КЗК спря конкурса за нов облик на центъра на София

Класирането за 2 от позициите се отменя
7
КЗК спря конкурса за нов облик на центъра на София
Снимка: Булфото, архив

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени като незаконосъобразна заповед на главния архитект на Столична община арх. Петър Диков, съобщиха от КЗК.

Комисията отмени класирането за 2 от позициите на конкурса на Столичната община за нов облик на центъра на София. Конкурсът беше финансиран с европейски средства, като целта е с одобрените проекти да се кандидатства за пари от Брюксел в новия програмен период. Идеята е с тези средства да бъде ремонтиран центърът на столицата.

По жалба на участници, които не са класирани - „Стефан Добрев – архитектура и дизайн“ ЕООД, „Архинекс“ ООД и „Булархарт“ ЕООД, класирането за 2 от позициите се отменя.

Според КЗК нарушението е, че техническата комисия не е направила доклад и не е отразила изследването на съдържанието на конкурсните проекти, а е взела немотивирано решение, че всички конкурсни проекти могат да бъдат допуснати до журиране.

Отменя се и класирането за проект за нов облик на ул. "Граф Игнатиев", ул. "Шишман" и "6-ти септември". За тази зона за победител беше обявена "А.Д.А" ООД, която предлага ул. "Граф Игнатиев" да се превърне в пешеходна зона без трамваи.

КЗК обаче отбелязва, че от протоколите не става ясно по какъв начин са оценени конкурсните предложения на участниците, поради което оценките са обосновани само формално. Затова процедурата се връща на етап разглеждане, оценка и класиране на конкурсните проекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
3456 преди 10 години
Тия *** как предлагат да свържат "Витошка" с "Евлоги Георгиев" ако махнат трамваите? Освен това не си ли дава сметка, че трамваи там е има още от толкова много време, че премахването им би означавало унищожаване на история. Вместо да се занимават с глупости, защо не реставрират хубавите къщи, които върнаха на семействата на старите собственици, но не им дадоха парите които са имали тогава за да поддържат къщите и стандарта си на живот от онова време.
4
0
 
0
 
! Отговори
пена преди 10 години
Диков си го беше заслужил това! Тоя "конкурс" си беше пълен цирк с предварително ясни победители...
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До PERNIKНаправо съм потресен !Моя поздрав за мутро-милиционерската хунта !
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До danИма ли съмнение?
1
3
 
4
 
! Отговори
dan преди 10 години
Комуниста си е комунист