Червените ескадрони '18: Гърневски стихоплетствал снощи за... БСП

Обвини Столетницата, че подлъгва народа към протест и блокади
110
Червените ескадрони '18: Гърневски стихоплетствал снощи за... БСП
Снимка: Булфото

Депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски отново показа поетичния си талант като написа кавър версия на стихотворението на Христо Смирненски "Червените ескадрони".

Той я прочете от парламентарната трибуна, защото според нея някои депутати ще го разберат и така отправи критика в рими към опозиционната БСП.

Ето и част от поетичните напъни на Гърневски:

Червените ескадрони 2018 г.

В утрото на светла ера,
с факела на нова вера
идват бодри хамелеони

летят над Тракия, летят над Мизия
и с шрапнели проповядат новата фалшива визия
и развяла буйна грива черната кобила
ездачката се носи към пожъната нива
и летят след нея смело безскрупулните легиони...

Гърневски обясни, че е стихоплетствал снощи, след като се е зачудил какво ли биха казали Смирненски и Никола Вапцаров, които са сред идеолозите за социалистите, ако видеха днешната левица.

Той скочи на БСП, че втори месец се държи нагло и популистки "като подлъгва народа към протест с фалшиви блокади".

Освен това говорили за социална справедливост на данъчните закони, а защитавали богатите.

"Вчера те се опитаха да спрат скока на данъците на тези коли, които са в паркингите на олигарсите, те не защитаваха хората, а онези които ги финансират", отсече Гърневски.

Освен това червената шефка Корнелия Нинова се оплаквала, че била следена от МВР, което пък просто показвало, че ГЕРБ си изпълнявали предизборната програма като осигурило патрул във всяко село.

"Как няма да те пазим, бе госпожо Нинова, ние те пазим като рохко яйце, само ти си тази, която след няколко месеца ще ликвидира тази пиявица, впита, наречена БСП, за това ще те пазим, още няколко месеца и ще изпълниш задачата", нападна я Гърневски.

Той обвини и президента Румен Радев, че нищо не работи, никакви отговорности няма, по цял ден критикувал кабинета, а взимал 11 000 лева заплата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
2
 
3
 
! Отговори
Болшевик преди 5 години
Да,това е истината - комунистите са в истерия,защото получиха от Москва милиони да съборят законната власт и да установят подчинена на Кремъл територия ( както са го правили повече от 50 г. ). Обаче ,българите помнят и не им се получава на червените барони щенията.
91
4
 
3
 
! Отговори
Червените милионери преди 5 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на БСП Пловдив; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на БСП Варна; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;В.Лечева-милионер, Г.Кадиев-милионер и още много червени милионери откраднали милиарди от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
90
1
 
6
 
! Отговори
Ганчо преди 5 години
Най страшното е бивш комунист да се прави на демократ. Този червен се боядисва във всички възможни цветове само да куса от общата тенджера и да гушка пари.
89
3
 
7
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Долу комунизма и комунистическите "идеали"!
88
1
 
8
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
А на мен ми хареса Нека тия дето гласуват за червената партия да се заинтересуват от капиталите им и се попитат-кого поддържам?Какви са тия комунисти милионери?Как те ще се борят за моето добро?
87
4
 
11
 
! Отговори
ндаа преди 5 години
До вчера седесар,после дебесар,а днес е гербераст!Изобщо,политиката е сладка работа!
86
6
 
6
 
! Отговори
Бу преди 5 години
И пропуснах да добавя, ами вижте пазара на имотите и той нагоре като това е един от основните индикатори за растежа на икономиката,ама не народа е беден, според Нинова и Радев и за това трябва да протестира или може би на тях така им се иска, друго си е да свалиш властта с протести а не с избори
85
10
 
9
 
! Отговори
Бу преди 5 години
Народа бил беден, ужасно беден, според нинова и президента радев, и затова от вчера ще се избие да пазарува /черен петък, нали/, после пак пазаруване, блъсканици по магазините. Голямото коледно пазаруване, следва великденско такова, идва лятото и границите се задръстват от коли в посока Гърция, абе беднотия та чак не е за разправяне И много хубаво го е написал С Гърневски, аман от червените демагози, които в устрема си към властта са готови да лъжат и заблуждават,
84
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ей в тая гробарска неправителствена организация финансирана от краваршингтон наредени само великаникой му подарили 6 апартамента на кой 180 квадрата апартаментчеа инак са поетични натури като се почне от банкянското- само бисери ръсяти голяма см.рад
83
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тоя от малък си е бил гъзневскии такъв ще си остане но защо трябва да осмърдява страната ни
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименРадой Ралин откъде е познавал гЪРНЕВСКИ
81
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПОКЛОН ПРЕД ВЕЛИКИЯТ РАДОЙ РАЛИН- МНОГО Е ТОЧНО ЗА ЧЕРВЕНАТА ГМЕЖ, ЗА ДЪПАСЕ И МЪЖКИТЕ СЕКРЕТАРКИ, РАЗПРЕДЕЛИТЕЛИ НА ПОРЦИИ, ЗА ВСИЧКИ ПРОСТАЦИ КОИТО ПРЕГАЗИХА ХУБАВАТА МИ РОДИНА, КОИТО ФАЛИРАХА, НАРЯЗАХА ПОДАРЕНИТЕ ИМ ЗАВОДИ И ПРЕДПРИЯТИЯ, КОИТО ОКРАДАХА НАРОДА СИ ПРЕЗ 13 ФАЛИРАНИ БАНКИ И ГО РАЗМАЗАХА В КАЛТА- АКО ПРОСТАКЪТ ПРАВИ НЕЩО, АКО ТОЙ ГРАДИ И СЕ НАПЪВА ВЪПРЕКИ ПРОСТАШКОТО ОБКРЪЖЕНИЕ- НЕКА ДА ГО ОСТАВИМ И ДА МУ ПОМОГНЕМ ДА НАМАЛИ ПРОСТАЦИТЕ ОКОЛО СЕБЕ СИ И ДА ПРОДЪЛЖИ ДА ГРАДИ.
80
7
 
