Палаткови лагери - вече на три кръстовища в София

На Орлов мост забраниха алкохола
298
Палаткови лагери - вече на три кръстовища в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Протестиращите срещу управлението в страната вече разположиха палатки на три кръстовища в София.
 
Лагери са разпънати освен на Орлов мост и булевард "Цар Освободител" при сградата на президентската администрация, така и на кръстовището при Ректората на Софийския университет, който се разраства.
Още по темата
Този на Орлов мост вече е зона без алкохол, има и дежурни организатори, които отговарят за реда и снабдяването с храна и вода за протестиращите, както и за преминаването на специални автомобили - линейки, пожарни, коли, превозващи болни хора.
 
Снощи протестите минаха с обичайното събиране на пл. "Независимост" и шествие по столични улици.
 
Екипът на инж. Александър Чобанов, изобретател на българската машина за гласуване, отвори символично училище за гласуване - Български свободен уличен университет. Той демонстрира как работи машината. Всичко е като на истински избори - с комисия и урна. Разликата е в това, че вместо да отчита гласувалите, комисията събира подписите на гражданите за въвеждане на машинното гласуване, съобщава БНР.
 
50 млн. лева са необходими за изработване на достатъчно машини за провеждане на избори в България. Машините могат да бъдат готови за около месец. За тяхната работа не е необходима нито интернет връзка, нито електричество. 
 
Като цяло протестът премина спокойно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
3
 
10
 
! Отговори
Протеста преди 3 години
очевидно подменя дневния ред на обществото. Искат се оставки на личности, което по никакъв начин не решава системния проблем. За мислещите стана ясно вече, че ДРУГИ ЛИЧНОСТИ искат да ползват системата за своя изгода и се отвратиха от факта, че са били използвани. Същевременно това, че се създава проблем най-вече на софиянци, говори, че БСП се опитва да превземе синя София, като компроментира ДБ, което беше подкрепено от софиянци. Неясно защо ДБ се връзва на това. Сигурно искат да се пенсионират.
209
8
 
3
 
! Отговори
машина за избори преди 3 години
С машинно гласуване резултатите ще бъдат:ГЕРБ-2 на Цецу Ухото: 55%ГЕРБ-1 на Бибитко: 35%Партията на чалгаря от Учиндол - 10%Всички останали: 1%Грешката е вярна
208
3
 
23
 
! Отговори
toto преди 3 години
На тия "блокади" се виждат само някакви с вид на клошари, да спят цял ден на черги /явно нямат къде да отидат и да пият безплатно/,пенсионери и най- различни трошляци и изпадняци. Вървете и работете пък вечер и стачкувайте и не пречете на хората да ходят на работа. Не ноже 5,6 неадекватни хора да блокират всичко/ или поне покажете някой по-интелигентен да каже някоя по свързана приказка/. Не яжте пържоли и не се наливайте с бира ,че дразните хората. "Успех"
207
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сат НАми, кажи кои слушаш ти, да разберем кой ти е моралния стожер.------ Слушам си логиката и жизнения опит, ***. Не е нужно да ходя след някого като овца след коч.
206
4
 
21
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
"има и дежурни организатори, които отговарят за реда и снабдяването с храна и вода за протестиращите..."===Да си дойдем на думата! Черепа ги храни, безхаберниците търтеи си лежат по цял ден, хапване, водичка, всичко им се купува, че и по 50 лева взимат. Само малко кофти им е сега, че чета, че им забранили да пият. Нищо де, те си ходят до Витошка и от там си купуват алкохол и си го пият тайно, преди да се върнат да подремнат след тежкия работен ден :)))
205
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сат НАми, кажи кои слушаш ти, да разберем кой ти е моралния стожер.
204
4
 
