Папа Франциск наруши протокола, слезе при хората

Някои деца получиха подаръци от папата
5 май 2019 14:14,
62
Папа Франциск наруши протокола, слезе при хората
Снимка: БТА

Папа Франциск промени сценария и вместо първо да произнесе неделната молитва “Царица Небесна” отиде при хората, след като излезе от храма “Св. Александър Невски”.

Той поздрави част от официалните лица и след това отиде първо при няколко човека в инвалидни колички. Спря се при всеки от тях.

Още по темата

Една от тях беше Марияна Харизанова. “Казах му: “Добре дошъл!” на английски. Нямаше време за повече”, разказа след молитвата жената, пише "24часа".

След това папата се спря при децата и им даде малки подаръци. Някои дори успяха да си направят и селфита с него.

По време на словото си папа Франциск произнесе на български: “Христос Воскресе”, а хората на площада отвърнаха с: “Воистина Воскресе”. Ръкопляскания пък прозвучаха, след като той каза, че се е прегърнал с българския патриарх Неофит.

"България е кръстопът, на който се срещат и водят диалог различни вероизповедания, заяви папа Франциск, който отправи послание към света, свързано с актуални въпроси, от площад "Св. Александър Невски".

След посланието на Светия отец на площада започна и неделната молитва "Царице небесна" /Regina coeli/, която всяка седмица се проследява в ефир от над 100 милиона вярващи от цял свят. Този път тя е от столицата на България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, как бе, нали от днес вече официално сме католици.Боко Тиквата го каза по телевизора.А той както знаем е по-католик и от Папата.
16
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Притеснен съм за менюто му... понеже обича морски дарове, дали да не му предложа родопски калмари, понеже гледам много люби и тачи мюсюлманите и бежанците...чак краката им целува и мие...
15
6
 
27
 
! Отговори
Черноризец Храбър преди 5 години
Българино, не е ли време да изкопаеш от градината, да изчистиш и наточиш 1000-годишния поръждясал Български Меч ... Лоши времена идат за нашата земя, Българино ...
14
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Папата май не погали Бойко по тиквата. Защо е дошъл тогава.
13
3
 
10
 
! Отговори
До оня с лечението12 преди 5 години
Има една наука наречена МЕДИЦИНА, ако все още ходиш по шамани и врачки... *** имаш още 195 шанса да ми триеш и банваш IP adresite ) :))))
12
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те "обикновените хора от народа" ги знаем още от бай Тошово време!Специално подбрани,доверени партийни клакьори и преоблечени милиционери!И в Северна Корея е същата работа!
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ми липсваше папате през последните 17г., въпреки че поляка ми беше по-симпатичен.
10
5
 
34
 
! Отговори
гео преди 5 години
Този *** защо не отиде да се снима с българските пенсионери и да ги пита как преживяват, много му са важни бежанците..
9
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"След това папата се спря при децата и им даде малки подаръци."Педофилите така примамват децата.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Липсва нещо за Русия, няма ли връзка с руската църква лошото посрещане от нашите попове?
7
16
 
13
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
" Щом папата е спрял до хора в инвалидни колички и се е помолил за тях , значи още утре ще оздравеят и няма нужда повече да ходят на лекар " ! Крайно време е да спрем да харчим пари за църкви,джамии ,заплати на папи и ходжи ! Тези пари трябва да се влагат в модернизацията на медицинската техника , само така инвалидите ще слязат от количките си и ще проходят ! С папски и ходжовски молитви няма да стане тази работа ! Напразно се наливат пари за молитви които не помагат ,няма и да помагат !
6
8
 
18
 
! Отговори
истината преди 5 години
всеки който вярва в бог който не е в самия него, а някъде на небето, някой който ни е създал да се мъчим, да следваме неговите правила, да му се моилм, а след това да ни пече в ада и приема тези шарлатани със смешни дрехи, като посредници между него и бог, дава им власт, всеки който отрича божествената природа на човека и на всичко около нас, и че бог сме самите ние, и че сами имаме избор и свободна воля и само по себе си това е божествено, значи е недоразвит *** и има нужда от лечение.
5
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаех си че Папата много обича децата.
4
20
 
17
 
! Отговори
дедо преди 5 години
Православен съм ,но доверието към нашата църква ми е никакво и клони към нула. Католическата църква ако не друго по помага релано на много хора по света със храна ,приюти и какво ли не. Нашите попове са алчни и крадливи лицемери,майна им!
3
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Патриарха и Президента. Хора с достойнство.А не като куклата на конци, която на Летището се кланяше, коленичеше и целуваше каквото му подадат.
2
16
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този проводник на сатанизма, няма място в България! Зад смиреното му лице прозира другото му АЗ... опитва се да наложи световна религия, която е дело на Антихриста. Ходи и се среща с всички лидери на религиозни движения и вери, за да ги обедини под един бщ бог... НЕГОВИЯТ, който се нарича Велзевул!
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Бойко Борисов какво е казал ?