Москва твърди, че нападателите са имали контакт с Украйна

За 115 жертви съобщават руските органи досега
23 мар 2024 14:23, Елка Василева
155
Москва твърди, че нападателите са имали контакт с Украйна
Снимка: БГНЕС

Единадесет души бяха арестувани във връзка с извършеното вчера нападение в концертна зала в предградие на Москва, при което загинаха 115 души, предаде Франс прес.

Още по темата
Директорът на Федералната служба за сигурност (ФСС) информира президента Владимир Путин, че са "задържани 11 души, в това число четирима терористи, взели непосредствено участие в атентата", се казва в прессъобщение на Кремъл.

Тези четирима души, заподозрени, че са извършителите на атаката, са били арестувани в граничещата с Украйна и Беларус Брянска област, уточни по-късно Следственият комитет. ФСС твърди, че те са имали контакти "с украинската страна".

Руските власти не представиха никакви доказателства за тези предполагаеми връзки, а Украйна още вчера отрече да е замесена по какъвто и да било начин.

Москва не е коментирала твърдението на групировката "Ислямска държава", че стои зад атентата, а президентът Владимир Путин не се е появявал на публични места след нападението, което е най-смъртоносното в Русия от средата на 2000 г. насам.

Според първоначалните резултати от разследването причините за смъртта на хората в концертната зала "Крокус сити хол" в град Красногорск, граничещ на северозапад със столицата Москва, са "огнестрелни рани" и задушаване от дима, заявиха от Следствения комитет. Нападателите са използвали "автоматични оръжия" и са подпалили сградата със "запалителна течност", допълват следователите.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
5
 
10
 
! Отговори
Ами сега преди 1 месец
В руски сайтове излезе снимка на един от заловените терорист с украйнска униформа.
60
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 49 Никой не го интересува какво ще прави КГБ с някакви попаднали случайно в полезрението им като "изкупителни". Откъдето са ги докарали, там ще ги отведат.
59
5
 
9
 
! Отговори
Бум преди 1 месец
Сега е момента Русия дани отърве от хунтата в Киев.
58
8
 
3
 
! Отговори
Неграмотен преди 1 месец
Всеки може да потвърди че Украйна е замесена!Медвед Водков отдавна обяви организаторите.На пияниците винаги някой друг им е виновен.Бункерния плъх кога ще изпълзи със свит юмрук да обяви военое положение?Шекерената алкохоличка още е гримират да изезе и тя да плаши лошия Запад
57
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом Кремъл твърди нещо, значи истината е обратна на това.
56
4
 
8
 
! Отговори
Да преди 1 месец
На украйнска страна воюват много главолези от ИД.
55
2
 
3
 
! Отговори
Психиатър преди 1 месец
До до 46 Ако нямаш 320 лева, ще те прегледам безплатно!
54
6
 
5
 
! Отговори
КГБ циркове преди 1 месец
Сега ново двайсе - имало много жертви, но те "за съжаление били останали в пожара". Знаете ли кога ще видите доказателства за "десетките убити и стотиците ранени"? Ами когато и за 65те украински военоплеици от сваления "ирански" Ил-76 - НИКОГА.
53
5
 
9
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Щом бягат към Украйна значи там ги чакат и имат връска с Украйна.
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-добрите служби в света, не са могли да го предотвратят? Айде бе!
51
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 46 Лични лекари имат само мааалоумни кравари като теб да си плащат 320 лева на година здравни осигуровки за да лекуват римляните ни с тях, кравар!
50
6
 
6
 
! Отговори
Слава на Украйна! преди 1 месец
Това е ОТЛИЧНА АКЦИЯ на украинските тайни служби! Наказаха руснаците за загиналите в Украйна. Няма как да бъде акция на Ислямска държава. Първо защото тя беше разгромена още в 2020 година. ВТОРО, което е по-важно, Русия точно в тези дни защитава страстно Хамазците в Израел и изобщо арабите в Палестина. Все едно еврейски организации да направят подобен атентат в американски град, примерно Вашингтон. Русия е СЪЮЗНИК на мюсюлманите и версията за Ислямска държава ПРОСТО НЕ ВЪРВИ!
49
11
 
5
 
! Отговори
Русофоб преди 1 месец
Ха-ха-ха, естествено, че кремълските иdioти така ще кажат. Той и късокракият путььо ако се оцапа в гащите пак ще кажат, че са украинците.
48
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хванаха там някакъв престъпник и вече набит започват да го питат и той отговаря каквото трябва .Задържаните няма да бъдат съдени - ще бъдат наградени.
47
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КГБ вече "измисли" ли как са прелетели сттици километри през цяла Русия, когато по петите им е било ФСБ, и защо са се насочили точно към зоната фрашкана с руски военни, чекпунктове, проверки и стопове?
46
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Точно това твърдение беше целта на атентата. Плоски кагебейци.
45
2
 
6
 
! Отговори
До 44 преди 1 месец
Личен лекар имаш ли? Или поне санитар!
44
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Продължават новите измислици към имитацията на "атентат" от КГБистите. Сега ще ви пълнят ефира с какви ли не "подробости", които разбира се ще са "гарантирани" за "достоверност" от професионалните кремълски лъжци.
43
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 27 Кравар, а защо тогава са бягали към Украйна терористите ве ако нямат връзка с Украйна? Казвай бързо веее, кравар????
42
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин е направил обращение към нацията преди малко, няма ли да пуснете какво каза?