В "Младост" - пълна абдикация, Фандъкова е разтревожена

Тя не е получавала сигнали за корупция срещу Иванчева
4 май 2018 10:26,
123
В "Младост" - пълна абдикация, Фандъкова е разтревожена
Снимка: архив "Булфото"

Столичният кмет Йорданка Фандъкова е разтревожена от ситуацията в район "Младост". "Той е вторият по големина в София, над 110 000 души вече толкова време нямат нормално административно обслужване", каза кметицата. Според нея това е изключително важна задача, от която, за съжаление, кметският екип е абдикирал.

Така градоначлникът на столицата коментира ситуацията в "Младост", чиято кметица Десислава Иванчева е в ареста по обвинение в корупция, а назначеният за неин временен заместник Владимир Клисуров подаде оставка седмица след като бе избран от Общинския съвет.

Фандъкова обясни пред bTV, че всъщност единствената оставка, която Клисуров е подал, е като зам.-кмет на "Младост”, а тя може да бъде разписана само и единствено от… действащия кмет, която е в ареста. Йорданка Фандъкова допълни, че тя може да е кмет на цялата Столична община, но не може да освободи Владимир Клисуров.

Още по темата

"Никога не съм получавала сигнали за искане на пари, но съм получавала изключително много сигнали за забавено строителство", коментира кметицата обвиненията срещу Иванчева.

Тя обясни, че в "Младост” има затруднения в изпълнението на общински задачи – и то не от сега. Така СО чака повече от година актовете за общинска собственост на два отчуждени имота, които ще се използват за улици. Фандъкова разкри, че напомнителните писма за забавени преписки, издадени за "Младост”, са средно два пъти повече, отколкото в другите райони.

"Г-жа Иванчева и г-н Клисуров бяха част от протестиращите граждани преди 2 години, когато започна да се строи един обект на място, където всички сме категорични, че не трябваше да се строи. Аз тогава заявих категорично, че тези проблеми трябва да се решават индивидуално, конкретно (…) Вместо да се решават проблемите балансирано, те се заключват в чекмеджетата”, посочи кметът и допълни, че за 2 години до "Московска” 33 не е стигнал нито един доклад за конкретен казус с предложение за конкретно решение.

Фандъкова коментира и публикувания в някои медии "СРС” разговор между Иванчева и сочения за посредник в корупционната сделка Петко Дюлгеров. В записа се говори за това, че Иванчева не е искала, а й е бил предложен подкуп от инвеститор, който "си е опекъл работата в ГЕРБ”. Тя не е искала да вземе парите, основната част от които били за Йорданка Фандъкова.

Столичният кмет съобщи, че е подала официално запитване в прокуратурата дали има такъв разговор в материалите по делото. Отговорът е бил отрицателен.

Фандъкова опроверга и информациите, че може да подаде оставка по здравословни причини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
1
 
20
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
Тази България-оправия няма:(Докога?Срам,срам,срам....
99
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди три месеца, на втори февруари, министърът на транспорта в кабинета Борисов Ивайло Московски предизвика инцидент, в който загина невръстно дете.Министърът остана на поста си, все едно нищо не се е случило. Прокуратурата и следствието вече три месеца не дават никаква информация по случая. А и медиите изобщо не смеят да попитат. По всичко изглежда случаят ще бъде потулен, както сме свикнали в нашата не-държава.Омерта по законите на Мафията.Разбираемо е защо министър Горанов негодува срещу обвързването на еврофондовете с изискването за Върховенство на Закона.
98
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Юрданка е уплашена - появи ли се масово въпросното СРС, тя знае че ще утече в канала.Мутрата ще я жертва в полза на собственото си благо.
97
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заглавието се разбира така:"В "Младост" - пълна абдикация, Фандъкова е разтревожена." Абдикация, защото има "нещо гнило", слжителите са наясно. Фъндъкова разтревожена, защото "гнилото" може да изкочи и арестуваната кметица оневинена.Подзаглавието:"Тя не е получавала сигнали за корупция срещу Иванчева" Фъндъкова предвидливо започва "да обръща палачинката".
96
4
 
