The Telegraph: Владимир Путин планира да воюва до 2027-2028 години

Русия вече възстановила огневото си предимство от началото на войната
27 яну 2024 22:15, Анисия Иванова
465
The Telegraph: Владимир Путин планира да воюва до 2027-2028 години
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия е готова да се бие още няколко години, защото Владимир Путин вярва, че икономическата мобилизация ще обърне хода на войната в Украйна. „Сега сме в сценарий, при който Русия харчи 40% от БВП за тази война – това е повече, отколкото за здравеопазване и образование“, каза западен служител пред британския The Telegraph. Трудно е да се оцени мащабът на прехода на Русия към военна икономика, тъй като информацията за отбранителната индустрия е класифицирана и пропагандата само я преувеличава. Експертите обаче са убедени, че руският военно-промишлен комплекс е опасен и активно се развива. По данни на руското Министерството на отбраната на през изминалата година Русия е произвела 1530 танка и 2518 бойни бронирани машини. Производството на танкове се е увеличило с 560%, а на бронетранспортьори с 350%.

Анонимни западни служители отбелязаха, че Русия планира да произвежда 2 милиона артилерийски снаряда годишно, двойно повече от очакваното от западните разузнавателни агенции. „Като добавим към това доставките на снаряди, ракети и дронове от Иран и Северна Корея, Русия вече ще е възстановила огневото си предимство, което имаше в началото на войната“, отбелязват журналистите.

В статията се отбелязва, че въздействието на развитието на руския военно-промишлен комплекс върху бойното поле е „мигновено и очевидно“. По-специално, украинските пехотинци нямат необходимата огнева подкрепа на фона на руските атаки.

Според изданието Русия все още не може да произведе достатъчно оръжие, за да извърши голяма офанзива тази година. „Те говорят за мобилизиране на своята отбранителна индустрия през следващите три години, което означава, че се стремят да водят война поне три до четири години“, каза вътрешен човек от отбраната.

Както беше отбелязано, ако Западът не действа, Украйна рискува да загуби войната и сега има тревожни сигнали, че в този случай руските войски ще отидат по-далеч, отбелязва се в материала, цитиран от украинската агенция УНИАН.

Западните санкции не пречат на Русия да произвежда оръжия, а само я принуждават да харчи допълнителни пари за всеки компонент.

Въпреки това руската военна машина има проблеми с нискокачествени резервни части и липсата на квалифицирана работна ръка. Дори военно-промишленият комплекс от съветското наследство не може да се справи с мащаба на съвременната война. Много ракети, произведени в Русия, не отговарят на изискванията и въпреки увеличеното производство, вражеските заводи „едва се справят с поръчките“. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


465
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
283
2
 
4
 
! Отговори
Напред, на нож преди 3 месеца
В Украйна започнаха да се мобилизират цели футболни отбори, твърдят украински журналисти. Съобщава се, че групова призовка в териториалния наборен център (военна служба) е изпратена на 25 футболисти на киевския клуб Оболон, играещ в украинската Висша лига. Украинските медии уточняват, че груповата покана е дошла в момент, когато играчите на Оболон са били на почивка в ски курорта Буковел в Карпатите.
282
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
82 -ОМБР.... и си оправи правописа....много грешки , неграмотността е първи признак на изкривени възприятия за действителността ...поне едно правилно конструирано изречение да имаш ..
281
5
 
8
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 3 месеца
След осем години гражданска война в Украйна населението на Донбас вече не иска да живее в една държава с националистите от Киев. Пътят към мира е в това Украйна, а също САЩ и ЕС да признаят референдумите, с които Крим и Донбас се отделиха от Украйна, така, както признаха референдума, с който Косово се отдели от Сърбия. Международното право значи нещо ако важи еднакво за всички, а не избирателно.
280
5
 
2
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
...давам промер с Галилейо Галилей,когато е твърдял,че земята е кръгла,и при условия,че тогава е имало плюсчета и миноси на твърденията му,ти се замисли коло пъти минусите щяха да са повече от плюсовете,но тези минуси няма да направят земята плоска!
279
2
 
5
 
! Отговори
ДО 82-ОМБР преди 3 месеца
Човече , извинявай , но когато си пиян на обяд си лягай .Не се излагай пред цяло село .
278
7
 
