"Спаси София": Половин година ремонт на "Графа" – напредък нулев!

Ще бъде ли глобен изпълнителят, питат от организацията
7 ное 2018 15:45, Боряна Павлова
92
"Спаси София": Половин година ремонт на "Графа" – напредък нулев!
Снимка: архив, Investor Media Group

6 месеца изминаха от началото на ремонта на столичната улица "Граф Игнатиев" и от "Спаси София" попитаха кога емблематичната улица ще бъде готова.

От организацията припомнят думи на столичния кмет Йорданка Фандъкова, че всички ремонтни дейности по улицата и прилежащите площади ще приключат най-късно в средата на октомври, а вероятно и по-рано.

"Тези обещания се потвърждават и от одобрения от Столичната община план-график на ремонта, предвиждащ всички ремонтни дейности да бъдат завършени до 3-ти октомври", казва Борис Бонев.

Още по темата

От организацията обаче посочват, че ремонтът продължава вече седми месец, което създава неудобства за жителите и гостите на София, които са принудени да лавират из загражденията.

Проточилият се ремонт създава и допълнителна трудност, защото заради него трамваите, които минават по улицата, са спрени или с променени маршрути. Не един и два магазина пък фалираха, заради проточилия се ремонт.

"В Европа централните улици се ремонтират при пълна мобилизация на фирмите, докато тук сме свидетели на безкрайно разтегляне на сроковете и никой в Общината не иска да поеме отговорност за това", заявява Бонев.

От организацията не приемат и обясненията на Общината, че паветата щели да се пренареждат толкова пъти, колкото е нужно, до получаването на "приемлив резултат" и припомнят на кмета, че договорът подписан от Столичната община предвижда санкции от 240 000 лв. за всеки ден забавяне", посочват от "Спаси София".

Сега обаче се оказва, че довършителните работи на ремонта ще се проточат до март догодина.

"Подобни закъснения са неприемливи, тъй като създават огромни затруднения за гражданите и бизнеса", допълва Гергин Борисов от Спаси София.

Заради това от "Спаси София" питат каква е причината за забавянето на ремонта, както и дали фирмата изпълнител - "Джи Пи Груп" ще бъде глобена и с колко.

За финал от "Спаси София" припомнят, че през октомври поискаха оставката на зам.-кмета по транспорт Евгени Крусев, посочвайки, че според тях той няма капацитет за заеманата длъжност, но...


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
24
 
! Отговори
Т преди 1 година
Днес минах от там. Картинката е трагична: 1 така наречен ром *** плочка, 6 други седят и гледат...
24
42
 
6
 
! Отговори
спасена София преди 1 година
Тия от "Спаси София" да вземат да забият поне един пирон през живота си и тогава да дават мнение. Много сме кресливи когато трябва да си заработим парите за протестите и критиките. Този ремонт не е като да си прекопаеш нивата на село. Колкого и забавяне да има, важното е да стане както трябва. Всеки ден минавам от там и виждам, че става 50 пъти по-добре от разкривените плочки и стърчащите железа, които бяха досега... Същите крясъци бяха и за Дондуков....
23
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България е най изостаналата д.ржава в половината свят защото преди 100 години са я направили столица и са оставили хитрите крадливи шопя да я управляват!Как може да направят столица това опръскано с фа* кии кално село ,населено с брадясали и въщлясали Андрешковци облечени в овчи антерии докато е имало много по развити градове тогава!?Тумор!
22
1
 
23
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Схемата намирисва на: почва ремонта и е ясно, че ще свърши по- рано защото се слага както дойде какъвто материал изпадне. Вдигна се шум и сега трябва да се преправя и то с друг материал. За да стане това, трябва да се откраднат парите за този ремонт от друг ремонт. Затова ние чакаме, те чакат, всички чакат!
21
1
 
40
 
! Отговори
СЛУЧАЕН МИНУВАЧ ДНЕС преди 1 година
Аз ще ви кажа какво става. Данчето се усети, че може да не я преизберат (а залогът е твърде голям - много по-големи далавери има от ремонта на графа) и очевидно е наредено да се изоре всичко, което вече е било поставено и подмени с ново. Преди два месеца, когато беше уж поприключил ремонта, имаше съвсем други плочки около релсите. Сега виждам, че са тотално подменени с нови със съвсем друг стил (камменни), а днес докато минавах видяк как къртят смело новите и ги заменят с по-новите (каммените).
20
0
 
27
 
! Отговори
Един турчин преди 1 година
Във Варна е същото.Почти една година правим три километра път и още са до половината.Проект за който се знаеше преди...30г.Има ли изненадани?
19
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е защото в Бг винаги се взима един обект, разкопава се и след две недели половината от работниците се пращат на нов , после и половината техника също се отклонява и ... Така правят майсторите дето ти сменят плочките в банята, така правят и фирмите дето сменят плочките на "граф Игнатиев"
18
0
 
18
 
! Отговори
Отговорният инжинер преди 1 година
Не бързаме, за да не остареем
17
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спаси София от "Спаси София".
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали трябва да се види че се върши нещо
15
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В предизборната си кампания Фандъкова ще обещае да ремонтира Графа и ще обвини бкп за състоянието му.
14
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ремонт на ремонта
Контрол на контрола
Оставка на оставката
13
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Фандъкова наградете я с една телешка паржола за чудесната робота.
12
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОСТАВКА НА ФАНДЪКОВА И ГЕРБ!
11
1
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе ремонтът може и да е дълъг, ама за сметка на това пък е некачетвен.
10
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Картофената мафия унищожи София.
Открданаха милиони, а един от символите на София - улица Граф Игнатиев прилича на ко чи на.
А и не се знае кога въобще ще свърши ремонта - дататат беше 1 октомври.
9
1
 
40
 
! Отговори
Боко Т. преди 1 година
Санкции за изпълнителя за забавянето ще има, но те няма да са в пари, а в суджуци, изготвяни по специална рецепта от еленско месо.
8
1
 
16
 
! Отговори
House M.D. преди 1 година
"Барон Мюнхаузен" или "Гаф Игнатиев" - това е въпросът!
Ваш: Уйлям Шейксбиър
7
9
 
24
 
! Отговори
Кан преди 1 година
Спаси София - Изгони Селяните
6
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Половин година ... ако беше Щрабаг щяха да са 2 години :D