Белгия: Да разубедим Русия, да не нападне страна от НАТО

Опасността от война с Русия е непосредствена
Обновена: 19 дек 2023 13:16 | 19 дек 2023 13:12, Елка Василева
135
Белгия: Да разубедим Русия, да не нападне страна от НАТО
Снимка: архив, БГНЕС

Съществува непосредствена опасност от война с Русия, предупреждава началникът на отбраната на Белгия адмирал Мишел Хофман, цитиран от местни медии. Има от какво да се тревожим, допълва той.

Още по темата
Според него Европа спешно трябва да се подготви и да покаже ясно, че е способна да се отбранява. Преди Русия да нахлуе в Украйна, руско нападение срещу Европа изглеждаше немислимо, казва адмиралът. Той отбелязва, че руският президент Владимир Путин все по-често отправя заплахи и Русия постоянно се превъоръжава и съобразява производството с военновременните нужди. Руснаците вече показаха готовността си да нападнат свой съсед, допълва Хофман.

По неговите думи може да се очаква, че Москва ще отвори втори фронт в близките години, като продължи войната в Украйна. Трябва да направим необходимото, за да разполагаме със способностите да предотвратим подобно развитие и да покажем решимост да отвърнем на удара при нужда, настоява той. Европа спешно трябва да се подготви. Онези, които се стремят към мир, трябва да бъдат готови за война, за да разубедят Русия, добавя Хофман.

Той изразява песимизъм за войната в Украйна. Адмиралът настоява страните от НАТО да допринесат за възможностите за разубеждаване на руската страна да предприеме нападение срещу държава от пакта.
(кор. на БТА Николай Желязков)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
започва се ......
52
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 50 - въпросът е дали си бот или тро,л?! Или обикновен безхаберник? НАТО няма да се иСтегли до Германия и иСточна Европа няма да се върне към робството което му микаш съюС с Русия. А ти си грамотен и начетен като всеки путинофил!
51
4
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 месеца
Подкрепям !...Само не разбрах кога Русия е ДЕКЛАРИРАЛА НАМЕРЕНИЕТО СИ ДА "нападне" страна-членка на НАТО ?...
50
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Както се ежим , ще се стигне и до ядреното !На американците не им пука , нали войни се водят пак далече от тях !
49
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И как ще ги разубедим ???
48
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 46 - това ли успя да "измисли" мухлясалия ти пролетарски "мозък"? Не е много. Та по въпроса - каква държава е Белгия? Каква ли? Бивша колониална Империя? Държала Конго и Руанда! Освен това, я да видим - аха, най добрия производител на автоматично оръжие - Фабрик Национал. Еталон в картечниците и автоматите. А, да - също и най добри в шоколада, бирата. И да не забравим - най големия член на Европейската Космическа Програма - ерго, за в бъдеще ще има и най голям дял в технологииге.
47
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако НАТО не се разширяваше непрекъснато на изток нямаше да се стигне до тук.
46
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
НАТО трябва да се истегли до Германия а Источна Европа с върне към съюс с Русия. Няма друго решение, защото в противен случай се доближава до Русия и няма баланс.
45
7
 
13
 
! Отговори
Адмирации преди 4 месеца
Късно е либе, за китка! Източна Европа, от над година се подготвя да се хвърли във войната, преправят се мостове, оръжейната индустрия работи денонощно, виждаме новите бази на американците в източна Европа, разполагане на ракетни установки в Балтика, Финландия, Полша и балканите, използване на 17 бази на Швеция, без да е членка на НАТО, а видно по нашите пътища се движи тежка техника!
44
6
 
21
 
! Отговори
до 42 преди 4 месеца
Въпрос на секунди е САЩ да разпалят пореден военен конфликт някъде по света! Дай Бог да е по далеч от Балканите!
43
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бе, ква е тая държавица Белгия, бре?! Единствената причина Централата на НАТО да е в Белгия е че това е било макс отдалечена точка от СССР по времето на създаването на НАТО. За да има малко повече време съветска ракета да лети преди да ги прасне по главите..... Ама сегашните руски ракети летят бая бъъърррзоооо..... Значи, тва белгийски генерали и всекаква друга *** от Брюксел - по-добре си мълчете, а не размахвайте смешшно пръсти
42
15
 
10
 
! Отговори
Чук и Гек преди 4 месеца
Кой ще ви напада, бе, параноидни!? Една едва дишаща, пропаднала и загиваща Русия, без икономика, технологии, ракети и БВП, кого е в състояние да нападне!? Вижда се от СВО, че тя не е заплаха за никого, освен за самата себе си! Тя не може да освободи сопствената си Одеса, Брюксел щяла на напада!!!
41
17
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 4 месеца
Разубеждаването става единствено с дебела тояга,която е в близост до муцуната на Мечката.Тази Мечка от друго не разбира.
40
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Вие в Белгия явно си нямате никакво понятие за Русия. Путин НАТО няма да нападне въпреки провокациите в последните години. Не е изкукал като Байдън все още.
39
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Въпрос на време е руснаците да нападнат поредната държава. Фактически от 90те те постоянно нападат съседите си.
38
6
 
6
 
! Отговори
до аналимното преди 4 месеца
"""тея рузки войнолюбци са способни на терористични атаки от всякакъв тип""" Посочи поне един пример!!!!!!
37
3
 
3
 
! Отговори
Капитан Америка преди 4 месеца
Аз обичам руска салата.
36
4
 
11
 
! Отговори
... преди 4 месеца
Мишел от съпротивата какви глупости дрънка? Какъв втори форнт, нали руснаците свършиха ракетите, дроновете и танковете. Или сега от пералните правят запаси?
35
13
 
15
 
! Отговори
Слава Русия преди 4 месеца
Тези ерво лидери ги тресе шизофрения и старта е много голям.Що не говорят за мир и разбирателство,а само за война и нападение, убийства.Страх ги е че Русия ги направи смешни целия ЕС и НАТО,че Украйна е пред капитулация и распад.Разгневиха мечката сега ще духат супата.Жалко че България сме пак на грешни бряг, бог да пази България!
34
5
 
10
 
! Отговори
Радио Брюксел преди 4 месеца
Ще се следи строго кой яде руска салата по празниците.Внимавайте.