За ромите във "Виетнамските общежития": Пълна подкрепа!

Ако ги изселят, да им намерят нов дом, иска Илия Илиев от ДРОМ
6 фев 2017 12:10,
158
За ромите във "Виетнамските общежития": Пълна подкрепа!
Снимка: ДРОМ

Подкрепа за ромите в бившите "Виетнамските общежития" и отпор на расовата омраза обеща лидерът на ромската партия "ДРОМ" Илия Илиев.

Той обяви, че жителите на ромската махала са сериозно притеснени от информациите, че тя ще бъде премахната.

Още по темата

Както Dnes.bg писа миналата седмица в "Красна поляна" зрее напрежение заради проект, според който сградите в гетото ще се съборят и на тяхно място ще бъдат вдигнати два нови блока, в които ще бъдат настанени част от ромите.

Проектът е на стойност 10 милиона лева, осигурени от еврофондовете. Ако той бъде осъществен, около една трета от живущите в блоковете роми ще трябва да бъдат изселени. Жителите на "Красна поляна" искат цялото гето да бъде премахнато.

"Твърдо заставаме зад жителите на бившите "Виетнамски общежития" и ще ги защитаваме с всички лостове на българското и европейското законодателство", обяви лидерът на ДРОМ Илия Илиев.

В писмо до медиите той напомни, че жителите в махалата преди всичко са български граждани, които живеят от десетки години там с настанителни заповеди, адресни регистрации.

"Съгласно Конституцията и Европейските норми за Защита правата на човека, нито една институция няма право да им отнеме единствените жилища, ако само и единствено не им бъдат подсигурени други такива за дълготрайно настаняване", обяви още Илиев.

Лидерът на ДРОМ предупреди, че ще сезира прокуратурата за всеки случай, при който различни организации и политически партии всяват напрежение, дискриминация и расова омраза по темата.

"Ще бъдем силен отпор, чрез всички лостове на Закона срещу това", каза още Илиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още по темата: ромиДромИлия Илиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
24
 
5
 
! Отговори
Я,стига бе преди 7 години
НЕЧОВЕШКО Е ДА ИЗГОНИТЕ ХОРАТА --БЕЗ ДА ИМ ОСИГУРИТЕ ПОДСЛОН И НОРМАЛЕН НАЧИН НА ЖИВОТ!КВО , КАТО СА РОМИ .....ВИЕ , КВИ СТЕ ....??!!ДА НЕ СТЕ , БОГОИЗБРАНИ ...??!Я, МАРШ.....!!!!
70
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Mahaite gi daleche
69
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да идат в Рим нали са Роми
68
0
 
13
 
! Отговори
дзъ преди 7 години
Много не става ясно кой ни е по-сериозният проблем - българските граждани в статията или нашествениците от Близкия изток и Африка, за които е въпрос на време също да поискат жилища...та да се изнасяме ли докато е време или да почваме да строим в знак на политическа коректност и толерантност
67
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия по една лопата в ръцете и за почват да залесяват да метат улиците и прочие. Какви жилища им дават за да получиш трябва да го заслужиш по някакъв начин аре стига с тез искания къде ви е приноса към държавата.
66
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия виетнамски общежития държавата да ги стопанисва и да ги отдава под наем или да ги продава най-добре не знам за какво са ги настанили там тия.
65
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами и на мен ми трябваше жилище ама никой не ми даде.Теглих кредит и въпреки че сама отглеждам две деца си плащам кредита.Вече съжалявам че съм се родила българка,може би ако бях *** щях да получа и аз безплатно жилище иначе ще казвам че е расизъм ако ме оставят на улицата.Боже вече ме е срам да живея в тази *** държава.За нас има данъци и закони а ва тях не.Ами сега като останах без работа и немога да плащал кредита да не би някои да се интересува от това.Само притенции без принос
64
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този квартал Красна поляна не опираше ли на Илиенци откъдето се мъкнеха фалшиви фактури на стоки за разпространение сякаш от печатница излезли,че после виетнамците виновни за липса на регистриращи документи,преди тях това са били ведомствени общежития на строителни обединения щот виетнамците предимно работеха към тях и са били настанени като съответно работници,а не студенти на стипендия които пък живееха във ведомствени общежития към институтите където учеха,в първите години се биеха роми с тях
63
1
 
10
 
! Отговори
8888 преди 7 години
Абе Илийка, а на мен кой му намери дом бе?
62
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"За ромите във "Виетнамските общежития": Пълна подкрепа!"---Пак ПОДВЕЖДАЩО (или желано) заглавие!!В текста ЯСНО се казва: "обеща лидерът на ромската партия "ДРОМ" Илия Илиев."Кой ги подкрепя "пълно"? Илия Илиев. ЦЯЛ КВАРТАЛ НЕ ГИ ИСКА, ТОЯ ГИ ПОДКРЕПЯ! СРАМНО Е, че публикувате такива антибългарски "новини"!!---
61
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз искам един мезонет къде мога да го получа ? Ще си лежа цял ден пред телевизора и ще сменям каналите то бива наглост ама туй е вече прекалено.
60
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не подкрепям такова искане нека искат европески помощи по различните програми. Да им дават там пари да отглеждат птици, гъби или каквото могат и да се хващат да работят.
59
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ние сме бълг граждани и си плащаме данъците и издържаме ромите и ги кредитираме с нашите пари и аз искам да живея в квартал с нормални хора и да престанем с тази простотия , настанени били, да се настаня на жълтите павета, шщото там най много ми харесва , да не плащам и да ме защитавате
58
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ние ли да искаме по един дом от държавата и да спрем да работим.
57
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой да им търси нов дом и защо, теглят кредит от банката работят и си купуват дом какъв им е проблема. Защо тоя не иска работа за ромите, а само иска социални привилегии. Изселвай.
56
2
 
42
 
! Отговори
тоя не е ли разследв преди 7 години
ТОЯ НАЛИ Е МАЙ РАЗСЛЕДВАН ЗА ДАЛАВЕРИ, КОЙ МУ ПОЗВОЛЯВА ДА СЕ РАЗХОЖДА И ДА ЗАПЛАШВА? ЩО НЕ ГО ПИТАТ КЪДЕ, В ЧИИ ДЖОБЧЕТА ПОТЪНАХА МИЛИАРДИТЕ ЗА "РОМСКА" - , ИНТЕГРАЦИЯ И КАК ТЕЗИ НЕГРАМОТНИ ОРДИ СТАВАТ ВСЕ ПО ОХРАНЕНИ И ЛУКСОЗНИ? ВСИЧКОТО Е ПО МОЛОВЕТЕ С ДЖИСИЕМИТЕ, АМА ПАРИ ЗА БИЛЕТИ И ОСИГУРОВКИ НЯМА! МАХАЙТЕ ГИ ОТ ГРАДОВЕТЕ - РЕЗЕРВАТИ КАТО В АМЕРИКА И ДА ПРАВЯТ БИЗНЕС ПОМЕЖДУ СИ ТИЯ ТЪРТЕИ!
55
1
 
45
 
! Отговори
? преди 7 години
Как ДРОМ се отнася към изсичането на Западен парк на височина 1 метър, за да не се навежда дромът
54
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ДРОМ а ДРУМ към Индия
53
2
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До кога за * ще има безплатни жилища, а нашите родители ще мизерстват, ДО КОГА??? Защо да ги издържаме, кой ще приеме закон за крайно ограничаване на помощи, който го направи ще управлява в България десетилетия наред!
52
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само в България ромите имат право да избират от кой Произход да са тоест от български или турски , никъде по Света няма такова нещо