Наводнени подлези, балкони, сигнали от снощната буря в София

Общо 140 са сигналите, няма данни за пострадали хора
Обновена: 7 юли 2020 09:01 | 7 юли 2020 07:20, Петя Славова
52

140 са сигналите от началото на силната буря над София до 23.30 ч. До момента няма данни за пострадали хора. Това написа в профила си във Facebook столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Поройният дъжд предизвика и промени в движението на градския транспорт в София, имаше места без електричество. Във връзка със силните валежи и гръмотевици всички екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция" са на терен и реагират на сигнали за завирявания в южните квартали. Най-силни са валежите в южните части на София, съобщиха от Столичната община.

Още по темата

Затруднения на движението има на бул. "България", както и на бул. "Цар Борис III" и бул. "Никола Петков" в посока кв."Княжево", където трамваите от линии 4, 5 и 11 ще въртят на бул."Никола Петков". Поради силния дъжд и градушка временно трамваите от линия 10, движещи се по бул. "Ал.Стамболийски" посока Западен парк, са отклонени през трамвайно ухо "Люлин", а трамваите по линия 6 и 7 са отклонени към Съдебна палата, съобщава Bulgaria ON AIR.

Движението по линии 3, 4 и 18 е спряно към момента заради силната буря, съобщиха от ЦГМ.

Подлезът на ул. "Житница" и бул. " Цар Борис III" бе затворен, Перловска река прелива.

Заради дъжда, част от терасите на заведенията по бул. "Витоша" са наводнени. За момента няма информация за ранени хора. На този фон в Източната част на София не падна и капка дъжд.

По думите на столичния кмет, Перловска река вече е в коритото си в района на Военна академия, където по-рано вечерта вода излезе на пътното платно и временно то остана затворено. Владайска река преля в района на "Орландовци" и кв. "Бенковски".

"Наводнени са подлезът на НДК при моста на влюбените, транспортният подлез на бул. Цар Борис III и при гара "Подуяне" към бул. "Ботевградско шосе", както и други по-ниски точки.

Всички екипи на пожарната и общината продължават да работят на терен. Работата ще продължи през цялата нощ и рано сутринта, заедно с директора на софийската пожарната, ще предоставим обобщена информация за последиците от бурята и работата на екипите.", пише още в поста на Фандъкова.

Още по темата

Днес сутринта започва оглед за паднали клони и дървета в парковете и градските градини.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
2
 
! Отговори
Помним повече преди 3 години
За ,,носталгичните,,Припомняме че през 1983г Перловската река в София също беше излязла от коритото си и беше наводнила мазетата на хората.През 70-те години подлезът Надежда най-редовно се наводняваше при всеки дъжд, та от Надежда не можехме да отидем в другата част на София.
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всичко се обяснява със сушатаколкото е по-голяма сушата, толко е по-голямо безреколтието.колкото е по-малка сушата - толко е по-малко безреколтието.С дъждове, напоявания и мелиорации> та гя веи фятъра.Сушата, Сушатааа!
45
0
 
11
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Осъзнавате ли при такъв дъжд какви са последиците от застрояването на зелените площи, вкл. дворовете и асфалтирането на улиците, вместо паветата? Огромна част от дъжда попиваше в земята преди да я бетонирате и асфалтирате.
44
1
 
4
 
! Отговори
мрън-мрън преди 3 години
Аз съм от провинцията. Това, което научавам, го научавам от медиите. Медиите, които отворих сутринта, говореха за наводнения и показваха улици и коли, но нямаше информация за време и количество. Споменава се, че проливен дъжд имало не навсякъде в София. А снимките от улиците въобще не бяха впечатляващи. Това, за което писах, за Япония, е далеч по-страшно, защото е на много голяма територия и за няколко дена. Няма накъде да се отече водата.
43
3
 
