В Свиленград нивото на водата стигна 1,60 метра

Код „червено“ е обявен за областите Хасково и Смолян
Обновена: 6 фев 2012 22:09 | 6 фев 2012 21:44, Бойчо Попов
107
В Свиленград нивото на водата стигна 1,60 метра
Харманли също пострада сериозно. Снимка: БТА

В квартал Гебран на Свиленград на места нивото на водата достига 1,60 м. Предприемат се мерки за въвеждане на допълнителна високопроходима техника в града. При необходимост се извеждат хора от застрашени участъци, съобщи пресцентърът на МВР.

От квартала по-рано бяха изведени 30 жители и при необходимост се извеждат и други хора от застрашени участъци. Към 21 часа най-тежка е обстановката на територията на област Хасково. Там и в област Смолян е обявен код „червено“.

Продължава да е прекъснато движението на жп транспорта в участъците Раднево - Любеново, Симеоновград - Харманли и Харманли - Свиленград - Любимец.  

Още по темата

При язовир Орешец ситуацията е овладяна, като към момента се изпускат контролирано водни обеми. Язовир „Ивайловград” продължава да прелива с водно количество 164 куб. м. в секунда от преливника и 269 куб. м. в секунда от ВЕЦ. Продължава контролираното изпускане на водни маси от язовир “Студен кладенец”. Отворена е една клапа на язовира и се изпускат контролирани водни количества - 244 куб.м. в сек. и 269 куб. м. в секунда от ВЕЦ. Продължава да прелива и язовир Книжовник в района на Стамболово, област Хасково, като притокът му намалява и изпусканите водни маси намаляват до 30 куб.м. в сек. Очаква се преливането да бъде преустановено през нощта.

В общ. Джебел е отнесен мостът за с. Селянка. Частично е разрушен мостът за с. Софийци. Пътят „Хасково - Свиленград” е затворен за движение в участъците от Любимец до Свиленград и от Харманли до Любимец поради наводняване. Движението е пренасочено по магистрала „Марица”.

Метеорологичната обстановка ще се влошава през следващите 24 часа. Очакват се валежи от мокър сняг в района на Хасково. По данни на НИМХ в близките 12 часа се очаква пик на водните нива в речните корита.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: наводнение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
33
 
! Отговори
ivan преди 12 години
Eto za tova sme na tova dereje.Dokato nqkoi iznemogvat bez dom i na studa,drugi pishat piperlivi komentari na toplo u tqh pod klimarika piivaiki toplo kafence!!!!!!Bog da pazi Bulgaria!!!!!!!
64
0
 
40
 
! Отговори
ЛМ преди 12 години
тука всички искахте съкращаване на АРМИЯТА а сега я търсите и питате къде са
63
3
 
43
 
! Отговори
СПАСИТЕЛ НА ПЛАЖА преди 12 години
ВИКАЙТЕ ДА ДОЙДЕ И ТАМ ЦЕЦО И МИРО, ДА ОБЛЕКАТ КОМУФЛАЖНИТЕ ДРЕХИ, ДА СЕ РАЗХОДЯТ ПО КАЛНИТЕ УЛИЦИ, ДА СЕ СНИМАТ ЗА СПОМЕН, ДА КАЖАТ НЯКОЯ ДРУГА МЪДРА МИСЪЛ И РАБОТАТА ЩЕ СЕ ОПРАВИ. ОСТАВА НИ САМО ДА СЕ МОЛИМ НА ГОСПОД, ЩОТО НЯМА НА КОЙ ДРУГ. АРМИЯТА НИ ПАЗИ *** НА ЯНКИТЕ В АФГАНИСТАН, ПОЖАРНИКАРИТЕ ИМАТ ПО 1 ЛОПАТА НА ЧОВЕК, А НА ПОЛУИЗДАВЕНИТЕ ИМ ОБЕЩАВАТ "ВСИЧКО ЩЕ ОПРАВИМ", А ПОСЛЕ РАЗБИРАМЕ ЧЕ ЩЕЛИ ДА ИМ ДАДАТ ПО 325 ЛЕВА!! ДЕТ СЕ ВИКА БИТИЯТ БИТ, УДАВЕНИЯТ УДАВЕН,
62
3
 
39
 
! Отговори
xaxa преди 12 години
Всичките сме хора няма гърци, мърци, турци тука.Ако нашите действия са предпоставка за бедствие и опастност на други хора независимо дали са на територията на републиката или друга съседна държава, нищо не правим.за*бите парите, кой къв бил кой какво направил преди 100год. или 500год. Говорим за хора като нас от плът и кръв който също опъват кайша всеки ден а това че имат по добри доходи от нас не е причина да ги мразим.да се организират турци, гърци и българи и да се решат прб. тва е което иска
61
8
 
