Малолетните ромчета-биячи млатили и баба... на гробищата

Майката на 8-годишните престъпници – трайно незаинтересована към тях
19 апр 2016 10:07,
130
Малолетните ромчета-биячи млатили и баба... на гробищата
Снимка: архив, Bulphoto

Четирите деца, които пребиха и ограбиха мъж в София, са настанени в държавна институция, заяви кметът на район Илинден Иван Божилов.

Както Dnes.bg писа, две момченца и две момиченца от ромски произход на възраст 8-10 г., нападнаха и ограбиха 61-годишен мъж в столичния квартал Люлин.

Още по темата

Престъплението е извършено в края на миналата година, но децата сега са разкрити, пък се оказало, че са и стари познайници на полицията със сходни престъпления.

Рени Котева от Комисията за борба с противообществени прояви заяви пред Нова тв, че те лично са разбрали за случая от медиите, но призна, че прокуратурата е подавала сигнал за подобно престъпление.

То се случило на гробищата при Бакърена фабрика. Там бандата малолетни нападнали възрастна жена със същата идея - грабеж. Ударили я с желязо и я обрали.

Майката на четирите деца е с постоянен адрес в Сандански, където има още деца. Там е и сключила брак. В София пък, в квартал "Захарна фабрика", живее с друг мъж на съпружески начала и гледа новородено.

От Детска педагогическа стая се подготвят документи за отнемане на родителски права, тъй като, според Рени Котева, майката е трайно незаинтересована и с нисък родителски капацитет.

Четирите деца ходят от нова година насам на училище.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
56
 
! Отговори
Хиндобългарин преди 8 години
И сега к'во, кат българите са бунаци ша ги бием и БХК ша ни защитава.