Йоан пред съда: Невинен съм, това по медиите са пълни лъжи!

Промените във външността му – нормални, твърди младежът
Обновена: 2 мар 2017 12:32 | 2 мар 2017 11:03,
157

Снимка: Булфото

"Невинен съм, това по медиите са пълни лъжи", каза Йоан Матев пред Софийския апелативен съд, където магистратите гледат мярката му за неотклонение.

Още по темата
19-годишният младеж бе задържан миналата сряда по обвинение в убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина.

"Това, че съм си пуснал брада е нормално, това, че ходя на фитнес всеки ден - също, аз съм спортист", оправдава промените във външността си обвиняемият пред съда.

Прокурорът отново потвърди, цитиран от "24 часа", че негови съученици са го разпознали на видеозаписите от камерите.

Разпознаването на Йоан бе силно затруднено от власти и граждани поради промени във външността му. Сигнал в полицията бе подаден от приятелката на убитото момче, която научила името на Йоан от негова съученичка.

По-късно стана ясно, че ученици, учители и директорката на училището, в което учил Матев, го разпознали от разпространените кадри от МВР, но не сигнализирали на полицията. Някои от тях дори са забелязали на 2 юни 2015 г. следобед Йоан да се опитва да измие лицето си в тоалетната. Те видели и рана на челото му.

Съсед на заподозрения забелязал, че скоро след убийството на Георги в Борисовата градина, Йоан си пуснал брада и започнал да взима стероиди за повишаване на мускулната маса.

В хода на делото самият брат на Йоан - Марсел Матев, свидетелства и разкрива къде е изхвърлено оръжието, с което е намушкан Георги - шахта на метри от БНР. Именно там разследващите откриват ножа, след показанията на Марсел.

Брат му споделя пред властите още, че Йоан му е признал за убийството още същия ден, като му е казал, че е "станала грешка".

"Исках да му взема парите, но случайно го намушках с нож", признал той пред Марсел. После казал, че изхвърлил ножа в шахта, а дрехата си - в кофа до албанското посолство.

Допълнително, бе установено, че телефонът на Матев бил засечен до пейка в 11:42 часа в деня на убийството. Самият Йоан каза пред съда по-рано, че иска по-лека мярка, за да продължи образованието си.

"Искам по-лека мярка, за да продължа образованието си, уча право, работя в спедиторска компания, искам да бъда до семейството си", настоя той.

Апелативният съд припомни всичко това и наблегна на обстоятелството, че младежът е бил разпознат и от треньори, и от трениращи, както и от съученици. Също така в подкрепа на предположението, че той е извършител били доказателствата - откритият нож, засеченият телефон на Йоан в района на Борисовата градина и показанията на брат му Марсел. Адвокатът му Светослав Гюров се изненада защо Марсел не е разпитан пред съдия.

По време на делото стана ясно, че все още не е готова експертиза на ножа. Съдът остави в ареста Йоан и се очаква да излезе с решение каква мярка да му бъде наложена.

Очаквайте подробности!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
10
 
! Отговори
Рънърса преди 7 години
Бай Ставри и Киро Жарта те очаакват, пиленце....
26
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-отвратителна е типичната българска мерзост - да знят, че е той,и да си траят.Само български нищжества са способни на подобно нещо.По-долни сме и от най-долните, затова ме е срам, че съм българин.
25
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съм се и съмнявам, че ще го оправдаят. Нали мама и тате са герберастки активисти и затова Тиквата и Бъчвата го криха 2 години.
24
0
 
12
 
! Отговори
до дедо гоше преди 7 години
очевдното като го наричаш ти, а грамотните хора - общоизвестни факти не се доказват, щото се счита, че съдът ги знаенапример, че през нощта слънцето залязва или, че водата е мокра
23
0
 
9
 
! Отговори
дедо гоше преди 7 години
До Кривонделза съжаление си прав...но и за очевадни неща ли е така бре мамка му...
22
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
оказва се, че мат'ряла наистина е некачественкак така го набивате на кол и прочие?ами ако е невинен?ами ако е невинен и вие сте на негово място?пак ли на кол?
21
1
 
19
 
! Отговори
от пандиза преди 7 години
Спокойно, те бъдеш най-хубавата булка, с розов жартиер. Чакаме те.
20
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕксПЛОЗИВНО !!!Очаквайте съвсем скоро сензационен обрат по случая. Ще се окаже,че Георги сам се нанизал на ножа.Нещо Повече,преследвал е Йоан,който се е опитал да избяга,набил го е,хванал му е ръката и се е нанизал на сила на ножа.Семейството на Георги ще бъде осъдено да плати 200 000 лв. обезщетение.
19
0
 
18
 
! Отговори
zdv преди 7 години
Тоя трябва да бъде разчекнат .
18
1
 
28
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Човешкия живот се обезцени тотално по времето на фалшивата ни демокрация.А лошото отсега идва !
17
0
 
19
 
! Отговори
Кривондел преди 7 години
До 18:Адвокатите са оръжието, което един обвиняем има срещу цялата държавна машина на обвинението. Адвокатите имат право да затаяват истината. Нямат право да лъжат. Също така - нямат право да въздействат на системата неправомерно. Но не само нямат задължение да доказват неща във вреда на клиента си - а и им е забранено да го правят.
16
3
 
4
 
! Отговори
RUSSIA the best преди 7 години
16 не позна.Непълнолетен е бил тогава , между 2 и 8 години.
15
2
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Какво се чудите адвокатите така са му казали да говори. По за закон адвокатите трябва да доказват истината но у нас не е така тук адвокатите искат да оправдаят доверителя си не зависимо да ли е виновен.
14
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
като е невинен да обле4е един костюм, да вдигне глава, да вдигне поглед... !а той се крие!както казваше един бивш съдия - най много се лъже в съда!!
13
1
 
28
 
! Отговори
Този на снимката преди 7 години
Този на снимката има леденостудения поглед на убиец.
12
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
30 години лишаване от свобода!
11
1
 
12
 
! Отговори
RUSSIA the best преди 7 години
Тук всяка втора статия представя българите във все " по-добра " светлина.
10
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименБожието наказание е по- жестоко от наказанието на продажбите съд. ----------------------------Докато чакаме божието наказание знаеш ли колко народ ще измре от ръцете на такива богаташчета ?
9
0
 
31
 
! Отговори
prokurora преди 7 години
До ЖоркоЗа съдийката съм съгласен... ама че БРАТА на тоя *** е свидетел и го е издал... не може да го оправдае в подозрението , ЩОТО бил ходел на фитнес...! В КАЗАНАА ДА ЛЕЖИ 30г !!!.... там ще живее само с фитнес.
8
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само гледайте как синът на червената бизнес дама ще го изкарат ДОКАЗАНО НЕВИНЕН !!!