33
 
! Отговори
гръкоктон преди 12 години
Трябваше и малко вируси и биологично оръжие да ви пуснем във водите....... щеше да е като искуствен подбор в европа :)
60
0
 
94
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето така се прави , а не само дрънканици и плюене... :Мъж от Харманли, който остана в анонимност, дари скутера си за извозване на бедстващи хора в потъналите райони на града. Благородството му видя обективът на Под тепето. Алтернативното превозно средство се използваше за връзка между откъснати точки край прерялата Харманлийска река с хотела на центъра. Благодарение на скутера бяха евакуирани десетки граждани от един от блокираните квартали. Собственикът на машината я докарал с джипа си, оставил я на спасителните екипи и се втурнал към бедстващите наоколо села, да помага с каквото може - да подсигури високопроходимото си возило за нуждите на наводнените райони.
59
5
 
64
 
! Отговори
да преди 12 години
Нещо забравихте за министерството на бедствията и авариите ,водено от турците и от Етем колко пари окраде и как нищо не свърши! А на гърците-да го духат,да не се точат на брадви,щот са най-мързеливите и *** ***,дето цяла Европа с години ги хранеше,а сега реват,като им секнаха парите.По долни и некадърни *** от гърците няма никъде!Тоя селендур кво е седнал да реве за Гърция-тия *** като правеха блокади на границата-щ оне мрънкаше тогава,бе ***!
58
1
 
53
 
! Отговори
До..той си знае ! преди 12 години
Древните елини открили любовта и секса , а много по-късно римляните добавили и жената там...
57
2
 
31
 
! Отговори
DO 78 преди 12 години
A *** NAPRAVI LI MU?
56
34
 
33
 
! Отговори
ПАНАИОТ ВАСИЛЕУС преди 12 години
аде , сега ша ва съдим вулгари....напраихте ЕЛЛАДА ДА ЗАПРИЛИЧИЛА НА ВУЛГАРИА==ТОЕСТ НА СЕПТИЧНА ДУПКА.Наводнихте ЕЛЛАДА, РЕ МАЛАКИ СЛАВОНИС.БРАДВА ЗА СИЦКИ ВУЛГАРИ
55
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
pone tok pravite li be, kato tolkova voda izti4a..ili sled 10 dena 6e kajete 4e trebe da se yveli4i
54
3
 
58
 
! Отговори
. преди 12 години
Не искам да си представям ужасът и мъката на хората, които преживяват това бедствие !!! Горките старци... държавата ги остави да *** като животни! Има една приказка - не убивайте старите хора. Има мъдрост в нея!
53
8
 
45
 
! Отговори
Конспирация преди 12 години
Клинтън си замина недоволна и веднага усетихме силата на HAARP!!!Нашите приятели от САЩ не се колебаят да изполват HAARP за да вразумят врагове,съюзници и дори собствения си народ!!!
52
12
 
41
 
! Отговори
Пират преди 12 години
ей,то па нема угодия бе,кога не вали - еми суша е,язовирите пресъхват,ала бала.Сега пък олеле,стана много мокро.
51
2
 
79
 
! Отговори
Хетфиелд преди 12 години
Хора, ужасна трагедия е това, но да се хвърля вината само върху празноглавеца Боко не знам дали е уместно. Язовирите не се поддържат от години. Поне от 3-4 правителства насам нищо не се прави и за почистване коритата на реките! Мир на праха на всички загинали по такъв нелеп, несправедлив и ужасен начин!!! Но не е виновно само това правителство, което между другото не мога да дишам.
50
2
 
33
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ШОК,- НЕ ЛЪЖЕ, ЧЕ СИ БЪЛГАРИН... ПРАВОПИСА ТЕ ИЗДАВА...
49
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе, вие на Позитано 20 не си ли лягате бе. Или я карате на дневна, нощна и два дни почивка.
48
1
 
37
 
! Отговори
- преди 12 години
Как може да сложите статия до тази със заглавие "На някои пък зимата им харесва ?
47
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Страшното не е в бедствието, за съжаление постоянно има такива събития по света, страшното е прехвърлянето на отговорност, или по-точно отказването да се поеме отговорност и пълната липса на организация. За съжаление, през деня ми се налага да мина през пол. северна България и се надявам да стигна до там, за където съм се запътил, но това в което живеем е някакво безумие. Не може постоянно някой друг да е виновен, не може за все да няма вина в управляващите.
46
1
 
41
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
ние в България сами ще си помогнем ! Софианци да си гледат София, каквото са барнали , все *** работи вършат !Съчувствам на ХОРАТА сполетяла ги бедата .