Лавров за Пригожин: Москва винаги излиза по-силна

Русия обяви, че прекратява участието на "Вагнер" във войната
Обновена: 30 юни 2023 14:54 | 30 юни 2023 14:53, Йоана Цонева
95
Лавров за Пригожин: Москва винаги излиза по-силна
Снимка: БГНЕС

Русия винаги е излизала по-силна и по-устойчива от всякакви трудности. Това изтъкна външният министър Сергей Лавров, цитиран от "Ройтерс".

Изказването му беше в отговор на въпрос относно стабилността на Русия след неуспешния бунт на наемниците от "Вагнер".

По негови думи реакцията на много западни официални лица за прекратения в събота бунт от шефа на "Вагнер" Евгений Пригожин - които заявиха, че фасадата на руската мощ се е пропукала - показва косвено, че същите тези служители са във война с Москва.

"Не сме длъжни да обясняваме нищо нито да даваме гаранции на никого. Ние действаме прозрачно, президентът и всички политически сили у нас са се изказали по темата. Ако има съмнения на Запад, това е ваш проблем", подчерта Лавров.

Той посочи, че самата Москва се съмнява в способностите на редица западни политици.

Наемниците от руската ЧВК "Вагнер", предвождани от лидера си Евгений Пригожин, настъпиха към Москва, за да премахнат "корумпираното и некомпетентно военно ръководство на Русия". Не след дълго обаче внезапно те се върнаха обратно към контролирана от Русия територия в Източна Украйна след споразумение с Кремъл, сключено в събота с посредничеството на беларуския лидер Александър Лукашенко.

Беше договорено предоставянето на имунитет на бунтовниците в замяна на връщането им в лагерите, а лидерът на наемниците отиде в съседен Беларус.

Вчера Русия обяви, че прекратява участието на "Вагнер" във войната в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Цоньо и Коцето дали се мачкат вечер на руска музика:))) Естествено и на портрета на вожда
35
0
 
2
 
! Отговори
помака преди 10 месеца
Бетер българска работа ,хем са със имунитет,хем ги връщат в лагера на фронта :)
34
1
 
9
 
! Отговори
Поза "Г" преди 10 месеца
Този ако дойде в България, Цончо и Костя ще го посрещнат в поза Г
33
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Продължават да ни внушават, че "бунтът" на Пригожин не е договорен с Москва.
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе конн вечерта всички "мъже" в кремелинн избягайте сега ми се правите пак на важни ;))Що не излзязохте на площада с бойна екипировка и да чакате пирожкинн:))) Нали искате войни и сте носители на войната. Трябва да сте първи на фронта. Клоунии
31
1
 
8
 
! Отговори
777 преди 10 месеца
Пак си барал шишето.....
30
0
 
10
 
! Отговори
Koko преди 10 месеца
Цомчо Апартамента и Костадин ла Хасиенда и те излизат по- силни и по- устойчиви всеки изминал ден. Сметките им в евро и те стават все по- силни и по- устойчиви. Абе Хазарта лъже се замислих- няма патриоти под наем, всички са със собсвени имения.
29
0
 
12
 
! Отговори
УХХ МАМООООО преди 10 месеца
"Честните" "депутати" от Възраждане си построиха и накупиха маса имоти, а дори още не са взели властта. Представям си "като станат първа политическа сила" и "вземат цялата власт", какво крадене ще пада. ОХ МАМАААААА
28
11
 
4
 
! Отговори
зарежето го Лавров преди 10 месеца
Дайте във ФРАНЦИЯ какво става! Там е актуалното СЕГА!
27
0
 
16
 
! Отговори
Крадци Възраждане преди 10 месеца
Костадин си построи хасиенда, Цончо си купи апартамент. Другите гаранция също са отопили човката в кацата с меда, предстои да видим кой как се е облажил с народните парички от възражданските червени сатрапи.
26
12
 
4
 
! Отговори
Аксиомата преди 10 месеца
Русия непрекъснато губи, докато накрая неизбежно печели!
25
0
 
13
 
! Отговори
Възраждане се уреди преди 10 месеца
Само за 2 народни събрания, "борейки се за интересите на народа" Цончо си купи апартамент за 200 хиляди ЕВРО, а Костадин си построи хасиенда на брега на Варненско Езеро. С две думи Да го д*хат бедните... НАЛИ ЦОМЧО?
24
1
 
4
 
! Отговори
як виц да преди 10 месеца
До 24 - дори и в този *** виц, Рашистан презвели цяла Украйна, рублата пак е на дъното - 500 рубли за 1 бира ахахахаха
23
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Убиват Зеленски. И, естествено, пратили го в ада. Всеки ден обаче се молил на дяволите да го пуснат да види какво е станало с Украйна и войната с Русия. Накрая, през 2050 г. те склонили да го пуснат в Киев за един ден. Оказал се Зеленски на Мейдана, видял ресторант, влязъл, поръчал и се заговорил: Крим наш ли е? 'Да' - отговорил сервитьорът. А Мариупол, Харков, Херсон... 'И те'. Ами Киев? 'Естествено, че е наш!' Слава Богу! Колко дължа? '500 рубли', отговорил сервитьорът.
22
0
 
17
 
! Отговори
Брао Изрожденцье преди 10 месеца
Видяхте ли го Цомчо от *** къде работил ДОСЕГА докато е депутат??? Е как става така, значи този е в парламента взима тлъстата заплата, после отива на работа в завода ли какво??? И сега го уволнили и тоя завод се превърна според Копейкин в чужд немски завод тровещ България. Цомчо като беше там довчера (буквално) значи завода не е бил немски ли и не е тровил??? Пълна олигоффрения, Бойко е 4235243534 пъти по-добре от тия патреоти
21
1
 
7
 
! Отговори
Колю преди 10 месеца
тоз кат го видя и не знам защо но ми иде да изцвиля мощно и силно: ииии-и-и-иииуууууууаааа пррр прррр
20
8
 
2
 
! Отговори
Орбан преди 10 месеца
"Едно нещо е ясно, ние унгарците няма да дадем повече пари на Украйна, докато не кажат къде са отишли предишните средства на стойност около 70 милиарда евро", заяви Орбан. "Намираме за крайно нелепо и абсурдно, че трябва да внасяме повече пари за финансиране на разходите по обслужване на дълга по заем, от който все още не сме получили средствата, които ни принадлежат", добави той.
19
0
 
5
 
! Отговори
ЧИНГИЗ ХАН преди 10 месеца
е на друго мнение :D :D :D
18
3
 
18
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! преди 10 месеца
ДА ЖИВЕЕ НЕЗАВИСИМА ОТ РУСИЯ БЪЛГАРИЯ! (който даде минус на този коментар е безpoдник, руска пogлога и национален предател)
17
0
 
10
 
! Отговори
:D преди 10 месеца
И тоя ли изпълзя от нафталина