Място за забавачка в София = 2 бона под масата

Извън столичните детски градини са 18 071 деца
Обновена: 9 май 2011 07:27 | 9 май 2011 07:26,
119
Място за забавачка в София = 2 бона под масата
Снимка: архив Булфото

Около 2000 лв. е сумата "под масата" за настаняване на дете в детска градина в София, обявиха от БСП.

Паралелно с нарастването на недостига на места в забавачките расте и сумата, обявиха Борис Цветков и Николай Белалов от Дискусионния клуб за социална местна политика в БСП.

Според тях в момента извън детските градини в София остават 18 071 деца, а новите детски градини, открити от ГЕРБ, са само 6-7.

"Останалите са или козметично ремонтирани или са сгради, чиито частни наематели са напуснали", заяви Белалов.

Според него на общината са й били необходими три години, за да разбере, че раждаемостта в столицата се увеличава с 1500 деца на година.

Почти няма столичен квартал, в който да няма недостиг на места.

Само в "Дружба" 1 и 2, където има 1500 чакащи, няма открита детска градина за последните 20 години.

От червения клуб призоваха кмета Йорданка Фандъкова да си подаде оставката, щом не може да се справи с проблема, за да може поне през следващите 6 месеца да се потърси решение на проблема с местата в градините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
1
 
2
 
! Отговори
ККК преди 13 години
Тези гадни комунисти те никога за нищо не са виновни.Те какво направиха за да има достатъчно детски градини,толкова време управляваха..........
114
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Точно толкова си искат 2000 лв. и детето ти е вътре, само да занеш на кого да ги дадеш, за да не стане като прословутата леля Рени. Директорките на градините прибират яко пачки. Затова в частната е 400 лева на месец, но поне ти гледат детето и не боледува толкова. Всичко в тази държава се плаща, няма безплатен обяд.
113
0
 
1
 
! Отговори
До БСП преди 13 години
Само в "Дружба" 1 и 2, където има 1500 чакащи, няма открита детска градина за последните 20 години.Добре де БСП малко ли бе на власт, че не откри детски градини???? Какво оплюват сега? ГЕРБ поне открива нови почти всеки месец. БСП имат ли въобще НЯКАКВИ построени за последните си мандати????
112
2
 
9
 
! Отговори
dfg преди 13 години
И аз бих си платил...пред алтернативата да бъда изпреварен от поредния преселник. Трябва да заложат условие за "отседналост" при кандидатстването. Хайде провансалковци, набивайте минуси.
111
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
1 000 за раждане..........2 000 за детска градина..........а за първолаците ? казвайте от сега тарифите,за да знаем в коя държава да раждаме,и в коя да работим и живеем.
110
0
 
8
 
! Отговори
Татко преди 13 години
Факт. Аз си платих!2000 за да влезне са нищо пред 3200 евро в Дрита!Платих си, защото няма НАЧИН иначе!А Фандукова е *** на Тиквата който ми чупи колата и ми краде данъците!
109
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 13 години
Когато Луканов им раздаде куфарчетата, защо не се оплакваха? Защото ги раздаде на масата.
108
2
 
3
 
! Отговори
бай Симо преди 13 години
Че тези от БСП освен само да плачат, че не са на власт - друго не се очаква. Колкото и да реват, никога няма да се върнат, подразделението им ДПС също.
107
7
 
2
 
! Отговори
Anonimen преди 13 години
Нали постоянно се строят детски градини. Но все пак не могат да изникнат за два дни. И какво означава Фандъкова да си подава оставката, като този проблем не се корени в изминалите 2-3 години.
106
5
 
1
 
! Отговори
Симеонова преди 13 години
Абсолютно невярно... Това, че има богаташчета, които се опитват да си набутат лигавите дечица - винаги го е имало... Аз работя в сферата на предучилищната педагогика и съм запозната с процедурите за прием.
105
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Интересно от къде БСП знаят за колко пари се дават под масата! Може би защото са назначили свои хора по ръководните постове в детските градини? Истината за градините е пристигащите от всякъде хора в София. Лошо няма,нека идват, но не може да очакваме в град проектиран за 600 хиляди души да живеят двойно повече и всички да са доволни и общината да успее да угоди на всички
104
0
 
3
 
! Отговори
Т-о преди 13 години
Водата не е топла, а ледена
103
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Доколното чета насам натам се опитват да намалят бройката на тези деца, които не могат да бъдат приети в детска градина!
102
3
 
11
 
! Отговори
JIH преди 13 години
Фандъкова строи приюти за бездомни *** вместо да ги избие и да строи детски градини.УууууууУ!
101
6
 
7
 
! Отговори
Марк преди 13 години
Сталин , Тито, Димитров!БКП-еее, КПеСеС БКПеее-КПеСеС!!!!ВЕЧНА ДРУЖБАААААААА!!!!!!Искам кюфтаци без парииииии!Станишев кажи за комунизЪЪЪЪма!
100
5
 
6
 
! Отговори
Марк преди 13 години
А бе аз като по-*** да попитам комунистите:А бе вие сега не се ли борите за комунизъм???Щото не съм чул за какво се борите/теоретично де/?Като ви гледам практиката май се борите за капитализъм!?!?Малеее, ами ако дойде утре тука Китайската червена армия какво ще станес вас?
99
0
 
9
 
! Отговори
Бат Гойко преди 13 години
и на червени и на сини и на зелени и на.....,как да не псуваш после,как да не слизаш толкова ниско,при положение че тези цифри са реални,а и сигурно намалени, а и системата на записване на тези деца е прокажена,отделно китайски,арабски,негърски,***,и не знам какви други маймунки,се възползват без родителите им да плащат грам данък и такси на тази държава.Пожелавам ви,приятно гледане на собствените ви деца и мизерия докато не тръгнат на училище.А после още по голяма,гласувайте и плащайте!!!
98
6
 
5
 
! Отговори
Марк преди 13 години
Искам КОМУНИЗЪЪЪЪМ!1ИСКАМ В МОЛА БЕЗ ПАРИИИИ!ТАКИ МИ ОБЕЩА ТОДОР ЖИВКОВ!!!НЕ ПОМНИТЕ ЛИ БЕ!?!?
97
4
 
7
 
! Отговори
Марк преди 13 години
Като срещнеш комунист винаги го питай , а кога според него ще се построи комунизъъъма?!?
96
3
 
8
 
! Отговори
Марк преди 13 години
Винаги когато чуя за БСП ми напира следният въпрос:" КАКВО СТАНА С КОМУНИЗЪЪЪМА, КОЙТО ОБЕЩАВАХТЕ ПРЕДИ 89 Г. НАЛИ ТРЯБВАШЕ ДА Е ГОТОВ ДО 2000 Г. И СЕГА ЩЯХ ДА СИ ПАЗАРУВАМ БЕЗ ПААААРИИИ!?!?!"Лъжци!Но трябва постоянно да им се напомня, щото като гледам тук младите не знаят за това обещание!Не че са изпълнили някое друго, но това им беше най-грандиозното!Гнилият капитализъм щеше да ни диша праха! Хахахахах А сега милите им рожби са първи "експлоататори на човешкия труд!"