1
 
! Отговори
И като завале преди 3 години
Няма шахта, която да поеме тоя дъжд, ама в спомените на най-застрашените от Covid-19 няма по-хубава шахта от комунистическата! Нама и да има! в нашият микро район, противно на очакванията, наводненията не бяха микро. Санираните с евро парички блокове показаха откеде е пестено повече и уменията на евтината римска за работна ръка. Беше страшно по ниските места и последните етажи като при снегоптопене. Ко ривете не знам!
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ***-...А СЕГА ИМАЛО И БАНАНИ, МОЖЕШ ЛИ ДА СИ ПРЕДСТАВИШ....
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
56 ЛИТРА НА КВАДРАТ ЗА ЧАС Е МЕСЕЧНАТА НОРМА.
40
2
 
7
 
! Отговори
Тъп преди 3 години
Комунизма си отиде. Тогава някой чистеше шахтите и нямаше "наводнения".
39
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фандупкова защо не са изчистени шахтите *** ами са пълни с самоковски ла, на. Целият Дондуков се стече в мазето ми *** фандупкова софиянке от самоков. Сега ловим самоковски шарани. Има и каракуди. А ето и една кротушка. Цел ден ше ловим риба. Твойта сеяндурска верица девнем *** фандупкова. Паветата на Дондуков се разкопаха *** станаха на вълни и дупки. Кой ги реди *** фандупкова. Некой мастор от стърчи *** видинско ли.
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЯ преброи пак. Ден и половина това е 36 часа. 472 литра за 36 часа това е 13 литра на кв.м час. В София беше от 50 до 60 литра на кв.м. час. Мръ мрън мрън..
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
така и не разбрах колко е бил пороен въпросният дъжд, колко литра на квадратен метър за какво време.Преди ден даваха за Япония, пак не казаха колко литра на квадратен метър. А ситуацията там е била 472 л за ден и половина !!! ( първият ден) след това се очаквало от 200 до 600 !!!! Какво ни интересува нас! - Ами тук при 15 е трагедия!
36
2
 
1
 
! Отговори
Грух грух преди 3 години
Тия дето пишат тука или не помнят Цар Калоян как се затри от подобна буря 2006та/2007ма или са били деца. *** айде некой друг крив, те затва за едни и същи толупи гласувате после ги псувате.
35
1
 
10
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
Сега ще почне едно кършене на ръце, ще почне едно писане на програми,едни публични изяви на кметицата,ще последват едни обяснения и крайният резултат ще са няколко килограма хартия и най-вече природата,бедствието и т.н.ще е виновно.Все едно в България дъждът е толкова рядко явление,че просто се забравя за неговото съществуване.Някога когато бях малък,профилактично минаваха едни чичковци,които отваряха водосборните шахти и с едни лопати с дълги дръжки изваждаха от тях,една черна кал,сега нищо
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 32Мият щото г-н меринжея не е сменил графика а хората бачкат по график. Тех не ги интересува г-н меринжей дали го мързи или е тъпичък, те ако имат мнение няма да се задържат да бачкат това което бачкат.
33
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цената на хляба ще се покачва заради сушата.
32
1
 
12
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Демокрацията е най-добрата система, но сушата и 45 години социализъм и Путин и корона вируса и наводненията и пречат.
31
2
 
5
 
! Отговори
червен пират преди 3 години
Кой изпусна язовир Студена пак?
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снощи повече от 2 часа силен дъжд, но днес рано сутрин мият улицата покрай "Фантастико" на ул.Монтевидео в кв.Овча купел 1.Организация "супер".
29
0
 
7
 
! Отговори
Яким Вълев Донев преди 3 години
Да. Доста апокалиптично беше положението с мощта на водата и гръмовете , раздиращи небето над София. Това от снощи , най много ми напомни за онази изключително мощна градушка , която буквално "опустоши" Столицата ни през един летен ден на 2014 година... Предполагам много хора си я спомнят още !!! Срещу времето и ПРИРОДАТА няма как да се бориш! Може просто да я пазим , за да намалим до минимум такива "Събития" и Катаклизми! Но хората вторачени в парите и личните си успехи - НЕ ИМ ПУКА ЗА НИЩО!
28
2
 
2
 
! Отговори
дас преди 3 години
кражба, корупция измамници само това ви е в главата. Как някой е по добър от вас ..... кражба има на всякъде. Ако взимахте европейските заплати друга песен ще пеете. Има буря наводнения нормално на всякъде по света го има, но отново кражба ,, корупция ,, само това си знаете.