Москва твърди, че нападателите са имали контакт с Украйна

За 115 жертви съобщават руските органи досега
23 мар 2024 14:23, Елка Василева
155
Москва твърди, че нападателите са имали контакт с Украйна
Снимка: БГНЕС

Единадесет души бяха арестувани във връзка с извършеното вчера нападение в концертна зала в предградие на Москва, при което загинаха 115 души, предаде Франс прес.

Още по темата
Директорът на Федералната служба за сигурност (ФСС) информира президента Владимир Путин, че са "задържани 11 души, в това число четирима терористи, взели непосредствено участие в атентата", се казва в прессъобщение на Кремъл.

Тези четирима души, заподозрени, че са извършителите на атаката, са били арестувани в граничещата с Украйна и Беларус Брянска област, уточни по-късно Следственият комитет. ФСС твърди, че те са имали контакти "с украинската страна".

Руските власти не представиха никакви доказателства за тези предполагаеми връзки, а Украйна още вчера отрече да е замесена по какъвто и да било начин.

Москва не е коментирала твърдението на групировката "Ислямска държава", че стои зад атентата, а президентът Владимир Путин не се е появявал на публични места след нападението, което е най-смъртоносното в Русия от средата на 2000 г. насам.

Според първоначалните резултати от разследването причините за смъртта на хората в концертната зала "Крокус сити хол" в град Красногорск, граничещ на северозапад със столицата Москва, са "огнестрелни рани" и задушаване от дима, заявиха от Следствения комитет. Нападателите са използвали "автоматични оръжия" и са подпалили сградата със "запалителна течност", допълват следователите.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От 15 години гледам руските блогери в ютюб И видях че руснабите са спокойни хора , не са злобни и отмъстителни като нас балканците И да се изнервят е за кратко Обаче се чудех защо Путин е такъв злобен и постоянно заплашва запада с война Оказа се че Путин не е руснак а роден в Грузия и после е даден на други хора в Петербург Това за мен обяснява злият му характер Доста руски журналисти са разледвали тези неща и разбир са преследвани от режима Путин крие произхода си И бил на 73 сега не на 71 г
100
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Американофилите, спомнете си близнаците и как "случайно" бяха празни. Удивително, всички с еврейски произход не бяха на работа. А за монтажа на самолет разбил се в Пентагона? Колкото ИДИЛ сега, толкова и арабите субориха близнаците. Една агенция от Ленгли има пръст...
99
6
 
12
 
! Отговори
Нане преди 1 месец
Вижте кво пишат мълоумните краварски слуги ве... За тях дори няма атентат... Нищо че Радев, габриел, пеефски изказаха съболезнования... ===))) тия *** напълно са превъртяли...
98
13
 
9
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
Москва може да твърди и, че земята е плоска. Това не означава, че е истина.
97
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Москва избива всичко в Украйна разрушава до безкрай спря газоподаването на цяла Европа сега се какво е това незнам
96
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Важното е, че руснаците си преизбраха бункерния джуджак с 87%. Уау! Заслужават ли си съдбата или да.
95
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 93 Е разбира се, че ще е "засекретено". Между другото спомняте ли си какво стана с "разследването" на катастрофата на Ил-76 уж с "украински военопленици"? Правилно, НИЩО. Не видяхте нито дори една снимка от мястото.
94
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ха ха ха тя тази Украйна много силна бе!!!квото стане в раша Украйна виновна! Бандера ги трепе от гроба алкашите!джуджето сигурно пак е с памперс
93
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Толкова жертви и нито един свидетел??? КГБто, голям сте майтап. А жертвите държавна тайна ли са, че нито една майка не проплака да и липсва детето?
92
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поредната путинска инсценировка Сега ще прокара още по зверски закони срещу '' тероризма '' и ще преследва по силно руснаците Добре че не му остава много живот на диктатора-убиец
91
3
 
9
 
! Отговори
КГБ циркове преди 1 месец
До 85 "Тук път всички в залата с били без телефони ..." Не всички са били без телефони. Имаше една русичка, кояот докато я носеха (явно че трябваше да го играе "ранена"), правеше муцки все едно е на клипче в тик-ток. Тя откъде да знае какво е всъщност да си прострелян? Има още няколко такива клипа, кой от кой по-абсурдни: някакъв стреля в празни седалки, отгоре тълпа го снима все едно са в .... театър, друг стреля явно се предполага по някакви, но нарочно размазано отстрани седят и гледат 10.
90
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 88 Ми дано да е режисура и заради тази режисура чичо Вова да се разбеснее образно казано и да замлати сериозно украинските фашисти, че досега само ги милваше.
89
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И нито един свидетел на концерта. Превърнаха се в призраци.
88
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как пък един кадър от концерта не видяхме. Само празна зала и димки.Режисурааа!
87
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 83 А с кого да ги свържат бе? Какъв зор има ИДИЛ да убива руснаци в Русия? Русия никога не е воювала срещу тази организация.
86
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разбира се , той путин е най-добрият човек на света и за всичко са виновни украинците Даже сега моля ви се украинците влязоха в граничните руски райони и затова те са агресорите в тази война а Русия е жертвата ... И затова целият свят трябва да поднесе съболезнования на Русия ...
85
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Постановка на Мосфильм. Пригожин ги издаде, че са лъгали с предишните си инсценировки и те го убиха. Тук път всички в залата с били без телефони...бе въобще...
84
8
 
9
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Най-много от този инсцениран кървав погром има полза фашиста в Кремъл и Песков каза ЗАЩО: защото вече лъжите със "специалната операция" не вършат работа, сега вече трябва "военно положение". ОБЗАЛАГАМ СЕ, че скоро ще последва МОБИЛИЗАЦИЯ и пълен погром в Русия срещу всеки, който досега е дръзнал да се противопостави на военопрестъпника ВВП.
83
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Терористите дори да бяха човекоядци от Амазонско племе, Русия пак щеше да каже ме са свързани с Украина.
82
6
 
4
 
! Отговори
да преди 1 месец
повече укрофашисти пленници няма да чуете и видите! всичко ще бъде унищожено!