Москва: Вашингтон е основният виновник за нападението срещу Захар Прилепин

Известният руски писател е ранен при бомбен атентат
6 май 2023 22:10, Йоана Цонева
115
Москва: Вашингтон е основният виновник за нападението срещу Захар Прилепин
Снимка: БГНЕС

Съединените щати са "основно" виновни за взрива на автомобил, при който загина един човек, а прокремълският писател Захар Прилепин беше ранен, заяви руското външно министерство, цитирано от АФП.

"Отговорността за този терористичен акт, както и за други, не е само на Украйна, но и на нейните западни ръководители, на първо място на САЩ", заяви министерството и добави, че "мълчанието на съответните международни организации е неприемливо".

Още по темата
Припомняме, че по-рано руските следователи обявиха, че заподозреният за експлозията е "действал по инструкции" на украински агенти.

„Следователите на руския следствен комитет разследват участието на арестувания по-рано днес Александър Пермяков в опита за убийството на Захар Прилепин“, казаха от органа и добавиха:

„По време на разпита той призна, че е действал по указания на украинските специални служби.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименКато си толкова вещ във военните неща и активен политически, защо не заминеш доброволец в Украйна да сваляш кинжали? Плямпачи, като теб има в изобилие у нас. Леко си излишен!
43
3
 
8
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Оръжието, което раздадоха в Киев с 10 млн. патрона, иззеха ли го, или отиде при улични банди.
42
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Насилието от всякакъв вид и престъпността в Русия ще се увеличава със завръщането на мобилизираните руски граждани от фронтовете в Украйна. След войната в Авганистан ситуацията в бившия Съветски Съюз беше същата. Нищо друго не може да се очаква от озлобени хора и дори бивши затворници, които не знаят и досега за какво воюват. За такива хора убийството на друг човек се превръща в част от стереотипното им поведение.
41
3
 
4
 
! Отговори
Аз съм пас преди 1 година
До АнонименОбединението с ЛГБТ не прави сила, а слабост. Обединявайки се ти, ако искаш.
40
9
 
7
 
! Отговори
От публиката преди 1 година
На САЩ започва да им се губи идеологията. СССР губи заради слаба комунистическа идеология. Идеологията на Запада е по-привлекателна. Сега местата са разменени. Западът е в лоша позиция с баналните "евроатлантически ценности" и главоломно губи потдръжници. Загубата е неминуема и безвъзвратна. Следете мача и ще разберете резултата.
39
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако нямаше НАТО, азиатците щяха да са приключили вече с няколко малки държавици и щяха вече да са тук и да го слагат на сестра ти! Обединението прави силата!
38
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аве, русофилите, не коментирате нещо, че неуловимия Кинжал, дето толкова се кълняхте и чакате да бъде масово използван, е бил свален с дъртия Пейтриът. Защо така? Че се оказа, че само част от полета е хиперзвуков, а в останалата част е като на нормална балистична ракета и не е проблем да бъде унищожен.
37
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И този атентат ли е инсценировка?
36
10
 
5
 
! Отговори
Каквото и да говорим преди 1 година
До КосмонавтВсеки нормален човек, въпреки реките от пропаганда в "свободната преса" на Сорос е наясно, че в света ще има мир, когато вече няма САЩ и НАТО. Или мир или НАТО. Няма съвместимост между двете. Нека читателите да преценят кое им е по-важно.
35
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В средновековието жени са признавали пред великата инквизиция, че са вещици! И путин да го барнат, ще се окаже вещица, която прави магии за cpъмт!
34
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При руснаците всичкото е лъжа и измама. Тоя уж пропагандист, мрази и говори срещу запада и САЩ, а парадира с Ауди - западна кола. Щом са казали А, то не пречи да кажат и Б - КГБ да са организирали покушението, да имат повод да обвиняват който пожелаят. Как след 2 часа разбраха, че американците са го убили? М?
33
6
 
7
 
! Отговори
Светозар преди 1 година
" Заподозрения " бил казал, че действал по указания на украинските служби !! С мъчения могат, да те накарат, да признаеш, че си убил Кенеди и Луканов едновременно.
32
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бива ли за един руснак да абът бомба! Можеше с права лопата или кирка!
31
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ти трябва да си ясновидка за да знаеш, че каквото и подобно нещо да се случи в Русия вината ще е на Украйна
30
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя Захар дане е по важен или красив от хилядите избити в Украйна майки и деца от азиатските окупатори, та да ни занимавате с него! Ако беше в бункер кат путин, нищо нямаше да му има!
29
6
 
5
 
! Отговори
100% преди 1 година
Вашингтон е основният виновник за нападението срещу Захар Прилепин!!!
28
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СЕТИХ СЕ!!! Тази война всъщност е между Америка и С.Корея, а корейците всъщност ползват руснаците за жива сила и пушечно месо, да не си цапат ръцете!
27
3
 
6
 
! Отговори
Хе хе преди 1 година
И какво точно е моралното превъзходство на киевските власти, които обвиняват Кремъл в тероризъм. След като вършат същото. Като искат да си отмъщават, но да не ни морализират повече.
26
9
 
17
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Всеки нормален човек изпитва непоносимост към русия, това е толкова естествено, колкото естествени са погнусата от размазана буболечка или поглеждането през дупката на външна тоалетна. Да граничите с русия е в топ 3 на нещастята които могат да ви се случат на тази планета.
25
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички украински писатели които пишът реални ситоации и случаи са убити от УРАИНСКИТЕ НАЦИСТИ С ПОМОЩА НА ЮСЕЙ ИЛИ И БЕЗ ! Не забравяйте колко политици журналисти и т.н. професии са изчезнали без съд и присъда ! на власта на фашисти в усраина и затова е така - всики ден има нов атентат но не се пише всичко