Стига, София се препълни с бежанци, подчерта Фандъкова

Най-важното за нея – сигурността на столичани
Обновена: 7 окт 2013 12:30 | 7 окт 2013 12:30,
106
Стига, София се препълни с бежанци, подчерта Фандъкова
Йорданка Фандъкова. Снимка: архив, Булфото

София е изчерпала капацитета си да приема още бежанци, настоя столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Пред БНТ кметът обясни, че днес има среща с новия шеф на Агенцията за бежанците, за да се подобри координацията между държавната и местната власт по осигуряване на добри условия в бежанските центрове.

Още по темата
"Аз разчитам на стратегия и разум и най-вече на отчитане на всички обстоятелства. Обстоятелствата са такива - в центъра в Овча купел има вече над 1200 бежанци - при капацитет 800 души, във Военна рампа са настанени над 650 човека, 400 са във Враждебна. Това е запълнен капацитет. Очевидно е, че няма възможност за приемане на повече.

Но пак казвам, тези хора получават статут и след това излизат навън и трябва да мислим за по-добри условия през зимата, защото и без това през зимата от цяла България тук се стичат много хора, които очакват от нас да бъдат настанени на топло, да има храна. И това са ангажименти на общината към хората от цялата страна, а сега вече и към чужденците", заяви Фандъкова.

Кметицата напомни, че е поискала от социалното министерство разкриване на повече социални кухни през зимния период, но все още няма отговор, очаква го.

Йорданка Фандъкова обяви още, че около центровете в столицата, където са настанени бежанци, полицейското присъствие е засилено.

"За мен важната задача е сигурността и спокойствието на гражданите в районите", заключи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
10
 
27
 
! Отговори
www преди 10 години
Софиянците да видят ислямизирането на България от първа ръка. СТИГА СТЕ ЖИВЕЛИ В ЗЛАТЕН ПЪШКУЛ !!! СОФИЯ НЕ Е БЪЛГАРИЯ.... СЕГА ЩЕ СТАНЕ !!!АЙДЕ И КРИСТАЛИНЧЕТО ДА КАЖЕ ДА СМЕНЯМЕ И ОФИЦИАЛНОТО ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕ за да сме ТОЛЕРАНТНИ!!!
16
64
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
съседни държави вече имат 500 000 бежанци,а нашите се оплакват от 5000 човека.ТОЧНО В ТЕЗИ РАБОТИ СЕ ВИЖДА ДЪРЖАВАТА КАКВА ДЪРЖАВА Е
15
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен #13 - Популизъм е, не се притеснявай, загрижеността е за друго и там няма нужда от изказвания...
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
pratete gi po izpraznenite sela be - da rabotiat i si izkarvat hranata. grijete se za bylgarite, maiki deca, pensioneri.
13
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знам дали го казва от загриженост или от чист популизъм, но думите на Фандъкова за проява на здрав разум, за разлика от тези на много други управници.
12
1
 
47
 
! Отговори
Даола преди 10 години
Абсурдно е малка България така да отвори вратите си за тези "бежанци" - в кавички, защото не знаем какви хора има сред тях. Още по-абсурдно е да ги настаняваме в София - те трябва да останат в пограничните райони. Трябва спешно Народното събрание да приеме някакакъв регламетрищат проблема с бежанците документ, който да е законното основание за действияте към тях.Сега вече трява да бъдат връщани там, откъдето са влезли.Тогава и Турция ще зпочне да ги връща.
11
47
 
30
 
! Отговори
Софиянец преди 10 години
Фандъкова, София се напълни и със селяни през последните 20 години. Невъзпитани, прости, агресивни. Всички софиянци помним каква беше София през детството ни, гледаме и каква е сега. Преди нашествието на дивите орди от страната, София беше прекрасен град за живеене. Сега навсчкъде има селяни, простаци и диваци, които говорят на някакъв странен език. Включително и Фандъкова, която е родом от Самоков. Тръгнала една ***, да дава акъл за бежанците в София. Прости селяни ...
10
3
 
41
 
! Отговори
Бойковист преди 10 години
стига имигранти ...качвайте ги на влакове и ги пращайте в Германия там са им свикнали ...
9
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
София се препълни с бездомни кучета повече от 80 000 !!!Вече 3-*** човека бяха изядени живи !!
8
1
 
35
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
няма стига - вземайте си ги по домовете да ви дойде акъла и да се сетите, че трябва да се строи ограда.
7
0
 
62
 
! Отговори
askhole преди 10 години
Никъде го няма това- нелегалните имигранти в столицата, че и им ускорили процедурата по-бързо да ги правят бежанци. Жалка работа. В Италия го настаняваха в палатки да спят под открито небе, а тук тези почнаха да ни съдят, да лаят, че нямало топла вода. Нали уж бяха с пари, учени хора, а се оказаха голтаците. не знам какво цели правителството- да се покаже пред ЕС колко сме загрижени, но защо за наша сметка и за сметка на демографската и религиозна картина? Как веднъж не случихме на държавници
6
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Tq Sofia i sus selqni se napulni :)
5
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ами много добре казва жената... достатъчно *** си имаме
4
1
 
69
 
! Отговори
чукча преди 10 години
Винаги съм искал да посетя Дамаск.Със сирийските другари които скоро ще скитат на тумби из София,това вече не е необходимо.Да си създадат едно ДСПС-движение за сирийски права и свободи и о,ужас след 4 години може да ни управлява коалиция ДПС+ДСПС...
3
36
 
19
 
! Отговори
Васко преди 10 години
Никъде по света бежанците не се настаняват в столицата. Ама след като ГЕРБ изяде парите за бежанците, пратени миналата година от ЕК, сега ни остава да ги настаняваме в свободните блокове в най-големия бг град!
2
2
 
62
 
! Отговори
до Цв.О вчев преди 10 години
Има бунтове и жертви и в Египет.Отваряйте границата.България има мегдан за още 15-20 хил.бежанци.Пенсионерите и младите семейства с деца се напълниха с храни,втора употреба ,от помощите.Затова им сложете и данък"бежанец"на пенсийките и 350 левовите заплатици?И без това сме клекалото на Европа.Какво ни пречи да приберем всички ........на света?
1
55
 
11
 
! Отговори
muyo преди 10 години
*** :)