Фандъкова сметна: За сигурността на председателството на ЕС - 2,5 млн.

Парите са за включване на Столичната община в единна система
12
Фандъкова сметна: За сигурността на председателството на ЕС - 2,5 млн.
Снимка: БТА, архив

Около 2,5 млн. лв. са необходими, за да може Столичната община активно да се включи в единна система за обезпечаване на сигурността по време на Председателството на Съвета на ЕС през 2018 г. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова в Столичния общински съвет, на сесия на тема "Сигурност и обществен ред", в която участваха директорите на СДВР, "Пътна полиция" и "Пожарна безопасност и защита на населението". 

През последните месеци МВР разработи концепция за осигуряване на единна система за сигурност, в която участваха и екипите на Столичната община. По думите й това е изключително важно, за да може да се свържат всички източници на информация, да се разшири съществуващата система за видеонаблюдение и да се надгради с нови функционалности.
 
Целта е всички ресурси на Столичната община, МВР и НДК да бъдат събрани в едно и да обслужват всички възможни служби, обясни кметът. За целта са направени разчети за необходимите средства, става въпрос за около 2,5 млн. лв. Кметът изрази надежда правителството да разгледа предложението на Столичната община за необходимите средства. Надявам се заедно да можем да осигурим сигурността за Председателството, каза Фандъкова, цитирана от БТА.
 
Тя подчерта, че се очаква София да бъде изключително натоварена от гледна точка на посещаемост, сигурност и пътна обстановка.
 
Затова е необходимо видеонаблюдение по трасетата, по които ще преминават делегациите в района на НДК, засилване на физическата охрана, разширение на видеонаблюдението на места, където се събират много хора, допълни столичният кмет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А паркове и градинки ще бъдат изобилно осеяни с кучешки л а й - а като най-висока степен на общинарската любов към природата и особено завишена грижа за хигиената в столицата и в местата за отдих на столичани и гостите на столицата. Любовта към животните - грижа над грижите. Хората са грижа сами на себе си. Данък *** е да си плащат съществуването.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направо затворете София и пуснете всички в отпуск.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де той председателя няма ли да е в Брюксел, или планират да изместят Брюксел в София? Ако ще местят европейския парламент, Европа да си поема разходите!
6
0
 
3
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Кмете.....какви са тези черни хол. лалета в центъра на София???
5
0
 
4
 
! Отговори
БРАВО преди 6 години
Парите са подозрително малко .Само за Делян Пеевски Плащаме 5 милиона на година за Охрана , Хотели и автомобили .Не вярвам че с 2,5 милиона лева ще се гарантира сигурността на ЕС в София .
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нема бе, ГЕРБ не краде! Те не барат.
3
3
 
1
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
В момента от Европа малко ли дават като пари.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еха, каква гушка ще направят пак герберастките фирми и най-вече една ИПОН, която уже не била вече Негова.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европейските трътляци, които ще дойдат, като искат сигурност да си поемат разноските.