0
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
Получените минуси,също и плюсове не потвърждават,и не отричат абсолютно нищо с исключение на едно единствено,олкото са повече(бес значение + или -,или от двете заедно)толкова повече хора са изпитали изострена чувствителност по тези коментари.
277
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
82-ОМБР нещо не ти щрака коректно умът , получените минуси го потвърждават
276
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
кой двойник по ред е 4-5 ....
275
7
 
4
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
До 289 Според теб русия има право да ни "освободи".... Аз съм на противното мнение,и съм готов да защитавам моето мнение с оръжие бес значение резултата... РФ няма нито смелост нито възможност за успех в такова начинание и тя го знае добре! Сигорен съм,че в момента втори фронт би довел РФ до национална катастрофа,а само при мисълта за подобна вазможност на САЩ им текат лигите,ще имат законно право да пратят тук хиляди войници танкове и "пушки" от тея модели на който и на Украйна дори недават!
274
3
 
9
 
! Отговори
52847 преди 3 месеца
До 1 Нормално е.Само продажен фашист и дрогиран хохъл може да отиде да мре за интересите на ФАЩ.Укропите вече разбраха ,че воюват и *** като мухи за интересите на най-подлото племе-краварите.
273
7
 
5
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
Както знаем САЩ не се церемони като ЕС с руските кофискацията на руските активи,които в америка са над 80 милиарда. Процедурата за иземане на тези активи мина трудната част(юридическа основа и законодателни промени). О.р.ки.те ще умрът от яд,че не от джоба на американеца,а от техния собствен излизат колсални суми зя Украйна и нейната армия!
272
3
 
6
 
! Отговори
2 преди 3 месеца
До до 286-Ако в Бургас наср.аните късо.пишковци от ПП-ГЕП-ДПС разположат ракети и самолети на ФАЩ ,то Русия има пълното право да ни освободи от новото краварско робство.Русия е единствения наш приятел и брат в този алчен и коварен краварски коптор.
271
5
 
4
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
Руските войски не страдат от психически заболявания,имат имун(психиката им е увредена генетично от вермахта),и са неспособни да направят разлика(преди-сега),защото такава не съществува.
270
2
 
3
 
! Отговори
до 286 преди 3 месеца
Кажи ми какво ще напишеш ако утре Путин реши да има бургаска народна република?
269
0
 
0
 
! Отговори
до 278 преди 3 месеца
Чиповете на AMD се произвеждат от TSMC. За другите не знам.
268
5
 
5
 
! Отговори
неверник преди 3 месеца
Тоя освободил село,оня град. Добре,къде са щастливите освободени? Там всичко е в руини и хора няма останали!Следващите векове там ще тлее партизанска война. И мир няма да има! Украинците няма да оставят там нито един жив руснак.Ще има само руски бази и който излезе от базата ще е мъртъв за минути!Украйна ще е новият Афганистан.
267
2
 
12
 
! Отговори
ИСТОРИЯ преди 3 месеца
Тази ВОЙНА прилича на ВСВ - всеки ден има освободени населени места от Нацистките Завоеватели .Слава на Руската Армия Освободител .
266
2
 
11
 
! Отговори
2 преди 3 месеца
казва доброволецът Елена Толкачева. В материала, цитиран от Министерството на здравеопазването на Украйна, се отбелязва, че от 3 до 4 милиона военни и цивилни ще се нуждаят от лечение след претърпяна психологическа травма по време на войната.
265
1
 
12
 
! Отговори
1 преди 3 месеца
20-30% от войниците на ВСУ на фронта страдат от остри психични разстройства, - The Times. Авторите на материала разговаряха с украински войници и доброволци. "За 10 месеца единствената ми победа беше, че ръцете ми спряха да треперят, а сега това започна отново. Борбата за собственото ви психическо здраве е една от най-трудните битки на бойното поле", цитира изданието един от войниците. "ГЩ разбира естеството на проблема, но не и неговия мащаб. Имаме безпрецедентен брой ранени войници и трябва да сме подготвени за тях",
264
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
47-Ma дивизия на въоръжените сили на Руската федерация освободи село Табаевка в посока Сватовски, надграждайки успеха след освобождаването на Крахмалное. Това вече е територията на Харковска област.