Владимир Путин наредил Авдиевка да бъде превзет за Нова година

Кремъл иска да започне годината с победи на фронта
Обновена: 17 дек 2023 17:53 | 17 дек 2023 17:25, Анисия Иванова
328
Владимир Путин наредил Авдиевка да бъде превзет за Нова година
Снимка: БГНЕС/EPA

Владимир Путин нареди на армията си да превземе град Авдиевка в Донецка област до края на годината. Кремъл иска да „започне годината с победи на фронта“. "Задачата е не просто да вземем Авдиевка преди 1 януари, а да го вземем възможно най-скоро.

Доколкото разбирам, Владимир Владимирович иска да спомене тази победа в новогодишното си обръщение. Ако не се получи, няма страшно, но по-добре е да се получи. Такива указания, доколкото знам, са предадени от Москва“, пише Telegram каналът „Кремълска табакерка“, цитиран от украинската агенция УНИАН.

В същото време не всички са доволни от тази заповед на Москва, защото руската армия търпи големи загуби в битките със защитниците на Украйна - до 600 души на ден, съобщава БГНЕС.

"Ако сега от 200 до 600 войници на ден умират и губят ръце и крака край Авдиевка, можете ли да си представите какво ще стане, ако засилим щурмовете? Ето, мобилизираните започнаха да се бият по-зле. Някой им каза, че ще има демобилизация, така се надяват да оцелеят. Някои дори се прострелват в крака, за да не тръгнат на щурм. Знам два такива случая. И сега като капак това бързане...", оплака се един от руските офицери.

Окупаторите смятат, че е възможно да превземат Авдиевка преди Нова година, но се съмняват, че тази задача все пак ще бъде изпълнена. По-рано Путин постави задачата да превземе Авдиевка преди 1 декември.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
11
 
2
 
! Отговори
Това преди 5 месеца
Ли е новия наратив на радио Киев? :)))))
222
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Как не се намери един руснак с топки да ликвидира злобното джудже. Германците са правили над 50 опита за ликвидация на побърканият Хитлер. Явно руснаците за нищо не стават. Умират безропотно като скотове за дворците, яхтите и властта на путинскта каста.
221
5
 
17
 
! Отговори
cazzo duro преди 5 месеца
До дежурните по путин :Как сте бе мишочета ?Търсите ли си вече нова работа ?Изкарахте ли някакъв курс ?Придобихте ли някакви умения ?Скоро няма да име кой да ви плаща за "работата". Да натискаш копчето "изтрий", ако някой каже нещо против жужето. :-)))Такива "специалисти" никой не търси:-))) рублите свършиха:-)))
220
3
 
17
 
! Отговори
Рачко Пръдлето преди 5 месеца
Киев за три дни
219
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Авдеевка..... и защо да не нареди. Президент е.
218
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нищо такова не е нареждал! Нарочно го пишете, та ако е ден по- късно да пишеме медийни победи и медиен провал за Путин
217
23
 
8
 
! Отговори
Даниел преди 5 месеца
И помнете Зеленски ще избяга в Америка,с милиардите които открадна,защото жена му си купува бижута за1,1 милиона долара,за сметка на бедния украински народ.Затова Путин ще унищожи Украйна,защото там останаха само крадливи нацисти.Които унищожиха Църквите,Болниците,и самата държава я продадоха на Американци за да строят на плодородна земя хранилища за ядрени отпадъци.
216
20
 
7
 
! Отговори
Даниел преди 5 месеца
Тука все такива неграмотни пишат,кога ПУТИН е казал че ще превземе Украйна или Киев за 3 дена.Личи си че четете украинската пропаганда.Ето и самият сайт черпи информация от укронацистки медии.Които толкова много лъжат че чак се осират от лъжи.Няма такова нещо че на ден умирали 600 Руски войници.Да и те дават жертви но най много по 40-50 човека на ден,но украинците имат жертви по 1000-1500 човека на ден.Това го гледам на живо от фронта по ЛЕН ТВ,и РЕН ТВ.всеки ден има предавания директно от фронт
215
6
 
17
 
! Отговори
offff преди 5 месеца
Е, че той украйна за два дена нареди да се превземе, ама ....
214
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тя Авдеевка я превзеха. Сега това е *** пропаганда.
213
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Путин прави като Кимчо изнася женска плът за доходи в неговия неотчетен сейф!
212
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
да бе! Укрите присъстват когато пътин дава нареждания. Неумно. и даже безумно
211
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На практика Авдеевка е превзета вече. Укрите се изнизаха гузни от там.
210
2
 
8
 
! Отговори
Хохохо преди 5 месеца
Да се чуди човек на униан ли да вярва или на кремълската табакерка?
209
22
 
7
 
! Отговори
Бай Дрън преди 5 месеца
Иначе Путин спомена друго-че ги чакалят на левия бряг на Днепър да се посъберат малко, както се ловят дивите пррасета.
208
12
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 5 месеца
Хаха, абе откъде изкопахте тоя фейк, достоен за факултета по журналистика в часовете оо що е то фейк и има ли почва и нас?
207
3
 
12
 
! Отговори
ЗА КОЯ преди 5 месеца
Нова година
206
6
 
6
 
! Отговори
Иван Анисий : преди 5 месеца
Аха, УНИАН... Фейк нюз!
205
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Много на дребно започна втората в света армия. По няколко месеца се опитват да вземат градче като Каспичан. Ако успеят, то е с цената на 30 000 жертви както при Бахмут. До Киев са стотина такива градчета без да броим големите градове. За колко години ще стигне Путин до Киев и колко милиона жертви ще даде?
204
17
 
8
 
! Отговори
Bad Face преди 5 месеца
И по-рано ще е руска! Украйна е спряла да изплаща пенсии, нямат пари. Нета е задръстен от видеа, как фашистите раздават по един хляб на възрастни хора в снега и пенсионери които вдигат скандали пред гишетата за пенсии. Фашизма там скоро ще е в тотален *** и тепърва ще започне гражданската война там.