Хиляди се опитаха да влязат в София, множество бяха върнати

90 души са попълнили невярна информация в декларациите си
20 апр 2020 14:34,
434

Хиляди се опитват да се върнат в столицата. Влизащите в София задължително ще подават декларации, в които ще посочват на какво основание се връщат в града.
Още по темата

Всички минават през щателна проверка от органите на реда. Изисква се наличие на специална декларация, в която да бъде посочена причината за влизане. Ако е заради работа, е необходимо да бъде упоменат телефонен номер на управителя, за да може от МВР да се свържат с него и да потвърдят предоставената информация, съобщава Bulgaria ON AIR.

Към момента ситуацията е спокойна, но не такава бе сутринта. На редица шофьори, решили да влязат в София в последните от четирите почивни дни, се наложи "да отбият вдясно" и да се върнат. Опашката на пункта на АМ "Тракия" на моменти стигаше до 1 км. А над 90 са вече откритите нарушения с невярно попълнена информация в декларациите.

"Хора, които декларират трудова ангажираност, се оказва, че са регистрирани в Бюрата по труда. Други декларират, че работят в конкретни търговски дружества или предприятия, но нямат договори", посочи директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

Със специални камери от МВР могат да проследят всеки, който се опита да премине през блокадата.

"Хората, които ще се появят на КПП-тата на вход, ще трябва да декларират отново обстоятелствата, поради които се налага да посещават столичния град, така че това, което ще декларират в тези документи ще бъде сравнявано с документите, които са декларирали на изход на София. И ако се окаже, че има разминаване с декларираните обстоятелства, ще има образувани проверки, които ще бъдат докладвани в районна прокуратура", разясни Хаджиев.

Глобите за неподчинение и неизпълнение на полицейските разпореждания, както и за невярно попълнена информация, са между 100 и 300 лв, включително до 3 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


434
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
20
 
39
 
! Отговори
Тина преди 4 години
Това, да се чудиш какво да измислиш, само и само да отидеш да се наплюскаш с баджанака не е лесна работа!
21
16
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спете по колите на ливадите и на изборите си спомнете кой ви скрои този капан.
20
22
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Седмица преди Великден ББ пусна кооперативните пазари, за да си продадат производителите разсада. Този разсад са го купили хора с малки частни градинки. Една част от тях не са успели да го използват, защото не са успели да излязат от София, а тези, които са успели да излязат, сега няма да могат да се върнат, освен ако не са готови да платят 300 лв, скъп ще им излезе. Но така е, важното е, че разсадът се продаде, купувачите да пийнат по една водичка от загриженото правителство.
19
20
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде, вън!Слава на Полицаите!Ходиха да ядат, пият и гуляйстват, заради тях сега короначумата ще гърмне със страшна сила, та сега и да се прибират искали.
18
17
 
16
 
! Отговори
Класически бай ганьо преди 4 години
От сутринта съм на балкона и снимам Вуте и други че не носят маски, след малко отивам в парка да снимам ама трябва да внимавам че ония ден и мен глобиха.. НЕ ВСЖНО АЗ ДА СЪМ ДОБРЕ, ВАЖНОТО Е ВУТЕ ДА Е ЗЛЕ
17
13
 
55
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Колко по-хубав си беше, а и би бил градът ни без тези над половин милион нови софиянци с тежък регионален диалект, които ни заляха в последните 10 години. Манастирски Ливади наистина си бяха ливади, там чобани живееха в бараки и гледаха стада, а ние ходехме да си купуваме агнета и овче кисело малко. Ако тези хора се вразумят и си се приберат по родните места ще бъде най-добре, особено за самите тях. Защото превърнаха София в токсична дупка.
16
29
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
днешна софия ако не са провинциалните тарикатчета както ги наричате,ще е град със затихващи функции от мащабите на кюстендил и монтана!я се опитайте въображаемо да изгоните "селяните" от софия-тя ще спре да съществува...
15
24
 
38
 
! Отговори
Станой от Софстрой преди 4 години
Светила в медицината признават, че не знаят нищо съществено за вируса, и работят на сляпо, проба-грешка...И всичките мракобесни мерки може да са само мракобесни, а не мерки. А плешивия генерал се гъне като ощипана госпожица, като му зададат по-остър въпрос, ако го боднеш в карфица, ще чуеш дълго цсссссссс, докато му спадне целия въздух.
14
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе май с влак може да ходиш навсякъде.По гарите май няма КПП-таАко е така какво пазят?
13
16
 
14
 
! Отговори
Сф преди 4 години
Селинджър - стойте си по родните места !
12
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди празниците излязоха хора.които се прибират в родните си места,за да останат там ,докато се нормализират нещата ! Други за да посетят родители и роднини! Софиянци да си починат и нагледат хотелите си по черноморието ни! Днес се прибират тези които утре са на работа! Има и които не са И ще се приберат плавно в следващите дни! Та всеки си е направил сметката!-:) Гаранция че има и попълнени фалшиви декларации. Но както винаги.Който хванат хванат.Който не......
11
22
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахаха...да спят няколко нощи по ливадите около магистралите да им дойде акъла в празните глави.
10
14
 
33
 
! Отговори
До иванов преди 4 години
Демек 99% от населението в София няма право да припарва , така ли ?
9
16
 
58
 
! Отговори
3 години затвор ? преди 4 години
Къде ще ги затворите бе сме.шници ? Те олигарсите които унищожиха България мутрите и политиците които ликвидираха последните 5 поколения българи си живеят в ДВОРЦИТЕ И ХАСИЕНДИТЕ ,с те тръгнали народа да плашат.. а Бойко *** кога ще го затворите? Този дивак който с шайката си окраде над 25 милиарда от нацията за последните 11 години кво правим
8
17
 
39
 
! Отговори
81636 преди 4 години
Този път ЗАКОНЪТ да бъде спазен еднакво за всички хитреци с пълната му строгост заради остотелствата и без протакане.
7
21
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хич да не ги пускат тези тарикатчета
6
33
 
18
 
! Отговори
Ловец на сафянци преди 4 години
Ако прибарам некой нагъл шоп некъде ше му се преиска к-19 да го е покосило.
5
38
 
32
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Според мен, трябва да се приемат закони да се премахнат селяните от града. Провинциалистите нямат право да идват в София.
4
17
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Марш там от където сте се пръкнали селски терикатчета !!!
3
16
 
26
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Анонимен 1:Споко бе не се нерви,че губи кръв.От Костов насам всички във властта морят възрастните хора,безотговорни и нагли са.Към тях обръщение няма ли да излъчиш?