Мобилизираните войници в Русия получили калашници от 1959 г.

Много от оръжията били в едва използваемо състояние
31 окт 2022 18:45, Нели Христова
398
Мобилизираните войници в Русия получили калашници от 1959 г.
Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната на Обединеното кралство заяви в понеделник, че Русия раздава на новомобилизираните резервисти автомати "Калашников" (АКМ) от 1959 г. 

Още по темата
От средата на октомври насам Русия е разположила няколко хиляди новомобилизирани резервисти на фронтовата линия, които са предимно зле оборудвани и това тревожи много руски офицери.

Министерството каза, че много от оръжията вероятно са в едва използваемо състояние след лошо съхранение, предаде БНР.

"Това вероятно допълнително ще усложни вече обтегнатите логистични системи на Русия“, заключава британското военно министерство.

Старите AKM стрелят с боеприпаси от 7,62 мм калибър, докато редовните бойни части на Русия са въоръжени предимно с пушки AK-74M или AK-12 с калибър 5,45 мм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


398
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
284
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво значение има от кога е оръжието? Въпроса е дали е в добро състояние. Аз бих предпочел 1948 поддържан калашник вместо 2020-та стоял във влажна стая без смазка. Добре поддържано оръжие няма проблем да е в бойна готовност стотици години. Има мускети от 17ти век дето без проблем си стрелят и сега.
283
3
 
9
 
! Отговори
Служил преди 1 година
Добър автомат, муниции бол и нашата армия ги използва.
282
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми доколкото знам Днес, калашника е създаден през 1947г., нема кой знае какви модификаций, освен да заменят дървената дръжка с разтегателна опора :)))
281
5
 
10
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 1 година
Автоматите Калашников се правят от висококачествени легирани стомани с високо съдържание на никел, хром, силиций, манган, молибден и други метали, които ги правят износоустойчиви, якостни, издръжливи на прегряване и на корозия. А срещу корозия допълнително се прави оксидиране. Истински, оригинален Калашников на практика е вечен.
280
2
 
7
 
! Отговори
Фът преди 1 година
А някой ще застане ли срещу такава пушка??
279
0
 
4
 
! Отговори
За незнаещите преди 1 година
Най-популярният за регулиране на популацията на нашата еко-система на Земята е войната.Но за да се създаде условия за война,е нужно да има поне два лагера.Затова във всяка държава има ,,патриотични" движения и партии,чрез коити да се увлекат достатъчно хора да поискат да ,,умрат за родината".Но при всички случаи трябва да им се даде оръжие.нали се сещате че без да вземеш оръжие в ръце,няма да има повод да те убият.Та така и с отсрещната страна.После пушкалата се прибират до следващият път.
278
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пародия на армия.
277
0
 
7
 
! Отговори
Експерта преди 1 година
Епа 7.62 си е хуманно оръжие, защото лети само направо и дупката, която прави не е по-голяма от диаметъра на патрона. 5.45 калибъра е с изместен в задната част на патрона център на тежестта, когато куршумът срещне препятствие, примерно се забие в тялото на врага застава напреко, което предизвиква разкъсване на плътта. Иначе 5.45 е по лек и с по-малък откат, което го прави и по-точно.
276
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Зозо Абе то и Бил Гейтс откраднал идеята от Ейпъл. И той няма висше образование. Та защо малко знаят за едини и много за другия.....въпрос на находчивост, пипе и ръце. "Стелт"руснак я е измислил. Сикорски с какъв прозход е? И т.н. И т.н.
275
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе тия англичани много разбират. Аз в казарнмата да не би да бях с автомат от 1980. Не. Минал през триста ръце. И си стреляше без отказ.
274
0
 
0
 
! Отговори
326 искаш ли да пип преди 1 година
неш нещо истинско сергееФф.....доведи и рускинята.
273
3
 
10
 
! Отговори
Сина преди 1 година
Нищо му няма на калашника, но гейците не го знаят, щото не са пипали истинско оръжие с ръце! Гейците са ялова нация
272
4
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Инженерът Хюго Шмайзер, пленен е бил в екипа на седмокласникът селяk Михаил Калашников..... и хоп седмокласникът "изобретява" АК-47 :)))))))))))))) Смях в залата.... Напишете в гугъл Stg-44 това е автомата оригинал на Хюго Шмайзер, откраднат от Рашка-гoвняшka :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
271
4
 
5
 
! Отговори
Мужик преди 1 година
Пак добре че не са им дали лъкове и стрели.
270
4
 
10
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 1 година
Нищо му няма на АКМ от '59. Били са в консервация, значи намазани навсякъде с грес.Избърсваш му греста, зареждаш го и стреляш. Стига да знаеш как.
269
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В интернет има пре много източници, видеа и документи какво представлява савецката армия, всичко старо, ръждясало, евтино и нефункционално. За тях войната е към края си.
268
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Степните тарамбуки да се радват, че не се бият с НАТО, че тогава битките щяха да са пред мацква.
267
5
 
3
 
! Отговори
ЗЕЛЕНСКИ преди 1 година
Не ви щем ръждясалите раздрънкани калашници! Предавайте ни по съвременно оръжие , ако обичате и ако имате!
266
4
 
6
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Редовната войска е за НАТО,а на тези и сопи да им дадат пак ще спрат украинската армия.Съотношението при Херсон е вече само две към едно в полза на украинците и настъплението им секна.
265
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добро утро! Часът е 6 сутринта на 01.11.2022. И днес 500 руснака ще се натъркалят по безбрежните украински поля, но не от препиване с водка!