11
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Стига с тази мантра за машинното гласуване! Ако беше нещо, свястно нямаше да го премахнат в Европа! Действа само в Африка! Не трябвало електричество...! С пара ли се задейства машината? Баба ми, /която е грамотна/, едва се оправя с елементарен мобилен телефон и банкомат , та с машина за гласуване....?! Това можеше да се пробва , ако беше прокарано със закон да гласуват САМО ГРАМОТНИ! Какво ще стане с Айшето и Асан ? По добре е да се помисли начин да гласуваме , чрез компютрите си!!!
203
2
 
12
 
! Отговори
Майор Кот преди 3 години
До Чебурашкаструва ми се, че сте интелигентен, защо влизате в спор за глупости? Вече никой по-високопоставен от селски кмет не взема рушвети кеш. Дори и наркобосовете си уреждат сметките с преводи, кеф ти Карибите, кеф ти Аруба, и т.н.Борисов може да е ***, но не е ***. *** са вярващите в такива монтажи.Пари - пищов = мутра т.е. пропаганда за първосигнални.И пищова - никоя мутра няма да го сложи така, че да е невъзможно да го стигне на секундата от позата в която спи.
202
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тия балъци вярват, че ще има оставки? Смешковци. Явно комунистите доста са го закъсали. Така и не проумяха, че никога няма да спечелят избори и че Бойко ще ги бие винаги. Това е и най-голямата му заслуга, че не допусна комунистическата напаст до властта. А тези комунистически отрочета и лентяи едва ли нещо ще проумеят. Алкохолът не прощава.
201
4
 
11
 
! Отговори
БОЖИЛАНДИЯ преди 3 години
НА ТРИ КРЪСТОВИЩА!
200
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И група наркомании и безделници искали оставка? Да им се подсигури психиатър.
199
1
 
10
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Депутатка от БСП е, да.И то жена на олигарх-приватизатор. Някакъв морален стожер ли е, та трябва да я слушам със зяпнала уста?
198
3
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Сат Н"една тетка"Тая не беше ли някаква депутатка от БСП?Иначе, явно, че единствената фракция, която слушаш ти е тази на олигарсите в БСП. Евалата, обаче тогава мнението ти за нищо не става и тук стойките дето ги вдигаш срещу други са си пълна пародия. Двуличието никога не води до морално превъзходство.
197
6
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Хора като Васил Божков са олицетворение на порочния модел на управление на страната------Кога ВБ е управлявал страната?Последните 20 години силовите структури са в ръцете на Боко Тиквата.
196
3
 
6
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Щом стигна до там да ми цитираш уличното мнение на една тетка в климактериума, при това от фракцията на ортодоксалните комунисти, загубен си.
195
2
 
15
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Хора като Васил Божков са олицетворение на порочния модел на управление на страната, подчерта Весела Лечева. Тя насочи вниманието си и към останалите хора на протестите, които настояват за цялостна промяна на политическия модел в България. Всички политически лидери и организации, които са част от протеста, да кажат дали приемат подкрепата на хора, които имат не само 18 обвинения, но и са олицетворение на порочния модел на управление на държавата,
194
2
 
17
 
! Отговори
Готина мацка преди 3 години
До протестиращите: вече съм сигурна, че сте се умирисали на пот, урина и да не казвам по нататък. Прибирайте се да се изкъпете, защото ще пламне зараза пострашна от ковид19! Магарешкият инат е безмислен!
193
3
 
6
 
! Отговори
Да ве да преди 3 години
До Програмистне лъжи това да лееш основи вечерта не значи, че си програмист а куфражист. Ако беше програмист щеше да седиш с протестиращите и да си кодиш от кръстовището :) Може и да си някой административен плъшок дето е отишъл пеша до сградата - хранилка спарен в евтината си и вмирисана риза и да съхнеш зловонно над клетите вентилатори от соца.
192
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Семейството на Весела Лечева е лично пострадало от най-големия борец за справедливост В. Божков.-------Кой го твърди?
191
2
 
3
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Весела Лечева беше лице на предизборните кампании на комунистите и ноторна комунистическа депутатка. Мъжът и беше комунистически олигарх. Що не си копаха картофите на село и нямаше да пострадат. Та какво казваш да я питам?