В "Младост" - пълна абдикация, Фандъкова е разтревожена

Тя не е получавала сигнали за корупция срещу Иванчева
4 май 2018 10:26,
123
В "Младост" - пълна абдикация, Фандъкова е разтревожена
Снимка: архив "Булфото"

Столичният кмет Йорданка Фандъкова е разтревожена от ситуацията в район "Младост". "Той е вторият по големина в София, над 110 000 души вече толкова време нямат нормално административно обслужване", каза кметицата. Според нея това е изключително важна задача, от която, за съжаление, кметският екип е абдикирал.

Така градоначлникът на столицата коментира ситуацията в "Младост", чиято кметица Десислава Иванчева е в ареста по обвинение в корупция, а назначеният за неин временен заместник Владимир Клисуров подаде оставка седмица след като бе избран от Общинския съвет.

Фандъкова обясни пред bTV, че всъщност единствената оставка, която Клисуров е подал, е като зам.-кмет на "Младост”, а тя може да бъде разписана само и единствено от… действащия кмет, която е в ареста. Йорданка Фандъкова допълни, че тя може да е кмет на цялата Столична община, но не може да освободи Владимир Клисуров.

Още по темата

"Никога не съм получавала сигнали за искане на пари, но съм получавала изключително много сигнали за забавено строителство", коментира кметицата обвиненията срещу Иванчева.

Тя обясни, че в "Младост” има затруднения в изпълнението на общински задачи – и то не от сега. Така СО чака повече от година актовете за общинска собственост на два отчуждени имота, които ще се използват за улици. Фандъкова разкри, че напомнителните писма за забавени преписки, издадени за "Младост”, са средно два пъти повече, отколкото в другите райони.

"Г-жа Иванчева и г-н Клисуров бяха част от протестиращите граждани преди 2 години, когато започна да се строи един обект на място, където всички сме категорични, че не трябваше да се строи. Аз тогава заявих категорично, че тези проблеми трябва да се решават индивидуално, конкретно (…) Вместо да се решават проблемите балансирано, те се заключват в чекмеджетата”, посочи кметът и допълни, че за 2 години до "Московска” 33 не е стигнал нито един доклад за конкретен казус с предложение за конкретно решение.

Фандъкова коментира и публикувания в някои медии "СРС” разговор между Иванчева и сочения за посредник в корупционната сделка Петко Дюлгеров. В записа се говори за това, че Иванчева не е искала, а й е бил предложен подкуп от инвеститор, който "си е опекъл работата в ГЕРБ”. Тя не е искала да вземе парите, основната част от които били за Йорданка Фандъкова.

Столичният кмет съобщи, че е подала официално запитване в прокуратурата дали има такъв разговор в материалите по делото. Отговорът е бил отрицателен.

Фандъкова опроверга и информациите, че може да подаде оставка по здравословни причини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
8
 
3
 
! Отговори
Гери преди 6 години
До коментар 80 Не ви ли е срам да пишете глупости? Пишете смислени неща! Такива извратености!
79
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Юрданке, и в затвора има хора, не е толкова страшно. Е, някоя обратна може да ти посегне, но от това не се забременява. Пък и да усетиш как е на другия бряг, няма да е лошо. Като навеждаше послушно главица до Владетеля на Вселената, като го гледаше с обич в очите, като ти оставяше от плячката, беше ОК. Нещата се променят, ще ти търсят много пари.
78
2
 
25
 
! Отговори
ББ преди 6 години
Данче, споко, във Фалкона има място за двадесетина верни другари, но с малко багаж. Няма да има място за много багаж, палетата с парите го заемат. Каквото си крала, крала, не забравяй номерата на сметките само. Ако останеш, Кака *** може и да те пощади. Дали ще и кихаш кинти не знам. Може би да, може би не. Аз мога да те закарам нейде в Европа, заедно с Цецо, останалото е твой избор. Доста накраде, имаш пари, ще наемеш Менко Менков, адвоката на Дявола. Той може да те извади, както извади Цецо.
77
17
 
9
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 6 години
Показният арест на г-жа Иванчева беше излишно преекспониран и от цялата тази работа може да излезе нищо,но и г-жа Фандъкова е почтена на жена и досега не е дала повод за корупционни практики.
76
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фъндъковаааа фъндъкова, и ти стана мулти мулти милионерка, нали с боко сте от едно котило
75
4
 
23
 
! Отговори
Морски преди 6 години
Фандъкова е корумпираната крадла.
74
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Автентичните наследници в Младост не трябва да плачат за земите си, защото там е било едно поле, по което никой не е работил! От някои други села, обаче, имат основателна причина да мразят комунистите, заради бутнатите им къщи и отнетата земя в полза на жилищните комплекси, построени за селяните от провинцията, дошли да работят в Кремиковци, мвр, армия и пр.
73
2
 
12
 
! Отговори
Гери преди 6 години
Тук според мен се пишат безсмислени обвинения от едната и другата страна! Изнесете някакви факти и доказателства за престъпления!
72
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самоковската ***, или може би от Белчин Баня, Руската учителка, дали се е разтревожила, че Иванчева ще се разпее?
71
2
 
29
 
! Отговори
alf преди 6 години
София е на самоход заради Сандъков. Неможе луда баба учителка болна при това да управлява 2 милионен град. Източиха се пари колкото софия да стане като дубай само от метрото близо 600 милиона, града прилича на разорана целина няма път през града от край до край без задр без светофари. Метрото е в лукс квартали където не се ползва толкова много. софия е 30 км от дружба до люлин и няма път а метрото е бавно и става все по зле. Инвеститорите са се вкопчили в цариградско където трафика стана ужас
70
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според едно от СРС Иванчева е казала,че не иска парите,а оня да ги занесе на Фандъкова както си му е редът.
69
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Fandalova ima prist da vade rasledvana i tja kolko miliona lv ima a i faschtera i i dr rodnini kato doife v gerb besche bedna u4itelka a sega bogata kmetiza ot gerb. Fandakova e snaela sa mn neschte kakvo stava v mladost i de obschteni sofianski i toi stana milioner kmet no fandakova ima pove4e proverka na fandakova nischto 4e boiko i e sad garba mn gerbere islagat boiko
68
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПОЕМНО ЛИЦЕ, СПОРЕД ШЕФЪТ Й БОРИСОВ, Е ВИД КОТАРАК, КОЙТО ПОЕМА ПАРИТЕ И ГИ НОСИ ДО ПРАВИТЕЛСТВЕНИЯ САМОЛЕТ
67
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моля не наричайте Герб партия! Това е ОПГ !
66
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Учителко любима, само на Бат Бойко де, виж на картата къде Сливенския затвор, май ще ти потрябва.
65
2
 
24
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 6 години
Ако от партия ГРОББ не могат да си намерят послушковци значи ситуацията наистина е тревожна.
64
3
 
3
 
! Отговори
do 32 преди 6 години
***, тея дето са носили манталитета да не са дошли от другия край на света
63
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като сега е трето положение защо не обезщетиш собствениците на ниви, където сега е Младост? Ама искам ти лично комунистът, който си заграбил земята ми незаконно сега да ме обезщетиш, а не да е за сметка на държавата!
62
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Юрданка не крадне. Тя усвоява...
61
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Данче, вади от краденото защото ще трябва да плащаш на адвокати и съдии. А те са като пирани, късат от откраднатото на големи хапки. Имаш много кинти, ще оправиш работата. Не би било лошо да се замислиш за времето след като не си кмет. Толкова гадости извърши, че и ти ще трябва да живееш някъде далече и под охрана, че набарат ли те софиянци, ду::*** да ти е яко.