Време за среща...

Тази вечер от 19,00 ч. с гала-церемония се закрива 14-oто издание на София Филм Фест 2010
14 мар 2010 09:31, Петя Славова
0
Време за среща...
Снимка: София Филм Фест

Колко дни са нужни за един филмов фес­тивал? Зависи. От програмата, филмите, гостите… и личния фактор… време. Това, което наистина е сигурно – времето, никога не стига.

Тогава остават филмите. Има ги, при това в изобилие. Историята е доказала, че в момент на криза киното най-малко се чувства засегнато. Напротив, тъкмо тогава на големия екран се появяват едни от най-стойностните заглавия, които очертават филмовите приоритети в бъдещето, както и следите в миналото.

14-oто издание на Mеждународния София Филм Фест се про­веде във време на глобална криза. И може би тъкмо поради тази причина се превърна в един от най-знаковите в своята биогра­фия.

Филмовата история се повтаря, но не във фарс, а в събитие. Киното интерпрети­ра едни и същи истории, но неговите авто­ри винаги ги разказват през призмата на собствения си мироглед.

Затова винаги са интересни. Така се случи и на София Филм Фест 2010. Смисълът на киното е в споделената връзка между автор и зрител.

Нашият фес­тивал е мястото на тази среща. Фестивалът свършва. Идва пролет. Време за нови фил­ми – за снимане и за гледане… До следва­щото място за среща – София Филм Фест 2011! Ще имате ли време?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари