В "Младост" - пълна абдикация, Фандъкова е разтревожена

Тя не е получавала сигнали за корупция срещу Иванчева
4 май 2018 10:26,
123
В "Младост" - пълна абдикация, Фандъкова е разтревожена
Снимка: архив "Булфото"

Столичният кмет Йорданка Фандъкова е разтревожена от ситуацията в район "Младост". "Той е вторият по големина в София, над 110 000 души вече толкова време нямат нормално административно обслужване", каза кметицата. Според нея това е изключително важна задача, от която, за съжаление, кметският екип е абдикирал.

Така градоначлникът на столицата коментира ситуацията в "Младост", чиято кметица Десислава Иванчева е в ареста по обвинение в корупция, а назначеният за неин временен заместник Владимир Клисуров подаде оставка седмица след като бе избран от Общинския съвет.

Фандъкова обясни пред bTV, че всъщност единствената оставка, която Клисуров е подал, е като зам.-кмет на "Младост”, а тя може да бъде разписана само и единствено от… действащия кмет, която е в ареста. Йорданка Фандъкова допълни, че тя може да е кмет на цялата Столична община, но не може да освободи Владимир Клисуров.

Още по темата

"Никога не съм получавала сигнали за искане на пари, но съм получавала изключително много сигнали за забавено строителство", коментира кметицата обвиненията срещу Иванчева.

Тя обясни, че в "Младост” има затруднения в изпълнението на общински задачи – и то не от сега. Така СО чака повече от година актовете за общинска собственост на два отчуждени имота, които ще се използват за улици. Фандъкова разкри, че напомнителните писма за забавени преписки, издадени за "Младост”, са средно два пъти повече, отколкото в другите райони.

"Г-жа Иванчева и г-н Клисуров бяха част от протестиращите граждани преди 2 години, когато започна да се строи един обект на място, където всички сме категорични, че не трябваше да се строи. Аз тогава заявих категорично, че тези проблеми трябва да се решават индивидуално, конкретно (…) Вместо да се решават проблемите балансирано, те се заключват в чекмеджетата”, посочи кметът и допълни, че за 2 години до "Московска” 33 не е стигнал нито един доклад за конкретен казус с предложение за конкретно решение.

Фандъкова коментира и публикувания в някои медии "СРС” разговор между Иванчева и сочения за посредник в корупционната сделка Петко Дюлгеров. В записа се говори за това, че Иванчева не е искала, а й е бил предложен подкуп от инвеститор, който "си е опекъл работата в ГЕРБ”. Тя не е искала да вземе парите, основната част от които били за Йорданка Фандъкова.

Столичният кмет съобщи, че е подала официално запитване в прокуратурата дали има такъв разговор в материалите по делото. Отговорът е бил отрицателен.

Фандъкова опроверга и информациите, че може да подаде оставка по здравословни причини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е да се въведе забрана за заемане на пост за повече от 2 поредни мандата! Независимо от поста и партийната принадлежност!
39
2
 
2
 
! Отговори
До 38 преди 6 години
До ДоНе ме разбра! Не, че съм го и очаквал де! За д аразбереш нещо първо се иска да можеш да мислиш! Ми не знам освен да те посъветвам да прочетеш отнов коментара ми по-долу и като добавиш и тия нови неща, та .... ама явно не съм сбъркал в преценката си де!!
38
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При малко по-сериозна проверка, органа за борба с корупцията да арестува ЙФ по същия показен начин като Иванчева! Докато не е взела болничен!
37
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рекетиране на строителната мафия води до затвор. Няма добри в тази постановка. Строителната мафия върви напред чрез предлагане на тояга или морков. Понякога морковът е фалшив и представлява тояга.
36
10
 
