Путин започва подготовка за евентуална широкомащабна война срещу НАТО?

Това заяви вашингтонският Институт за изследване на войната
27 фев 2024 17:45, Елка Василева
526
Путин започва подготовка за евентуална широкомащабна война срещу НАТО?
Снимка: архив, БГНЕС

Възстановяването на Ленинградския и Московския военен окръг обслужва двояката цел едновременно да се консолидира контролът върху военните операции в Украйна в кратко- и средносрочен план и да се направят нужните приготовления за възможна бъдеща широкомащабна война срещу страните от НАТО, предаде Укринформ, като се позова на оценка на вашингтонския Институт за изследване на войната.

Още по темата
Американският мозъчен тръст припомня, че вчера руският президент Владимир Путин е подписал два указа, с които официално се възстановяват Ленинградският и Московският военен окръг (ЛВО и МВО), с което се консолидират основните усилия за преустройство на руската армия.

Според анализаторите от Института с указа на Путин, с който окончателно се закрива Западният военен окръг (ЗВО), който руското Министерство на отбраната създаде през 2010 г. чрез сливането на Московския и Ленинградския военен окръг, е признак за подготовка за възможна бъдеща широкомащабна война срещу НАТО в дългосрочен план.

Преди ЗВО покриваше пограничните райони със Североизточна Украйна, Беларус и балтийските държави, което в стратегически план раздвояваше вниманието на Окръга между руските военни действия в Украйна след пълномащабното нахлуване през 2022 г. и противодействието на страните от НАТО. Затова повторното разделяне на ЗВО на Московски и Ленинградски военен окръг е пряко решение на този въпрос. ЛВО ще преминава по североизточната граница на Алианса, а МВО ще граничи със Североизточна Украйна и Полша, което ще позволи на Русия едновременно да разположи войски срещу страните от НАТО и да оптимизира командването и контрола на силите си във войната в Украйна.

Преди това Путин каза, че създаването на ЛВО е необходимо с оглед на присъединяването на Финландия към Алианса през 2023 г., което е сигнал за очевидно намерение от страна на Кремъл да позиционира войските си срещу страните от Северноатлантическия договор.

Вчера руският президент подписа указ "За военноадминистративното деление", с който в Русия се появяват ЛВО и МВО, а временно окупираните територии на Украйна ще "влязат" в състава на Южния военен окръг, отбелязва Укринформ.

Военни окръзи с център Москва и Ленинград съществуваха до 2010 г. В края на 2022 г., при представянето на план за реформа в армията, министърът на отбраната Сергей Шойгу обяви намерение те да бъдат възстановени.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


526
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
400
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Народа чака Русия да победи и след следва зибиване на колониалния краварски елит
399
5
 
8
 
! Отговори
Неадеквати преди 2 месеца
НАТО за пореденн път се разширява до границите на Русия, Путин придвижва натам ядрено оръжие и войски - евроатлантите реват. Пълни неадеквати.
398
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До До 390Между "умозаключение" и реални факти, разликата е голяма, ти ако разсъждаваш с "умозаключения" от нацистката пропаганда, то аз знам подробно историческите факти и кога, как и от кого точно е създадена областта Украйна и съветска(руска) република Украйна и как са се правили опити, да отделят част от руснаците, обособявайки ги като нещо отделно и "украинска" нация, т.е. нация от покрайнините(на Русия), те и думите Украйна+украинци даже са руски, всичко е руско там и самите украинци същ
397
6
 
4
 
! Отговори
Ванга преди 2 месеца
Край големият площад стърчат черни бесила . На първият сезал е Володя II, до него е Лавровчето , а следващият е на онази фигуристката мъжлето . Еленовъдът се издирва, но само аз зная че избяга в тундрата.
396
4
 
5
 
! Отговори
Волф Месинг преди 2 месеца
Волф Месинг предсказва война на Русия с Украйна, Полша, Европа и САЩ. Всъщност, ако се замислим, тя вече е факт. Месинг вярва, че в този случай няма да се стигне до третата световна война с използването на ядрени оръжия. Ще има жертви, но руснаците определено ще спечелят. Повечето от жертвите ще бъдат сред поляците, ако страната им наистина реши да се намеси. Победата на руските оръжия ще бъде белязана от кръстосана звезда, която ще се появи на небето.
395
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами, да за еврогейовете Русия няма никакви войски и затова на Украйна постоянно й се праща оръжие понеже цъфти и прецъфтява. Дори на тази страница има статии за мобилизацията в Украйна и за мобилизиране на натовски войски.Защото Русия няма десантни части и техниката й станала на скраб.
394
0
 
