Москва твърди, че нападателите са имали контакт с Украйна

За 115 жертви съобщават руските органи досега
23 мар 2024 14:23, Елка Василева
155
Москва твърди, че нападателите са имали контакт с Украйна
Снимка: БГНЕС

Единадесет души бяха арестувани във връзка с извършеното вчера нападение в концертна зала в предградие на Москва, при което загинаха 115 души, предаде Франс прес.

Още по темата
Директорът на Федералната служба за сигурност (ФСС) информира президента Владимир Путин, че са "задържани 11 души, в това число четирима терористи, взели непосредствено участие в атентата", се казва в прессъобщение на Кремъл.

Тези четирима души, заподозрени, че са извършителите на атаката, са били арестувани в граничещата с Украйна и Беларус Брянска област, уточни по-късно Следственият комитет. ФСС твърди, че те са имали контакти "с украинската страна".

Руските власти не представиха никакви доказателства за тези предполагаеми връзки, а Украйна още вчера отрече да е замесена по какъвто и да било начин.

Москва не е коментирала твърдението на групировката "Ислямска държава", че стои зад атентата, а президентът Владимир Путин не се е появявал на публични места след нападението, което е най-смъртоносното в Русия от средата на 2000 г. насам.

Според първоначалните резултати от разследването причините за смъртта на хората в концертната зала "Крокус сити хол" в град Красногорск, граничещ на северозапад със столицата Москва, са "огнестрелни рани" и задушаване от дима, заявиха от Следствения комитет. Нападателите са използвали "автоматични оръжия" и са подпалили сградата със "запалителна течност", допълват следователите.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това което Москва твърди, е на обратната страна на истината.
120
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БАМ!!! в сърцето на верика Русия. Наполеон не успя, Хитлер на успя, но всички заедно със запада ще успеят. Ислямска държава имала ли е някога реализиран атентат зад океана?
119
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 118 Особено ако са ги хванали от някой строеж, щот предната партида "заловени терористи" си се оказаха в Таджикистан.
118
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каквото повикало, такова и се обадило Джудж, ама нещо не ти вервам на обвиненията :)))
117
4
 
14
 
! Отговори
Колев преди 1 месец
*** пак започна с лъжите ,прозорец имали там ами нали трябва да минат през руската армия на него за всички руски неудачи или Америка или Украйна му е виновна
116
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 116. Москва не твърди.... Ако имаш малко сиво вещество ще ти светне, че КГБ много лесно може да ги накара да кажат не само, че имат връзка с Украйна, ами че са марсианци. Особено ако срещу това им обещае живот и дори леки присъди.
115
2
 
10
 
! Отговори
Империя на злото преди 1 месец
Да бе, да. Имали са контакт и с Марс.
114
8
 
8
 
! Отговори
Москва не твърди преди 1 месец
извършителите сами си пеят.
113
9
 
12
 
! Отговори
Костя преди 1 месец
А аз твърдя, че имам контакти с извънземни..
112
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ангелов 107, хванаха ги и дори в бг сайтове има как ги разпитват. В риските пък още пи-рано. И в Телеграм на РТВ. Не дращи, ми погледни как се тресе единия.
111
9
 
14
 
! Отговори
Към 103 преди 1 месец
Тези дето слагат минусите, с какво не са съгласни? Факт е, че ги хванаха близо до границата с Украйна. Факт е, че единия тар***амбука си каза за парите. Пък вий си дращете минуси, плащат ви.
110
9
 
15
 
! Отговори
куку преди 1 месец
Путин ако се *** пак му е виновен Зеленки
109
7
 
2
 
! Отговори
до садиста фут преди 1 месец
До Фют: "покажат снимки на жертвите" - има, просто не са при снимките на розовите еднорози.
108
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До няколко седмици Путин ще обяви масова мобилизация. Как щеше да бъде оправдана, ако го нямаше този терористичен акт???
107
7
 
3
 
! Отговори
Новинарско порно преди 1 месец
До Фют: че земята е плоска - твърдят на запад . Това не означава, че е истина.
106
8
 
12
 
! Отговори
Ангелов преди 1 месец
Още не са хванали терористите но вече знаят че имат връзка с Украйна. САЩ и Великобритания са ги предопредили за евентуална атака но те на врага не вярват. Язък си за невинните жертви. Терористите навсякъде са *** но най галемите са тези които си седят в бункерите и с ракети и бла избиват мирни граждани и деца. Тези човеко мразци било президенти или шефове на разни групировки трябва да се ликвидират кадето ги сбараш те не заслужават да живеят.
105
3
 
2
 
! Отговори
Ха ха преди 1 месец
Фют, фърчило си верно! Какви снимки ит самолетна катастрофа искаш?! В доклада написаха, чв са събрани около 700 части от тела?! Т. Е. всеки човек е на 10.. .Ужас. Та нв драскай глупости.
104
7
 
12
 
! Отговори
измислици премислици преди 1 месец
западните измислици - Москва не ги коментира. Запада какво ли не съчиниха за Северен Поток. Сега е същото.
103
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руските ютуб канали са пълни с кадри от очевидци. И 100%някой я Усрайната има намеса, щим са заюовени на няколко км от границата. Осигурен им е коридор. ***, за по 5000 евро избиха хората.
102
8
 
8
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
А кога ще покажат снимки на жертвите? Мда, те са при снимките на украинските пленници от самолета.Пародия, пълна.