Хиляди се опитаха да влязат в София, множество бяха върнати

90 души са попълнили невярна информация в декларациите си
20 апр 2020 14:34,
434

Хиляди се опитват да се върнат в столицата. Влизащите в София задължително ще подават декларации, в които ще посочват на какво основание се връщат в града.
Още по темата

Всички минават през щателна проверка от органите на реда. Изисква се наличие на специална декларация, в която да бъде посочена причината за влизане. Ако е заради работа, е необходимо да бъде упоменат телефонен номер на управителя, за да може от МВР да се свържат с него и да потвърдят предоставената информация, съобщава Bulgaria ON AIR.

Към момента ситуацията е спокойна, но не такава бе сутринта. На редица шофьори, решили да влязат в София в последните от четирите почивни дни, се наложи "да отбият вдясно" и да се върнат. Опашката на пункта на АМ "Тракия" на моменти стигаше до 1 км. А над 90 са вече откритите нарушения с невярно попълнена информация в декларациите.

"Хора, които декларират трудова ангажираност, се оказва, че са регистрирани в Бюрата по труда. Други декларират, че работят в конкретни търговски дружества или предприятия, но нямат договори", посочи директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

Със специални камери от МВР могат да проследят всеки, който се опита да премине през блокадата.

"Хората, които ще се появят на КПП-тата на вход, ще трябва да декларират отново обстоятелствата, поради които се налага да посещават столичния град, така че това, което ще декларират в тези документи ще бъде сравнявано с документите, които са декларирали на изход на София. И ако се окаже, че има разминаване с декларираните обстоятелства, ще има образувани проверки, които ще бъдат докладвани в районна прокуратура", разясни Хаджиев.

Глобите за неподчинение и неизпълнение на полицейските разпореждания, както и за невярно попълнена информация, са между 100 и 300 лв, включително до 3 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


434
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
362
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Работят без договор.Други се осигуряват на минимална заплата, а остатъка приемат кеш. Трети питат защо няма пари за здраве и социални помощи. Четвърти и пети искат да се харчи без сметка, че да фалират дружества,вкл. болници, та пак да има голяма лапачка(приватизация ).Знаем ги и майстор-приватизаторите на прехода. Сега са доста активни. Свалят маските.
361
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
някоя_ си: "по предходна професия съм лекар без специалност, а по настоящата си професия съм адвокат"--------а по най-настояща професия си: дървен философ
360
3
 
7
 
! Отговори
Кратунотрошач преди 4 години
Съвременните мутро-комунисти изпревариха старите *** по тормоз и мачкане на населението.
359
1
 
7
 
! Отговори
знаем бе преди 4 години
Сите тарикат софияни в палатков карантинен лагер до Коледа. манджа имат по цял багажник , да се бришат със свежа коприва. Само клозети им закарайте, че ша усерат всичко.
358
6
 
6
 
! Отговори
seira преди 4 години
"ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ" = ПАРАВАН ЗА УЗАКОНЯВАНЕТО НА ФАШИСТКА ДИКТАТУРА В БЪЛГАРИЯ!!!НАРОДЕ!!!!!
357
11
 
4
 
! Отговори
И те така Баце преди 4 години
Излизам си от София кеш на Полицайте 50 кинта баце влизам днес във София 100 лева баце не е честно!
356
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ми е хубаво проста крадлива Тиква да ме поучава и гълчи!Къде да дойда за да ме проверите дали съм си изрязал ноктите?Няма такъв робски народ, който да търпи това!
355
6
 
26
 
! Отговори
2 преди 4 години
Аз от цялата дандания с короната разбрах, че българина е неизлечимо болен от... тарикатлък и мерак да заобикаля правилата. Хората не осъзнават, че колкото по-бързо си седнат на д...,по-бързо ще свърши всичко.
354
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От София ли сиВръщай се Ела утре овреме
353
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е, защото и най-необразованият се мисли за супертарикат и за него нищо не важи, все си мисли че ще мине "метър". Да, ама не.
352
9
 
21
 
! Отговори
Петърчо преди 4 години
Малко са 300лв глоба. Поне 1000 трябва да е за да им се активира акъла на някои хора. След като стотина човека ги почеше джоба да видите как на КПП-тата ще останат само тези които наистина отиват на работа. От тарикатлъка си патим. Гледаме тук че има 40+ починали и не ни е ясно че без мерките ще са колкото в Италия ако не и повече. Само забравяме че нашата здравна система е в пъти по-зле от италианската. Еми неслучайно народа е казал "Сами ще се унищожим"... никога не го слушаме...
351
2
 
29
 
! Отговори
Софийски селяк преди 4 години
На излизане от София да се кълна че съм от село ...... на влизане в София да уверявам ченгетата че съм кореняк софиянец ..... и туй ако е живот .
350
8
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
и НЕ,НЕ апелирам да не се налагат правила!..-Просто ФИГУРАНТИТЕ,"овластени" да правят това ,ТРЯБВА да се съобразяват с манталитета на българина!!!!!!!!..иначе е .."Думам ти щерко,сещай се снахо!".....айде,бъдете здрави !
349
8
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
та не мога да реша кое е по-"разумно":-Да бъдеш дисциплиниран като ...дойчовците,примерно и да подпалиш света,като УБИЕШ педесетина милиона,или да си "недисциплиниран" като българина,който се замисля ПРЕДИ да изпълни нечия "заповед"....така..-Това-"За домашно упражнение"..
348
6
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
м/у другото,сега за последно от мен,ще си позволя една "ЕРЕС":-..Българина Е недисциплиниран,това е факт..Но може би точно тоя факт ни е спасил и ни е позволил СЕГА все още да се наричаме "българи" и да говорим и пишем на български,ВМЕСТО ДА СМЕ С *** и да плещим на..сещате се..Не ни направиха ориенталци точно заради тая ни особеност.Не ни направиха..е,поне НЕ ВСИЧКИ от нас "комунисти" ,точно поради тая ни особеност.Няма да ни направят и "европейци",което ..май нема да е толкова лошо.
347
7
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
ей,аз НЕ симпатизирам на "софиянци"!!!!-За мой късмет успях да се измъкна от това "Врящо гърне" преди четвърт век и сега живея като "бял човек".Но:-ВСЯКА МЯРКА ТРАБВА да бъде съобразена с "КОНКРЕТНОСТИТЕ"!!!!!..Какво е София?-"Център на чумна епидемия,в която хората *** като мухи"?И НЕ разчитайте на "изолацията"!..От един милион "изолирани" ЕДИН болен да се прокрадне и процеса започва от начало.
346
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПроСоТоРазгледай https://worldometers.info/coronavirus/#countriesНе разбра ли, че тези мерки се взеха достатъчно рано за да не се претовари и без това слабата ни здравна система. После да не псуваш, че няма кой да лекува родителите ти!
345
6
 
11
 
! Отговори
АААА преди 4 години
Кандидат-тъпири за 1-ви, 6-ти и 24-ти май пак пътувайте
344
7
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
но не,няколкото процента лоши случаи,ПРОВОКИРАНИ от,НЕ дължащи се на "короната",станаха основание да се набутаме в една ...невиждана до сега лудница...Наистина не ми е ясно какво става....И как така само за няколко дни "заразата от Ухан" се разпространи по целия свят?!
343
8
 
23
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Селските тарикати аут от София. Излъгали са при напускане на града - хайде сега да си стоят на село и да копат марулите. Аман от Андрешковци.