Бивш вицепрезидент на Русия: Путин стана за смях с военните около себе си

Това е трагедия, защото хората умират, заяви Александър Руцкой
30 яну 2023 18:40, Нели Христова
416
Бивш вицепрезидент на Русия: Путин стана за смях с военните около себе си
Снимка: БГНЕС

Владимир Путин "станал за смях", защото се е обградил с "абсолютно некомпетентни" военни началници, които да водят инвазията в Украйна. На това мнение е бившият вицепрезидент на Русия Александър Руцкой.

Бивш съветски генерал обвини Путин в "безсмислено" убийство на десетки хиляди руски войници, които са били използвани като пушечно месо във войната.

Руцкой, който е бил заместник на президента Борис Елцин, каза, че инвазията на Путин в Украйна никога не е трябвало да започва.

"Ако въоръжените сили нямат способността да провеждат стратегически настъпателни операции, тогава е по-добре да не опитват, особено извън собствената си страна", заяви Руцкой. "Всичко, което се случва днес, се обяснява с факта, че нашите въоръжени сили не са в състояние, подчертавам, да провеждат стратегически настъпателни операции."

"Защо….? В продължение на четвърт век въоръжените сили се ръководят от некомпетентни, абсолютно некомпетентни хора", допълва бившият генерал.

"Резултатът е касапницата в Украйна, където Русия претърпява загуби, които според една оценка са 175 000 за по-малко от година. Това е трагедия за нашата страна", казва Руцкой, който е единственият човек, който някога е заемал поста руски вицепрезидент. "Това е трагедия, защото хората умират."

"Хората умират безсмислено, въпреки че лозунгът е "Защити Русия". Къде защитават Русия? За какво умират...? Кой има право да отнема баща от децата му? Кой даде право да се отнемат синове на майки и бащи? Никой….", коментира още той.

Руцкой се позова на силно оспорвани твърдения на Русия, че Великобритания стои зад експлозиите в тръбопроводите "Северен поток" под Балтийско море, построени за пренос на газ до европейския пазар.

"Великобритания взриви тръбопроводите на Северен поток в Балтийско море", казва той. "И каква е реакцията? Нищо. Просто бла-бла-бла. Защо се случва това? Защото от военна гледна точка нямаме стратегическо планиране. Президентът изразява своите намерения, които не се реализират. Това го прави за смях."

"Путин се е обградил с апаратчици по сигурността и други, които нямат военно обучение и умения на високо ниво", на мнение е Руцкой. "Това включва министъра на отбраната Сергей Шойгу, който, въпреки че сега има чин армейски генерал, не е военен от кариерата, а политик, известен с лоялността си към Путин."

Неговият предшественик, мебелният предприемач, Анатолий Сердюков бил "някакъв шофьор, ефрейтор и нищо повече", който бе повишен, защото тогавашната му съпруга бе дъщеря на близък приятел на Путин.

Руцкой добави, че ключовите хора "никога не са командвали или ръководили нищо".

"Кой имаме в Съвета за сигурност на Руската федерация? Нито един служил в армията, нито един човек с военно образование", допълва бившият генерал. "Никой – а сега си седят и вземат решения за провеждането на специалната военна операция. Е, на шега, това е същото като импотентните мъже, които вземат решения за сексуални контакти. За какъв секс можем да говорим, ако си импотентен? Там е същото. Все едно е. Съветът за сигурност на огромна държава и нито един човек няма военна експертиза. Нито един човек."

75-годишният Руцкой говори с водещия Андрей Ковальов в канала на Kovalyov Principle в YouTube.

Веднъж той беше провъзгласен за действащ президент на Русия от парламента на страната в противопоставяне с Елцин.

Но Елцин смени парламента и Руцкой заедно с твърдолинейните парламентаристи беше хвърлен в затвора за кратко.

Политикът националист беше вицепрезидент от 1991-93 г. след висока летяща кариера в съветската армия, където имаше чин генерал-майор от авиацията.

Той беше свален три пъти по време на съветската окупация на Афганистан, където командваше атакуващия полк на 40-та армия.

Руцкой става Герой на Съветския съюз през 1988 г. По-късно той служи като губернатор на област Курск, граничеща с Украйна, по време на президентството на Путин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


416
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
1
 
2
 
! Отговори
Браво преди 1 година
на ***
221
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Путин му трябва един като Жуков. За един месец щеше да е в Берлин.
220
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Путин!
219
6
 
10
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
Копейки щял да става камикадзе и да се самовзриви близо до зеления та дано го направят герой на СССР ама не го пускат в Украйна.
218
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, наздраве на някои хора.
217
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди Путин Русия беше на ръба на пропаста, с него направи смела крачка напред!
216
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
105, ти как мислиш
215
10
 
2
 
! Отговори
ТТттт преди 1 година
До NEW рашизъмСтига писа тези глупости навсякъде ***
214
2
 
1
 
! Отговори
Доката преди 1 година
226 Ами даже и по нужда не излизат, може да гръмне някоя новогодишна бомбичка и после трябва да търсят баба да им лее куршум.
213
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това ми хареса
212
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 203. Напред, Русия! Само на крачка си от ръба на пропастта! Давай смело!
211
14
 
6
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Заради Украйна и САЩ и японците го отнесоха. Няма да могат ловят риба в южната част на Курилските острови. Русия наказва японците зарди санкциите, които са наложили над Русия притиснати от САЩ разбира се. Няма как най-войнствената нация в света Япония да има отношение към военен конфликт на другия край на земното кълбо. Японците са бесни, солена ще им излезе тая Украйна. Без толкова много неуловена риба ще им остане да пият една студена вода.
210
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ги пропуснем малко, че имат нужда
209
9
 
21
 
! Отговори
То всеки ден преди 1 година
Ситуацията става по трагична за Путин . Само българските русофили не губят вяра и кураж. Те са най фанатичното звено на Кремъл. Нещо като Осака Бин Ладен .
208
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Некомпетентен с какви да се обгради? Нали иначе вижда в тях заплаха.
207
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За съжаление на неуките русофили тяхната любима Русия ще трябва да напусне територията на Украйна, както това направи САЩ във Виетнам през 1975 година. Това е и примера, как всяка ядрена държава може да губи в конвенционална война... Същото ще се случи и с фашистка Русия. Ще бъде прогонена позорно обратно в пoмийната си яма.
206
16
 
5
 
! Отговори
До Келеш преди 1 година
Пр ости_тувай се *** за някой долар!
205
12
 
14
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
Украинците защитават Земята си от руските агресори!Бой до смърт!Евала!Никой не ги иска руснаците!Добре,че тук в България сме в НАТО!Не ми се мислеше иначе какви гнусотии биха сътворили тези комунисти от *** и Бесепето,ако хипотетично кремълското джуджаче беше погледнало към България:):):)Сега на ви НАТО бе комунисти:):):)
204
4
 
9
 
! Отговори
До 233 преди 1 година
Не са само про сти ....и, които се продават за пари като Зелето!
203
11
 
11
 
! Отговори
Е то ние по тези преди 1 година
Форуми откога го казваме това . Ето и руснаците го казват . Сал Българските Русофили с блясък в очите и припляскеащи дуп. ета с вяра повтарят вожд Путин и Раят Мацква