4
 
! Отговори
до 93 преди 6 години
Така продължавай ,доколкото хващам идеята ти е че не трябва да се правят основно инвестиции в София а повече инвестиции трябва да са насочени към провинцията.Правилно ли съм те разбрал идеята ти?Ако не довърши излагането на идеята ти.
95
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ремонтът на Графа ще се прави от същата фирма, която положи плочите пред НДК и които вече се разхлопаха. Обзалагам се, че и тротоарните плочи, които ще сложат сега няма да изкарат следващата зима. Ако всичко е честно, питам се как така една провалила се фирма се наема отново?!!! Ако някой "майстор" ви свърши калпава работа, ще го викнете ли пак в дома си?
94
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От моста на Канала до Алабин, ул. Граф Игнатиев е малко над километър. Този ремонт ще струва 24 МИЛИОНА ЛЕВА!!! Златни релси ли ще полагат? За тези пари можеше да се наеме чуждестранна фирма, която поне щеше да го направи качествено. Много е гнила цялата тая работа.
93
14
 
7
 
! Отговори
Капанар преди 6 години
Избрахте си Иванчева, сърбайте си попарата.
92
0
 
16
 
! Отговори
Младост преди 6 години
До АнонименЖивея в Младост от 48 години. В Първата част на Младост по поляните войниците от поделението ги водеха на учение да копаят окопи, а в Мусагеница, че даже и в Младост имаше къщички и ходехме като деца за джанки, череши и ягоди. Където бяха Младост 2, 3 и 4 земята се обработваше. Сееше жито или царевица. Нямаше прах. По 2-3 седмици по мебелите не се събираше прах. Въздухът беше чист, имаше простор между блоговете и игрища колкото щеш. Където е ОДЗ Мечо пух имаше игрище, ит.н.
91
1
 
17
 
! Отговори
Ala-Bala преди 6 години
Нали това искахте! Крадливи гербери! Младост ше стане гето тип - арабско!
90
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доколкото разбирам екипа е нов назначен от Иванчева и още не в час как работи административната част , при липса на Иванчева тотално лъска неподготвеността на екипа.Подбора на работеш екип също е от задължение на регионален кмет ,задължение с което въпросната регионална кметица не се справила, вярно не е единствената кметица която има този проблем, проблема на всеки които е на ръководна пост.Но гражданите страдат от този проблем повече отколкото от корупционните и практики.Но второто е против
89
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой хлопа в този късен час?Аз хлопам каза Цецо.Торбичка носиш ли за нас?Донесох! шепне Цецо.Навън да дойда, да броимЕла де вика Цецо.Нощес не можем да заспим!Ще можем! смига Цецо.За Партийката, пет на стоДобре е кима Цецо.За тебе също пет на сто!Тъй вярно! мрънка Цецо.Останалото е за мен.За тебе хлипа Цецо.Ще ми дотрябват някой денЩе трябват! рече Цецо.Така по братски се дели!По братски? пита Цецо.За нови порции върви!Поемам смънка Цецо.
88
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фандъчкова: "Никога не съм получавала сигнали за искане на пари, практиката е друга - получавам само пари. За какво ми са ненужните искания?"
87
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Общо взето, всичко общинско е взето. Е, има още, борбата продължава.
86
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който подкрепя 80 коментар е извратена личност!Не го подкрепям, но за жалост това е истината. Се ла ви, както казват франсетата.Алчността погубва тарикатите и тарикатките.
85
2
 
5
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Аз подкрепям коментара на N 80, какво му е извратено, така е в Сливенския затвор. Нищо ново. Да си знае Данчето.
84
1
 
6
 
! Отговори
вера в далавера преди 6 години
В МЛАДОСТ КАТО НЕМА ДАЛАВЕРА СТАВА ГАДОСТ друг е вапроса колко е виновна русокоска просто некой е решил да промени малко приказката щот не му изнаса ...
83
4
 
5
 
! Отговори
Гери преди 6 години
Който подкрепя 80 коментар е извратена личност!
82
2
 
4
 
! Отговори
Ваня преди 6 години
До Анонимен-24: Да, има частна собственост, но има и закони за строителството! пък и ащо досега не си си взел частната собственост! Може би защото досега е била общинска, държавна ...?!
81
1
 
19
 
! Отговори
Съвет преди 6 години
Данче, бързо се обади на Батко Буби, да се обади на онзи лъскач от КОНПИ, да изтриват СРС та, че нещо акцията се сговняса! Батко ще те послуша, щото той участва във всяка далавера свързана с парички. Там където не участва е корупцията. Да трият записите, написаното на хартия, че ако некой плати и те изпревари, спукана ти е работата. Тлъстото кметско местенце ще изстине, а после не се знае, я камилата, я камиларя. Този от КОНПИ изтри записите с Мишо Бирата, има опит.