4
 
! Отговори
До преди 6 години
до 33Скачай ти, аз имам и апартамент и частна градинка, много си ми е добре. Сега ще имам и още. А ти се връщай откъдето си дошъл или скачай, изборът е твой.
35
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Картофената принцеса е видимо много уплашена. Лъсна и кльощавия *** от СРС та, от които се разбира, че еврото набутвано на Иванчева от измисленото бизнесменче е било за нея. Питала прокуратурата, имало ли е такова СРС, и отговора бил, не??? Му-ха-ха, на 2 заседания не се вадят СРС та, с които се доказва корупцията на Иванчева. Картофке, като си замине Рапона, къде ще се криеш? Разнебити и окраде София. Като бяга Рапона, ще те вземе ли с Фалкона?Голяма ти е фамилията, живееш в лукс, ще плашташ
34
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навсякъде сересета, ще светнат като елхи. Не смеят никъде да се допират и да уговарят суми. За какво им е този опасен пост?
33
3
 
25
 
! Отговори
До 33 преди 6 години
Пич сега знам, че в България има демографски порблем, НО въпреки това мога НАЙ-ЧИСТОСЪРДЕЧНО И ОТКРИТО ДА КАЖА ТАКИВА КАТО ТЕБ НЕ НИ ТРЯБВАТ! Поради тази причина ти предлагам да се качиш на някоя от новопостроените ви сгради! ДА Е ЗАКОННА АКО МОЖЕ И ДА Е ОТ ПО ВИСОКИТЕ! След това просто скачаш! По този начин България и българите ше имаме поне някъкъв шанс! Но с такива като тебе това е не възможно!
32
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще протестират и спират законни строежи? Е сега ще търкат наровете дълго време. Никой не може да надскочи себе си. Разбрахте ли Зелена Младост. Изберете си още един кмет
31
4
 
17
 
! Отговори
до 30 преди 6 години
Столицата не е отвратителна, а тия дето си донесохте манталитета, пиле.
30
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Градинковците да си протестират колкото искат. Искат ли да стъпят на зелено, където не е обществен парк ще си плащат. Подскачайте колкото си искате. Правдата възтържествува!
29
4
 
28
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
По-отвратителна столица от София надали може да се намери в радиус от поне 500 км. Едно време наистина беше красива и зелена столица, но се превърна в бетонен коптор с овехтели сгради, зле поддържани градинки (където са останали такива) и едно подивяло, озлобено население..
28
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази да обясни първо защо Ваклин груп са оказвали натиск върху един районен кмет и са стигнали до там да и предлагат пари. Кaкво като е бавила нещо, ако утре дойде една австрийска фирма и предложи по-добра оферта къде е проблема ? Иската веднага и начаса от първия срещнат всичко да се извърши и почват ремонтите и ремонтите на ремонтите и техните ремонти.
27
0
 
25
 
! Отговори
Й.Ф. преди 6 години
"Пълна абдикация в Младост, никой не работи! Време е да назначим "калинки", да задвижат нещата в "правилната" посока."
26
1
 
16
 
! Отговори
galakticheskiq bankq преди 6 години
dyrta i kradliva
25
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе защо всички български"свободни"медии мълчат като онемели за скандалното СРС,уличаващо в чудовищна корупция кметицата Фандъкова и цялата шайка ГЕРБ.
24
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая борба с корупцията само до кмет се простира- я някой селски кмет, я кмет на малко градче, я кмет на район, я някой катаджия с 20лв, я държавен служител за 1 кафе.Борим корупцията и щуробаджанащината на мах- ХХXL
23
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е зелените терористи да спрат да действат като комунисти и да научат, че има частна собственост. Всяко нарушаване на закона води до затвора. Вижте си кметицата-рекетьор. Вижте и как побягна заместника и.
22
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя Фандъкова открадна над 70 милиона лева само от строителството на Софийското метро,няма ли съд тая държава и за нея?;
21
1
 
16
 
! Отговори
гербист-патриот преди 6 години
Къде е Министраството на Истината за да махне фалшивите новини?Нали Мария Габриел каза че трябва час по -скоро да се спре с фалшивите и неодобрени новини?