1
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 месеца
Големи сте дирници!
393
4
 
3
 
! Отговори
до 392 преди 2 месеца
""""Ти откъде направи това дълбоко умозаключение, че украинците са руснаци?"""""" -------- Прав си!!!! Дори руснаците, с многото си недостатъци, не могат да са толкова т///пи л///на като укропитеците!!!! -)))))))))))))))))
392
2
 
2
 
! Отговори
Битка в брезовата го преди 2 месеца
Времето в началото на войната е следното: ръжта вече ще узрее, но пшеницата не, и нейните реколти ще бъдат напълно унищожени от боевете. Войната ще бъде дълга и кървава, цели народи ще страдат от нея и троновете ще бъдат смазани. Накрая народите ще се срещнат в решителна битка в средата на южната част на Германия на място, което германците наричат ??брезовата гора край Бамберг. Една от страните ще има тъмночервени шапки. Битката ще продължи три дни и едва след нея ще дойде мир.
391
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Резултатът отИ то кой ще ги набие, ти ли? Или онези с тройния пол?
390
0
 
1
 
! Отговори
Битка в брезовата го преди 2 месеца
Друго интересно пророчество от 15-ти век е много популярно в Полша. Направено е от историка на полския крал Сигизмунд Еберхард Виндек въз основа на легенди. Твърди се, че през 21-ви век идва глобална война между Изтока и Запада. Войната ще започне след безснежна зима и много бурна пролет през април биковете и кравите вече ще са до колене в тревата.
389
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
10 статии за Путин, нито една статия за самолетите с бежанци в София
388
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин да натиска копчето да довърши сатанинския запад..
387
2
 
3
 
! Отговори
Операция Z преди 2 месеца
В момента украинската армия е в оперативна криза. Руските войски настъпват едновременно на пет направления, най голям успех се постигна западно от Авдеевка, където украинците не успяха да организират ефективна отбрана и отстъпват.
386
2
 
0
 
! Отговори
"Палмовата библ преди 2 месеца
Индийските пророчества, написани преди много векове върху палмови листа, казват, че всички неприятности на 21-ви век ще дойдат от някакво тайно правителство, което решава съдбата на света. Съединените щати ще бъдат водени от човек, който вярва, че е избран от Бога, но нищо няма да върви по план. Доларът ще падне, в Европа ще започне тежка икономическа криза, която ще доведе до въстание на мигрантите. Ще започнат масови бунтове и грабежи на богаташи. Постепенно вътрешните конфликти ще завладеят цяла Европа. Италия, Чехия, Лондон и Париж ще бъдат обхванати от гражданска война. Русия и Китай ще с
385
3
 
3
 
! Отговори
Резултатът от преди 2 месеца
една атомна бомба хвърлена от Русия ще е много дълга подсъдима скамейка .Ще бъдат бити като мече у дерек .
384
3
 
3
 
! Отговори
Йона от Одеса преди 2 месеца
от началото на неволите до победата ще минат три години: първият Великден ще бъде кървав, вторият гладен, а третият победоносен. Той посочва още, че няма отделна Украйна или Русия, а има една държава Света Русия и предупреждава украинците да не гонят долара. Ще дойде време, когато вятърът ще раздухва чужди банкноти по пътя, но никой дори няма да се наведе за тях.
383
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Айде да напиша един абсурден, засега, коментар. Август или септември Русия ще атакува или заплаши сериозно Прибалтийските държави. Ако не съм прав - ще си призная тогава във форума, че съм сгрешил. Причините, поради които мисля така, няма да ги обяснявам в момента.
382
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Копейките много бързо забравят. По надолу писали, че Путин пожалил Киев. Путинистите избягаха от Киев като бити пееpази. При десанта над Киев и околните летища пияниците затриха най добрите си части - въздушно десантните. Десантчиците си свършиха работата и още в пълвите дни превзеха околните летища, но пияните мужици не им пратиха подкрепления и от тогава Русия няма десантни войски. После и таковете по посока Киев станаха на скраб
381
1
 
0
 
! Отговори
До 390 преди 2 месеца
Ти откъде направи това дълбоко умозаключение, че украинци са руснаци? Я го кажи на някой/някоя украинец, дори и рускоговорящ, ще ти издерат очите.