HelpBook: Липса на хигиена в болница, коне, "живи тротоари"

Граждани сигнализират институциите за нередности в столицата
25 май 2018 18:30,
7
HelpBook: Липса на хигиена в болница, коне, "живи тротоари"
Снимки: HelpBook; Колаж: Dnes.bg

Започваме седмичния обзор с една щастлива новина - институциите работят! Преди десетина дни ви запознахме със сигнала на потребител в HelpBook.info за ужасяващите условия в софийската болница Пирогов.

От РЗИ реагираха незабавно и при извършената проверка се установиха нарушения на хигиенните норми, нужни за извършване на ежедневната дезинфекция, поради наличие на ръжда и липса на боя по болничните шкафчета. Връчено е предписание на директора на УМБАЛСМ "Пирогов" за извършване на ремонт или закупуване на нови такива.

Продължаваме с не толкова добри новини. От няколко години в столичния кв. "Модерно предградие" жителите се борят с един проблем - безстопанствени коне се разхождат из квартала и никой не се заема с проблема. Освен мръсотията, животните създават опасност както за движението, така и за децата, играещи в квартала. Случвало се е конете, минавайки покрай паркирани автомобили, да счупят или да повредят част на колата.

Преди няколко дни дори един кон подгонил дете с колело, което е имало късмета да се отърве без да бъде стъпкано. Въпреки жалбите до кварталния кмет - ефект няма. Авторът на сигнала се надява Столичната община да се заеме с проблема и той да бъде решен.

Получихме и поредния сигнал за тротоари в ужасно състояние, този път в елитния столичен квартал "Лозенец". Плочките са изпочупени, неравностите са навсякъде, калта замества на места настилката, а ефектът "стъпи и се изкъпи" е често явление. Преминаването през "живия тротоар" за здрави хора е предизвикателство, но за хора с патерици, за майки с детски колички или за хора с инвалидни колички преминаването е почти невъзможно. "Редно ли е столицата да изглежда така?", риторично пита потребителят.

Природата е превзела паркове и градинки в ж.к. "Славия", както е видно от сигнала, а в същото време автомобил гние от месеци в друг район на София. Двата проблема са изпратени към Столичната община, с молба за бърза реакция.

Това са само част от сигналите, които постъпиха през изминалата седмица. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да дадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Fels преди 5 години
Bnt i sem sa mafia. Uuuuu.
5
1
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
'елитния столичен квартал "Лозенец"' -- що за "елит" ще живее в подобен презастроен квартал с тесни мръсни улички, завзети от стари коли!?
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези безстопанствени коне ако един два от тях изчезнат ненадейно знаете ли колко бързо ще се намери собственикът им! Просто кметът е безхаберник и некадърник.
3
2
 
11
 
! Отговори
Лозенец преди 5 години
До Анонимен 2Зависи от коя част на Лозенец са били тези, които ти изглеждат "***". Около площад Журналист са предимно интелигентни хора, а в недалечното минало повечето изтъкнати композитори, писатели, архитекти, художници живееха тук. Затова е елитен кварталът, а не заради вида строителство, но трудно ще ме разбереш...
2
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С какво е ЕЛИТЕН кв Лозенец с името си ли , с блоковете си ли ? като протестираха преди като ги видях кви са измикяри .... най-елитният е ДРАГАЛЕВЦИ
1
1
 
2
 
! Отговори
Споко! преди 5 години
Да не се откланяме от Верния Път!