В "Младост" - пълна абдикация, Фандъкова е разтревожена

Тя не е получавала сигнали за корупция срещу Иванчева
4 май 2018 10:26,
123
В "Младост" - пълна абдикация, Фандъкова е разтревожена
Снимка: архив "Булфото"

Столичният кмет Йорданка Фандъкова е разтревожена от ситуацията в район "Младост". "Той е вторият по големина в София, над 110 000 души вече толкова време нямат нормално административно обслужване", каза кметицата. Според нея това е изключително важна задача, от която, за съжаление, кметският екип е абдикирал.

Така градоначлникът на столицата коментира ситуацията в "Младост", чиято кметица Десислава Иванчева е в ареста по обвинение в корупция, а назначеният за неин временен заместник Владимир Клисуров подаде оставка седмица след като бе избран от Общинския съвет.

Фандъкова обясни пред bTV, че всъщност единствената оставка, която Клисуров е подал, е като зам.-кмет на "Младост”, а тя може да бъде разписана само и единствено от… действащия кмет, която е в ареста. Йорданка Фандъкова допълни, че тя може да е кмет на цялата Столична община, но не може да освободи Владимир Клисуров.

Още по темата

"Никога не съм получавала сигнали за искане на пари, но съм получавала изключително много сигнали за забавено строителство", коментира кметицата обвиненията срещу Иванчева.

Тя обясни, че в "Младост” има затруднения в изпълнението на общински задачи – и то не от сега. Така СО чака повече от година актовете за общинска собственост на два отчуждени имота, които ще се използват за улици. Фандъкова разкри, че напомнителните писма за забавени преписки, издадени за "Младост”, са средно два пъти повече, отколкото в другите райони.

"Г-жа Иванчева и г-н Клисуров бяха част от протестиращите граждани преди 2 години, когато започна да се строи един обект на място, където всички сме категорични, че не трябваше да се строи. Аз тогава заявих категорично, че тези проблеми трябва да се решават индивидуално, конкретно (…) Вместо да се решават проблемите балансирано, те се заключват в чекмеджетата”, посочи кметът и допълни, че за 2 години до "Московска” 33 не е стигнал нито един доклад за конкретен казус с предложение за конкретно решение.

Фандъкова коментира и публикувания в някои медии "СРС” разговор между Иванчева и сочения за посредник в корупционната сделка Петко Дюлгеров. В записа се говори за това, че Иванчева не е искала, а й е бил предложен подкуп от инвеститор, който "си е опекъл работата в ГЕРБ”. Тя не е искала да вземе парите, основната част от които били за Йорданка Фандъкова.

Столичният кмет съобщи, че е подала официално запитване в прокуратурата дали има такъв разговор в материалите по делото. Отговорът е бил отрицателен.

Фандъкова опроверга и информациите, че може да подаде оставка по здравословни причини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
28
 
! Отговори
до 57 преди 6 години
В кой съд паднаха - в герберасткия послужен, командван от Цацаров и Цачева ли ?А кой унищожи записите с Ало Ваньо за Мишо Бирата с мотивите, че на тях разговарял Ваньо Танов с НЕИЗВЕСТЕН СЪБЕДЕСДНИК.Случайно да ти говори нещо името Пламен Георгиев - в момента шеф на КНОПИ или както там се казва слугинската организация.
59
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самоковската крадла, кога ще я проснат с белезници на жълтите павета ?
58
3
 
12
 
! Отговори
адвокат преди 6 години
преди 50г е била една собственост, преди 500г друга... сега е трето положение.Крайно време е гражданине да прогледнат и спрат презастраховането на София
57
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Учителницата така се е оакала от шубе, че щеше *** тази сутрин от страх. Баце ще я хвърли на кучетата веднага когато усети дебелия. На него му пука, докато тя му киха кинтите от ремонтите. После ще и бие шута и няма да му дреме. Така е постъпил с всеки който вече не му трябва. Хубаво и е било като е прибирала кинтите, но наближава времето да се търси сметка. Лакомо ду::***, кръв такова, казва народа.
56
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези срс да не са като онези фалшификати срещу ГЕРБ, които фабрикувахте през 2013 г.?После всичко падна в съда.
55
3
 
30
 
! Отговори
ззз преди 6 години
ГРОБ-аджийте си написаха така законите ЧЕ да могат да си приватизират каквото си поискат.Така, че единственият вариант да се ЗАБАВИ до безкрайност поредното унищожаване на някоя зелена площ или градинка е да се използва тромавата бюрократична машина и така да се откаже "инвеститорът" т.е. "гербера" мафиот.Кметицата на Младост го е разбрала и го е прилагала перфектно: за 2г. пълен блокаж на всякаква инициатива за строеж, освен при огромни дарения ЗА ОБЩИНАТА!И за това я удариха ПОКАЗНО!
54
2
 