10
 
! Отговори
ХАХАХАХА преди 5 години
ТОЗИ ДЕБЕЛИЯ ЩЕ СЕ ПРЪСНЕ ОТ ЗЛОБА - СТИХОВЕТЕ НЕЩО НЕ МУ СЕ ПОЛУЧАВАТ,ЯВНО Е БИЛ ЗЛЕ В ЧАС ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК - ОТ ДЕБЕЛИНИ НЕМОЖЕ ДА МИСЛИ-КАКЪВ СЕДЕСАР СИ БЕ ЧОВЕК А СЕГА ГЕРБАЖИЯ ЗАЕМАШ САМО МЯСТОТО НА НЯКОЙ УМЕН И ЗНАЕЩ В ПАРЛАМЕНТА - ТО КАТО ГЛЕДАМ ТАМ СА ОТИШЛИ ВСЕ ОТ НЯКОЯ ПАРТИЙКА ЗА ДА ГОВОРЯТ КАКВОТО ИМ КАЖАТ ЗАТОВА НЕЩАТА НЕ ВЪРВЯТ - ЗАПОЧВАМ ДА СИ МИСЛЯ ЧЕ ТЕЗИ КОИТО ГИ ИЗБИРАТ ТЪРСЯТ ВСЕ ТАКИВА ДА НЕ СА ПО УМНИ ОТ ТЯХ-БЪЛГАРИНА ПРОГЛЕДНА И ЗАТОВА ЗАПОЧНАХА ПРОТЕСТИТЕ ......
79
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Простакът е кремък корав и могъщ,Простакът е демон без лик, весдесъщАкула на сухо, безкрил, а хвърчи.Удариш на кухо, простакът звучи.Простакът не чака, не знае пределИ стига простакът до своята цел.Защото простаци край него вървятИ дават му знаци и дават му път.Надкласов, безкласов, без род и съюз,Без ден да протакаш, дори да кървиВойна на простака до смърт обяви.За срам на Европа, на всичките насКогато докопа в ръцете си властПо-страшен от спина, по-жилав от ракаСега за сега се оказа простака.Радой Ралин
78
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този индивид какво точно работи в НС, за какво му плащат огромната заплата, че и безплатна тоалетна хартия ползва.ЕДИН ОТ МНОГОТО БЕЗПОЛЕЗНИ И НЕНУЖНИ ХАЙЛАЗИ.
77
4
 
1
 
! Отговори
НЕ СИ ИНТЕРЕСЕН преди 5 години
До 81Рубладжийски партииТи, ***, този текст си го публикувал до сега 123 пъти.Точно, със запетайките.Добре е вече да ти дадат друга бележка, това го научихме наизуст-
76
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кратък списък на гербавите престъпници и крадци кога ще пуснете, уважаеми ***?
75
0
 
1
 
! Отговори
валентин спасов преди 5 години
До Мнение то и затова и фамилията такава да не забравя за багажа.....
74
10
 
9
 
! Отговори
рубладжийски партии преди 5 години
Кратък списък на рубладжийските партии-eничapи:БСП, ДПС, Атака, АБВ, ВМРО и др.Рубладжии-лидери на партии:Корнелия Нинова(г-жа Лъжа), Ахмед Доган(агент Сава), Г. Първанов(агент Гоце), Рум.Петков(пикаещият във фонтани),Болен Сидеров(Рубльов),К.Каракачанов(агент Иван). Съвпадение е ли е, че преди 1989г. повечето са агенти на ДС - филиал на руската КГБ ?Рубладжии-псевдо социолози и журналисти:Андрей Райчев, Кольо Колев, Кънчо Стойчев, Вал.Велева, Борислав Цеков,Петьо Блъсков, Тат.Буруджиева, Петър Волгин, Ив.Гарелов, К.Кеворкян,М.Пиргова, С,Шаренкова,братя Чукови, Ник.Бареков
73
5
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Всичко е вярно, ама от към поезия хич не му се получава! Да чете Левчев