Преговорите на Орлов мост зациклиха, центърът остава блокиран

Градският транспорт закъснява с 20-30 минути
31 юли 2020 09:30, Ния Христова
260

 

Антиправителствените протести продължават, както и блокадите на ключови кръстовища в София. Още сутринта се появи напрежение между протестиращи и представители на Столичната община в района на Орлов мост.

От СО се опитаха да преговарят с протестиращите да освободят един коридор, така че по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" да бъдат пуснати две транспортни линии. Разписанието на автобусите е променено.
 
"Ние искаме да пуснем всички линии, не само две. Но това ще се случи след оставките. Условията са кратки и ясни - три оставки", категорични са протестиращите.
 
Опитите на директора на "Аварийна помощ и превенция" към Столичната община - Красимир Димитров, да убеди протестиращите да освободят място, остана неуспешен.
 
"Тъй като на това място, което сме, няма нито палатки, нито протестиращи. Щяхме да осигурим екипи на СО да няма хора като преминават автобусите. Така бихме облекчили хората в София, които пътуват с градския транспорт", обясни той в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той обясни, че при повечето протести има отговорник, с когото общината преговаря, но сега не е така. А чуваемост към исканията и молбите им няма.
 
"Целият център е блокиран. Градският транспорт закъснява с 20-30 минути. За младите хора е окей, но с възрастните хора, които едвам се придвижват, какво правим?", посочи още той.
 
От общината са направили опит да преговарят и с протестиращите пред Министерския съвет, но там също е било безуспешно.
 
"Лагерът е на точното място. Ако има форсмажорни обстоятелства ще се съобразим с тях - например преминаване на коли на "Спешна помощ". Цяла България знае защо сме тук - искаме оставка на Борисов и неговото правителство, на главния прокурор и предсрочни избори", заяви Виктор Лилов. 
 
Красимир Димитров обясни, че преговорите ще продължават, докато не се облекчи трафикът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
7
 
20
 
! Отговори
Буцата преди 3 години
Аз не напуснах България заради работа и пари , защото всеки образован добра работа намира . Напуснах заради *** като тия на които им пречи новата фабрика или 10 дървета за нов лифт. Дали ако тук 10 човека застанат на моста на река Рейн движението ще спре ....
16
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За младите хора е окей, но с възрастните хора, които едвам се придвижват, какво правим?", посочи още той.пращате жандармерията да разпъди гнyсната cгaн, както се прави във всички демократични страни.
15
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протеста очаква оставка, а оставката минава през парламента, а парламента излиза във всканция. Приятно протестиране
14
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шепа хора, които са приели букет от забранени вещества. Трудно се преговаря с такива ...
13
10
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Така е Боко,на времето ти се...досвидя да пратиш Картоффка да я...изберат за президент(защото просто народа я...боготвореше),а я остави за кмет,като пълен...отличник.След тази...голяяяма грешшка се натресе военият пилот Радев и...кулата взе да се...срива.А можеше още да си...караш на...воля Тойотата и Влади да...пълни чекмеджетата.
12
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АзНаричай нещата с истинските им имена - повечето пришълци са си обратно по родните села и останаха интелигентните, мислещи хора, които подкрепят протеста. По мои дългогодишни наблюдения привържениците на ГЕРБ до един са доста... как да го формулирам, без да ви обидя... са копия на вожда си.
11
4
 
15
 
! Отговори
х преди 3 години
Преговаря се с похитител да освободи заложници. Целта е да не се изгуби живот. Тези не са похитили никого, дремят си там и си пият биричката. Лесно ще е. Като извлачите един двама, другите сами ще си тръгнат. Няма по-лесна операция от тази. Но нямате желание. Бойко може би има стратегия - задържане на полицията до последно, софиянци да се настроят срешу палаткаджиите и Бойко да спечели симпатии.
10
4
 
29
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Преговорите с кого ... ??? .... с група граждани присвоили си правото да говорят от името на народа и поставили се над закона, който изисква протестите да бъдат предварително заявявани и да се провеждат след разрешение от Общината ... Гражданското неподчинение в демократичната държава е прецедент, който би трябвало да попада под ударите на закона ... !!!
9
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преговор с престъпници, това е българската справедливост.
8
5
 
28
 
! Отговори
? преди 3 години
Къде е жандармериятатова е някакъв цирк 10 души опънали катуна и блокират София.Това са ***
7
5
 
16
 
! Отговори
Здрасти преди 3 години
Дали на личните им карти пише че са от София или божката плаща на НПО зелени да стоят по кръстовищата. Що не затворят пътя в Банкя а на моста
6
20
 
6
 
! Отговори
така и ще остане преди 3 години
След малко отивам с кахон, на който да поседна насред булеварда. Вкопличи са се във властта заради ковид грантовете, но няма да им се получи този път. Каквото окрали, окрали! Но пасаран!
5
4
 
24
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Единственото нещо което ги спасява тея палатка ри е че голяма част от хората са по почивки. Не ми се мисли ако беше септември, какво щеше да им се случи..
4
23
 
5
 
! Отговори
Защо? преди 3 години
И защо да го освободят? Да не би някой да чу хората? Ако толкова ви пука, че възрастните немогат да пътуват - решението е много просто... оставка! Достатъчно компромиси направиха младите
3
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не пратят да преговаря жандармерията с водомета
2
4
 
32
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
СЪД ЗА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ. Не може да се блокирват пътища. Доста парички са им дали.
1
5
 
46
 
! Отговори
х преди 3 години
Жандармерия, Полиция, Община?!! Има ли ви?!!Какво ще направите? Престъпна пасивност. Защо молите? Кои са тези че да им се Молите? Влезте си в правомощията и освободете столичани от Десетте Терориста!!!