16
 
! Отговори
Йода преди 6 години
кмет Иванчева на балотаж за Президент!В София се презастроява ударно и с помощта на нас гражданите,купуваме ударно и надуваме балона
53
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А едно време преди 50 г. каква е била собствеността частна или държавна. Да сте мислили когато взимахте земите на хората и построихте тези блокове наречени Младост!
52
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо за уж независимите БГ медии си остава табу темата за СРС-то, в което Дюрлеров увещава Иванчева да вземе парите и да ги предаде на Фанъдкова, с увещанието че нищо лошо няма да й се случи, тъй като Борисов ще я пази. Иванчева отказва.
51
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не би трябвало в Младост да има земя, която да е частна собственост. Всичко там е общинска или държавна собственост, но с помощта на мафията и куп фалшификации половин Младост осъмна частна и сега искат да застроят всеки метър там, а реално нищо повече след 1989-та не трябваше да се строи. За някои мафиотските правила са най-справедливите, а нормалните правила действащи по света са комунизъм!!!
50
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Юрданкееее, га прибира кинтите ни рива, идва Видов ден. Ще се плаща! Много гепи през тези години, прекали. Поне да работеше качествено, а не с 20-30% от парите. Бачо Буби какви ти ги приказваше, давай ми Данчи, не съ бизпокой. Зад теб съм. Скоро ще фърля пешкира, каквото гепил, гепил. А ти *** Юрдечке смотана, теб ще те изпекат бавно на шиш, а той ще си пие питието в Америка. То и на Цацата остава 2 година. Като изчезне и той, ще вращаш от гепачката. А Иванчева ще те осъди така, че ще ти идва да
49
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А за голямата работа на столична община по въпроса за Овча купел кой районен кмет отговаря?
48
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ох горката, как се притеснила от лицемерие и злорадство.
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дотолкова, доколкото СА ПО ЕДНА ДУМА, но Медиите в България преливат на воля от претенциозна и натрапчива нехайност относно правилен бг език. Поради ученост-недоученост и високодипломирана полуграмотност? А на някого да му пука, че грижата за официалния по Конституция език в РБ е девета дупка на кавала? Но заплатите на уж загрижените? Ах заплатите! Иначе просветно министерство и БАН има. Поне на книга и от заплата на заплата. Останалото е тишина.
46
0
 
18
 
! Отговори
Същата преди 6 години
*** като Младостите почва да става и Дружба, а Цариградски комплекс е срам за всеки себеуважаващ се архитект (ние нямаме такива).
45
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не може да се заграбва, а ако се заграби трябва да се върне в реални граници. Всичко друго е комунизъм в действие.
44
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не може да се прави реституция на земеделски земи, върху които е построен над 100 хиляден жилищен комплекс. Оказа се обаче при мафията в България всичко може.
43
1
 
23
 
! Отговори
Стар софиянец преди 6 години
Живях 30 години в Младост от 1978 до 2008 година и съм свидетел какво се направи в Младост до 1989-та година и какво след това. До 1989-та година Младост беше изключително добре проектиран и изграден комплекс с добра инфраструктура. От един доста отдалечен район на Младост до Орлов мост стигах с автобус за 20-22 минути, случвало се е и за 15 минути, сега час-два. След 1989-та започна безразборно строителство с благословията на кметове и общинари и сега Младост е много зле и затова се преместих.
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че то сякаш е нормално да се чака повече от година за придобиване на актове за общинска собственост на отчуждени имоти,може и един да е или един и половина,два или два и 1/10 от някой друг и т.н. там си има условия на придобиване и отстъпване по собственици,съгласие на собствениците за отстъп,оспорваност и обжалване във връзка с разни казуси от реална собственост до дарение и от реално съгласие до несъгласие с клаузите по договорите пренасяне по местоживеене-временно,постоянно само заради улици.
41
3
 
22
 
! Отговори
(-_-) до 32 преди 6 години
Не знам колко градове си видял през живота си, но този определен град не само е отврат, ами ще става и все по-зле за живот.. Манталитета има значение, но до толкова, до колкото реда и закона определят. Близо 2 милиона българи са пръснати по света и се съобразяват с порядките там, където са, но в родината си подивяват.. Защо?