Белгия: Да разубедим Русия, да не нападне страна от НАТО

Опасността от война с Русия е непосредствена
Обновена: 19 дек 2023 13:16 | 19 дек 2023 13:12, Елка Василева
135
Белгия: Да разубедим Русия, да не нападне страна от НАТО
Снимка: архив, БГНЕС

Съществува непосредствена опасност от война с Русия, предупреждава началникът на отбраната на Белгия адмирал Мишел Хофман, цитиран от местни медии. Има от какво да се тревожим, допълва той.

Още по темата
Според него Европа спешно трябва да се подготви и да покаже ясно, че е способна да се отбранява. Преди Русия да нахлуе в Украйна, руско нападение срещу Европа изглеждаше немислимо, казва адмиралът. Той отбелязва, че руският президент Владимир Путин все по-често отправя заплахи и Русия постоянно се превъоръжава и съобразява производството с военновременните нужди. Руснаците вече показаха готовността си да нападнат свой съсед, допълва Хофман.

По неговите думи може да се очаква, че Москва ще отвори втори фронт в близките години, като продължи войната в Украйна. Трябва да направим необходимото, за да разполагаме със способностите да предотвратим подобно развитие и да покажем решимост да отвърнем на удара при нужда, настоява той. Европа спешно трябва да се подготви. Онези, които се стремят към мир, трябва да бъдат готови за война, за да разубедят Русия, добавя Хофман.

Той изразява песимизъм за войната в Украйна. Адмиралът настоява страните от НАТО да допринесат за възможностите за разубеждаване на руската страна да предприеме нападение срещу държава от пакта.
(кор. на БТА Николай Желязков)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
11
 
12
 
! Отговори
простата истина преди 4 месеца
До НАТО и ЕС - тия приказки вече са просто смешни.Оказа се че НАТО е силна само срещу талибани партизани изобщо дребни военни конфликти.Но срещу Русия нито има подготовка нито има снаряди нито има танкове.Даже войници няма - защото сега са трансджендъри - едни такива нежни с бръснати крака...
32
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хахахаха, тези да толкова далеч от истината. Горките заблудени и как ги лъжат за да си продават хамериканските ***.
31
12
 
18
 
! Отговори
ZV преди 4 месеца
Нещо дупето на НАТОвците се свива) По добре е от сега да го масажират да не боли много после)
30
8
 
28
 
! Отговори
Доброжелател преди 4 месеца
Не давайте летища за окраинските самолети и ников нямя да ви напада... Къв ви е проблема??? Да не говорим че сеага нато снабдява окраина с оръжие за милиарди долари... Ами всики спътници са направили снимки - Полша и Румъния... Добре че е тоя путин да ви търпи... молете се за здравто на путин, иначе ще видите какво можете .
29
7
 
23
 
! Отговори
Капитан Америка преди 4 месеца
Почвам бавно да се навеждам пред Мечока.
28
8
 
22
 
! Отговори
Рендету преди 4 месеца
Имало едно време една държава.., Германия, тя мнооого искала да разубеди СССР, тоест Русия, да не я напада и затова я нападна..., е, резултата ви е известен!!! Тъй, че внимавайте с желанията си, може да се сбъднат и тогава ще има едно голяяямо.... Оххх...! -)))
27
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И тоя е получил видения. Пенционирайте ги кат минат 50 бе.
26
7
 
13
 
! Отговори
Капитан Америка преди 4 месеца
Почвам бавно да си свалям бельото пред Мечока.
25
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нато да си закрива базите, дето ги тупна до границите на Русия.
24
22
 
12
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
Преди два часа московските летища затвориха заради забелязани украински дронове в района. Просията по-добре да помисли за някаква почетна капитулация и да почват да стягат коланите, че репарации ги чакат за поне 30 г напред.
23
7
 
14
 
! Отговори
ъ преди 4 месеца
На тоя адмирал носът му е бая червен и гледа малко бляскаво. То и аз на три ракии обяснявам как ще разубедя Кличко да не бие Кобрата.
22
13
 
9
 
! Отговори
Перниканец преди 4 месеца
А *** с какво че нападнат - с жени ли, щото мъже вече им останаха само резервисти, които ще им стигнат срещу НАТО за няколко часа
21
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пенявенето на 2-3 деббилни изружденци по форуми в бегетица, няма да промни нищо на фронта. А за вас скоро ще има 23-та и законите от тогава.
20
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нека първо спрем терора серщу руските граждани в цяла Европа и най-вече в бившите съветски републики. Европа сляпа ли е за отнемането на човешките права на рускоговорящите граждани в Украйна, Литва, Латвия и Естония.
19
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тея, дето войниците им са като столичния ни кмет, да заплашват толкова много!
18
18
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
НАТО трябва да разсипе Беларус и да ги накара да махнат руските бази от територията си. А помощта за Украйна е едно на ръка
17
14
 
25
 
! Отговори
мдаа преди 4 месеца
Толкова е лесно и просто. Трябваше НАТО да се кротне на *** си и да не се разширява на изток. Путин им го каза преди години, че Грузия и Украйна в НАТО е червена линия. Но не, Столеднберга с усмивка говореше, че сега Русия ще получи повече НАТО на границата си, Ок, получи и какво стана? И да напомним на белгиеца, че Русия е в Европа. Би било добре да има поне елементарни географски понятия. Нападания на Русия над ЕС е химера, които тия раздухват, за да си тъпчат джобовете.
16
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Войната ще свърши когато Червената армия стигне Атлантика. Точка. През 45- та стигна само до Берлин, трябваше да продължи. Сега цяла Европа щеше да бъде един СССР.
15
3
 
20
 
! Отговори
до Дебила преди 4 месеца
Историята не започва от преди 2 години ! Необразована мижитурко !
14
8
 
19
 
! Отговори
Факт преди 4 месеца
На подобни думи и лъжи се държи НАТО те все търсят конфликти и войни.