Мобилизираните войници в Русия получили калашници от 1959 г.

Много от оръжията били в едва използваемо състояние
31 окт 2022 18:45, Нели Христова
398
Мобилизираните войници в Русия получили калашници от 1959 г.
Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната на Обединеното кралство заяви в понеделник, че Русия раздава на новомобилизираните резервисти автомати "Калашников" (АКМ) от 1959 г. 

Още по темата
От средата на октомври насам Русия е разположила няколко хиляди новомобилизирани резервисти на фронтовата линия, които са предимно зле оборудвани и това тревожи много руски офицери.

Министерството каза, че много от оръжията вероятно са в едва използваемо състояние след лошо съхранение, предаде БНР.

"Това вероятно допълнително ще усложни вече обтегнатите логистични системи на Русия“, заключава британското военно министерство.

Старите AKM стрелят с боеприпаси от 7,62 мм калибър, докато редовните бойни части на Русия са въоръжени предимно с пушки AK-74M или AK-12 с калибър 5,45 мм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


398
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Киев няма ток и вода ,статия ?
243
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че кво. Колкото по-стари, толкова по-яки.
242
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има грешка не с автомати а със сопи от единия край по-дебели като на първобитните хора това е най-вярната информация хора вярвайте ми това е самата истина това е информация сънувана от дядо байдън и затова му вярвам на 100%
241
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 123 Да, само че 90% от западната икономика са фейсбуци и твитери. Оръжейната индустрия на Русия прави по-добри ракети от западните на 1/10 от цената. Освен това руснаците са свикнали на зле, докато меките китки на запад още малко им трябва да запищят масово на умрело. Има ли западен лидер с поне 50% одобрение днес? Още колко ще издържат западните режими? Републиканците вече казаха че ще врътнат кранчето. В Италия избраха дясно правителство което грам не е за война. Путин си е железен обаче
240
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"украйа сваля надм 80% от тях" и за тва нямат ток и вода и просят и настояват за милиарди и милиарди, защото на русия са и свършили ракетите и автоматите не стават. От самото начало слушаме как Русия има още за 2 седмици логистика и до там. 2-те седмици станаха на 2 месеца, утре ще се окаже че са само 2 годни. Само че укропите няма да издържат толкова, тая зима ще има метеж, украинците ще се отопляват с горене на укронацита и политици.
239
6
 
8
 
! Отговори
КаскетЯ преди 1 година
Какво мрънкат рашистите ве,а онези дето получиха ръждясали манлихери какво да кажат! Денги нет! Пък и без туй жужака ги изпраща за пушечно месо така че всичко е наред!
238
6
 
6
 
! Отговори
123 преди 1 година
До Анонимен 271. Прав си - войната е икономика. Икономика на Русия 1.5 трл долара. Икономика на САЩ 25 трл долара, икономика на ЕС 20 трл долара. Руската икономика е в пъти по малка. Ако САЩ и ЕС искат да смажат Русия , дори не трябва да се напрягат. Въпроса опира да ясдрените оръжия. При разпад на Русия има огромен риск да се окажат в ръцете на поголеми психопати. При военна заплаха за Русия може някой да натисне копчето. За това си играят на котка и мишка.
237
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи в първото изречение си казват, че са стари и неизползваеми. Но в третото изречение вече сме на ВЕРОЯТНО. И на четвъртото сме ВЕРОЯТНО. Невероятна работа.
236
6
 
3
 
! Отговори
до 267 преди 1 година
До Хахахахха победата се пече много скоро ще бъдат освободени донбас и крим и ще започне депутинизиране на рассата
235
4
 
1
 
! Отговори
до 277 преди 1 година
До Анонимен рассата изстрелвят от старите раките не са от 59 но са от 88 калибар и другите имена са само пребоядисани, ония хиперзвуковите отдавна са свършили още май месец това са обиковенно старо поколение крилати ракети които се свлаят много лесно украйа сваля надм 80% от тях с много малко ПВО което имат
234
2
 
4
 
! Отговори
ахахахаха преди 1 година
моя калашник като бях войник пред 25 години беше по-нов от 1977
233
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тез ракетки калибър днеска и те ли са от 45 година ,а днесаджии ...аааахахахахахах
232
5
 
5
 
! Отговори
Хахахахха преди 1 година
Ко стана с победата укрофашаги? Пред Москва ли сте вече ,пишете бре !
231
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В днешни дни и реални военни условия рядко стреляш а автоматично оръжие за да целиш конкретна мишена - стреля се в "посоката на противника". 1 на 1000 куршума ако е в целта си е направо добре, и опира повече до късмет отколкото до умение. Във виетнам хамериканците имат по близо 80 000 куршума изстреляни на всяка виетнамска жертва, като се има предвид, че по-голямата част от жертвите са от бомби и прочее.
230
5
 
2
 
! Отговори
Таня преди 1 година
Е пак добре. На един автомат, на друг патрони. Като убият тоя с автомата, другия с патроните го взима и продължава. Блестяща руска тактика.
229
7
 
4
 
! Отговори
Несъкрушимая и преди 1 година
Легендарная отстъпва смело. Най напред бягат офицерите, след тях са редовната армия, а мобилизираните са оставени като ЖИВ ЩИТ срещу украинското настъпление. Суровикин Гений !
228
1
 
0
 
! Отговори
улучил от 300 м преди 1 година
Ама мишената не мърдаше !
227
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 123 Войната в днешни дни е икономика. Ако използваш ракета за 100 000 да свалиш дрон за 10 000 не си на оферта. Ако използваш ракета за 200 000 да унищожиш инсталация за десетки милиони си на оферта. Укротата вече са тотални просяци за всичко - от вода и храна до оръжия и боеприпаси, а западните им шефчета почват да имат сериозни проблеми със своите собствени граждани, и тая безплатна хранилка няма как да продължи дълго.
226
1
 
1
 
! Отговори
мозъчен лекар преди 1 година
До 123 маразматик без памет.аз помня. ти каза това.
225
6
 
0
 
! Отговори
ааааа преди 1 година
"Тези до вчера твърдяха че Русия била свършила ракетите..." -------------------- ТЯ наистина ги е свършила!!! Не виждаш ли, че едва пуска по някоя и друга ракета на ден, като не повече от 15-тина с още 10-тина дрона!!! Като поне половината се прихващат (скоро ще са всичките)! А какво беше в началото по 100-200 ракети наден! Да не говорим, че бумкат САМО и единствено граждански цели, НИЩО на бойното поле....вече се откааха и да гонят дървените ХИМАРСИ, щото само харчеха ракети на хаус....