Двама пешеходци гинат на тротоара, пометени от две коли

БМВ и Ауди катастрофираха на бул. "България" в столицата
Обновена: 5 авг 2011 14:04 | 5 авг 2011 08:57,
392
Двама пешеходци гинат на тротоара, пометени от две коли
Снимка: архив Булфото

Двама пешеходци загинаха, след като бяха пометени от две леки коли на бул. „България“ в столицата около 1 часа тази нощ, съобщиха от МВР.

Загиналите са мъж на 34 години, който е починал във ВМА, и жена на 39 години, която е починала на път за "Пирогов". По време на инцидента хората са се намирали на спирка на градския транспорт.

Две коли с марка БМВ и Ауди са се движели една след друга по булеварда в посока от бул. „Иван Евст. Гешов” към бул. „Гоце Делчев”.

По първоначална информация БМВ-то се е движело с бавна скорост, но покрай него профучало аудито. Двете коли се ударили странично, излезли от пътното платно, забили се в тревните площи и помели хората на спирката в района на площад „Ручей“.

Аудиото е управлявано от 23-годишен шофьор, а БМВ-то – от 21-годишен младеж. Двамата шофьори не са пострадали, а дрегерът не е отчел алкохол в кръвта им.

Работата по случая продължава за изясняване на механизма и причините за възникналото произшествие. Назначени са експертизи. Направен е оглед на местопроизшествието и на двата автомобила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


392
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
340
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кажете им имената на тези мамини хубавци де... не на 16, а на 36 трябва да може да се карат шофьорски курсове в България!
339
0
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
"Двамата обаче все още не са задържани, тъй като в кръвта им не е установено наличието на алкохол.Евентуално на някой от тях ще бъдат повдигнати обвинения, след като се прегледат всички свидетелски показания."Ето тожа вече е подигравка!!!!!!
338
1
 
7
 
! Отговори
iva преди 12 години
balgariq e svobodna darjava bez zakoni.ubiva6 i pak na svoboda.koga 6te dostignem evropa
337
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Публичен линч за лайненцата-шофьори!
336
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз само не мога да разбера, защо вече народа не се вдига срещу тази корупция и безхаберие от страна на политици, КАТ и здравеопазване! Не е нормално в 21 век линейка на 5 мин път от мястото да идва след 40 мин, не е нормално да крият виновниците за катастрофата и да ги оправдават! Докато не излезе народа и не възрази, тази безнаказаност ще продължава! Потресена съм от случващото се в тази долна имитация на държава!!!
335
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имената на лайненцето-убиец липсват.Ясно,пак ще излезе някое "наше" момче.Свикнахме вече.
334
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бог да прости поредните невинни жертви.Да не е имало лека гонка на самозабравилите се пишлемета,с аудита и бмв-ета на по 21 г.?
333
0
 
20
 
! Отговори
dragunov7.62 преди 12 години
Когато казвам че е опасно да се живее в България много хора ми се смеят.
332
2
 
20
 
! Отговори
ья преди 12 години
Правителството с едни гонки не може да се справи.Но да остави хиляди хора без работа може!
331
0
 
32
 
! Отговори
13 преди 12 години
И аз нямам 20 годишен стаж, за да квалифицирам всички по млади шофьори като *** - три години / пази Боже без произшествия /, но понякога искрено си мечтая за танк, много си мечтая за ТАНК .. но дори това няма да ме спаси при 150 км/ч нацепване отзад или в страни. Твърде много станаха *** по пътищата ни и вече не е лесно да опазиш ни другите, ни себе си - няма лек за тоя "келешлък".Бог да прости загиналите!
330
2
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Въпреки че имам двама сина, вече често съжалявам, че отмениха задължителната казарма! Голяма част от *** като минат през нея малко от малко се съфирясват.
329
0
 
20
 
! Отговори
Илина преди 12 години
Бях чела преди години, че на бул. България има 50/50 вероятност да оцелееш, защото карат като луди, ама вече и на спирките не може да седиш. Ужасно е , а и сега няй-вероятно няма дори да има виновни.
328
0
 
6
 
! Отговори
Деян преди 12 години
@ 327Щом така смяташ. Сопоред мен след 89г. това е отприщена слободия, която преди това е била привилегия на отбрани комунистически ***. Но пак ти казвам това НЕ Е тема нито на поста ми, нито на статията.
327
0
 
22
 
! Отговори
Елена преди 12 години
Модела на колата няма значение и всички го знаете. Има значение шофьора на колата. Бог да прости загиналите, но тази фраза не стана ли прекалено често употребявана. Някой да е наясно за някой наказан за това. Дали въобще се ще се стигне до съд?! Правилника е, за да се спазва и наистина е написан с кръв. Да, може да караме и с 200, ако решим, но наистина ли трябва?! Докато не се прилага закона за такива нарушения с цялата му сила - няма да се оправим!! Но няма кой да го приложи - за съжаление
326
1
 
32
 
! Отговори
- преди 12 години
Имам книжка от 2 години, на 29 г. съм. Карам спретната малка кола 60 коня. За този период съм направил 80 хил. км. с тази кола. Спазвам правилата за движение, защото всичко си ми е наред - и възпитанието, и коефициента за интелигентност. За този период имам акт за 4 точки, направен на Джеймс Баучър в София, защото заобиколих трамвай без ватман на последната си спирка, до който има паркиран автомобил. Хайде сега убедете ме, че каквито и да било мои усилия за живеене в БГ имат смисъл.
325
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това с тази война по пътищата вече на нищо не прилича!!! Безобразно е на денонощие да има по няколко загинали!!!!!!! Искам да знам само в България ли е в момента така брутално положението с катастрофите???
324
0
 
39
 
! Отговори
Анонимна преди 12 години
До 316.Нямам нищо против, че караш BMW, но какво точно имаш предвид под малоумно каране? Аз съм млад шофьор и се старая да не преча на никой по пътя, но когато карам по-бавно и предпазливо с оглед да запазя нечий живот, винаги се намира някой, на когото преча и трябва да свирне или да ме задмине с *** газ... Най-често това са шофьорите на скъпи коли - Мерцедес, Ауди, BMW, джип. Просто като се видят в мощна и хубава кола си мислят, че са безсмъртни. При което, за съжаление, страдат невинните.
323
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Още един с Ауди е убил 18 годишен младеж. Цигов чарк. Някой се беше изказал, че 2050 г. българите щели да бъдат малцинство. Няма май да стигнат до тая дата!
322
0
 
17
 
! Отговори
До 302 Деян преди 12 години
Тоя па, тоя па! Къв Ловеч, ква Скравена те мъчи бе младеж? Ти знаеш ли изобщо къде са, кво е това, кога е било, защо, как...? Не повтаряйте тия мантри, с които Жельо и СДС спечелиха първите си избори. От тогава започна и войната по улиците - когато адвокатската колегия взе властта и в парламента, и в правителството, а Жельо пусна с първата амнистия хиляди бандити от затворите.Не повтаряй католемур тези глупости за лагерите, защото лайнарчетата, дето убихат хора вчера са раждани доста по-късно!
321
0
 
26
 
! Отговори
.!. преди 12 години
Аз сега каде да стоя на спирката спокойно може ли някой да ми каже ????трябва да се сложат железни решетки отпред на спирките и да се забранят всички зебри или пешеходците да пресичат с 50% на ум че може и да не стигнат другия край ...