Утре стартира разделно събиране на отпадъци в Люлин

В 14 часа утре в градинката пред храм “Св. Климент Охридски”, срещу Кооперативния пазар, ще се състои официалното откриване на системата за разделно събиране на битови отпадъци
16 сеп 2005 11:22,
На 17. 09. 2005 г. (събота) стартира разделното събиране на битови отпадъци в район “Люлин”, организирано от администрацията на района и Булекопак АД.

Програмата, по която ще се осъществява събирането, обхваща два етапа: до края на 2005 г. и през 2006 г. През първия етап ще се разполагат съдове /три цвята: син – за хартия и картон, зелен – за стъкло, жълт – пластмаса и метали/ на 16 площадки около големите търговски обекти. По време на втория етап ще се обхванат и междублоковите пространства.

В 14 часа утре в градинката пред храм “Св. Климент Охридски”, срещу Кооперативния пазар, ще се състои официалното откриване на системата за разделно събиране на битови отпадъци, на което ще присъстват изпълняващият длъжността кмет на София Минко Герджиков и кметът на район “Люлин” Марио Петров. Празничната програма предвижда много музика, награди и подаръци за присъстващите.

Още по темата:

В София може да бъде въведено разделно събиране на отпадъци

И район Сердика ще събира отпадъците разделно

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание