Москва: Вашингтон е основният виновник за нападението срещу Захар Прилепин

Известният руски писател е ранен при бомбен атентат
6 май 2023 22:10, Йоана Цонева
115
Москва: Вашингтон е основният виновник за нападението срещу Захар Прилепин
Снимка: БГНЕС

Съединените щати са "основно" виновни за взрива на автомобил, при който загина един човек, а прокремълският писател Захар Прилепин беше ранен, заяви руското външно министерство, цитирано от АФП.

"Отговорността за този терористичен акт, както и за други, не е само на Украйна, но и на нейните западни ръководители, на първо място на САЩ", заяви министерството и добави, че "мълчанието на съответните международни организации е неприемливо".

Още по темата
Припомняме, че по-рано руските следователи обявиха, че заподозреният за експлозията е "действал по инструкции" на украински агенти.

„Следователите на руския следствен комитет разследват участието на арестувания по-рано днес Александър Пермяков в опита за убийството на Захар Прилепин“, казаха от органа и добавиха:

„По време на разпита той призна, че е действал по указания на украинските специални служби.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пропагандата си слага лайки и слага антилайки на килограм. Пропагандата ок.
63
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До "Путин губи .... " България загуби 3 млн.от населението си от преди демокрацията. Да ви имам и демокрацията. Видя се на коронацията как се влачат протестиращи в псевдодемокрацията. Едно и също е но сега е по зле.
62
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НПО и трроловете им ще погубят България това е.
61
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който е извършил нападението е терорист. В заглавието е казано кой е най големия терорист на света.
60
6
 
14
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 1 година
Кой е следващия? Соловьов? Скабеева? Може би дори Маша Захарова. Така наречената Руска Федерация се оттича във канала много по-бързо дори и от най-оптимистичните прогнози.
59
2
 
6
 
! Отговори
На.блюдото преди 1 година
на Сорош: До Наблюдател- "Винаги са им виновни САЩ и цивилизованият свят" ???? Къв "цивилизован свят" бе? Беше тя допреди 20тина години! И Демокрация! Очевидец съм! Ха сега опитай пак, ама със собствената си глава!
58
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И във Вашингтон има комунисти,които гърмят националисти и като интернационалисти от Коминтерна не могат да ги допуснат да решават националните въпроси понеже смятат,че тяхното разрешение се решава само от комунистите интернационалисти,а на националистите не е разрешено щот се компроментирали с национал-социалистите,хитлеристите,нацистите заради които се разтурили Социнтернационала до ВСВ,но след нея социалистите били свободни,а те се хванали с други в играта по реда на нещата като либералите.
57
15
 
20
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
На тези първобитни ватнятси всекидневно им се привиждат фашисти, атентатори и таласъми. Винаги са им виновни САЩ и цивилизованият свят. Типично за нацистки пси*хопати които губят битката и виждат че краят им наближава. От краино неприатни станаха наи омразното племе на планетата.
56
2
 
2
 
! Отговори
999 преди 1 година
Интересна биография има този Захар Прилепин.През 2007 г.е бил съмишленик на Навални.
55
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин губи човеците.Каквато и да е територия да превземе не му е в полза.Хората по земята , китаец ли или южноамериканец ще се отвратят от човекоубиеца.И римската империя се е сгромолясала без основния си базисен елемент...хората.С войни се печелят територии.Но с войни не се печелят хора.
54
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С терор и убийства Путин никога няма да и никого няма да спечели.Войната не е само с оръжие.Войната е и за душите и сърцата на хората.Омразата която руснака изнася като валута е подобна на смъртоносен вирус.Сее единствено смърт и пак смърт.Такава мащабна секта д невиждан по размера си амбиция да затрие човеците не се е раждала на земята.
53
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Байдън, спри се вече, бактън.
52
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По време на разпита той призна, че е действал по указания на украинските специални служби. - и за извънземните е признал, но ги е срам да си кажат.
51
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин ще бъде победен.Рано или късно С много жертви И много страдания Комунизма ще бъде забранен да се изповядва наред с хитлеризма.Злото никога не е тържествувало.Светът е на светлината и човеците.Диваците на изтока няма да владеят Европа И никога не са я победили.
50
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А хилядите загинали от руските ракети сами ли са си виновни.Абе тия изверги един ден всички ще бъдат съдени.Никой няма да отърве кожата си .Където и в която част на света да са Милиони загинаха , но в края на краищата Хитлер бе победен.Съраната разорена.Режимс осъден ви всеки.
49
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Вашингтон се намеси, няма да се занимава с поети, ами направо ще направи от Русия слънце, а Путин, малка петолъчка на небето!
48
3
 
3
 
! Отговори
вътрешен "атент преди 1 година
този каскет, или не пуши, или стои далече от прозорците....
47
12
 
10
 
! Отговори
джо преди 1 година
Нацистката Бандеровска държава поддържана, финансирана и управлявана от Световното зло наречена Америка -- и наркоманът клоунът когато , където когото си поиска организира терористическа операция и убива . Русия ли ?- нищо разследва , и установява кой е организирал и и завежда дело толкова нищо повече . Путин докога ще търпи Руският народ когато навсякъде хората изпитват страх особено журналистите, писателите, видни личности чувствайки ,че следващият може да е той. Путин като децата хленчи и се оплаква докога всичко това ще продължи ?- Вече 9 година и всеки ден - Преди бяха Украински гр
46
3
 
12
 
! Отговори
Зе преди 1 година
Бил е командир на отряд в ДНР. Поредният ликвидиран от СБУ. Как точно само едните са терористи, пък другите са невинни?!?
45
7
 
8
 
! Отговори
Зе преди 1 година
А сега да обявим ли Украйна за Терористична държава?!?