Палаткови лагери - вече на три кръстовища в София

На Орлов мост забраниха алкохола
298
Палаткови лагери - вече на три кръстовища в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Протестиращите срещу управлението в страната вече разположиха палатки на три кръстовища в София.
 
Лагери са разпънати освен на Орлов мост и булевард "Цар Освободител" при сградата на президентската администрация, така и на кръстовището при Ректората на Софийския университет, който се разраства.
Още по темата
Този на Орлов мост вече е зона без алкохол, има и дежурни организатори, които отговарят за реда и снабдяването с храна и вода за протестиращите, както и за преминаването на специални автомобили - линейки, пожарни, коли, превозващи болни хора.
 
Снощи протестите минаха с обичайното събиране на пл. "Независимост" и шествие по столични улици.
 
Екипът на инж. Александър Чобанов, изобретател на българската машина за гласуване, отвори символично училище за гласуване - Български свободен уличен университет. Той демонстрира как работи машината. Всичко е като на истински избори - с комисия и урна. Разликата е в това, че вместо да отчита гласувалите, комисията събира подписите на гражданите за въвеждане на машинното гласуване, съобщава БНР.
 
50 млн. лева са необходими за изработване на достатъчно машини за провеждане на избори в България. Машините могат да бъдат готови за около месец. За тяхната работа не е необходима нито интернет връзка, нито електричество. 
 
Като цяло протестът премина спокойно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
2
 
4
 
! Отговори
Същите глупави преди 3 години
човечета сме били преди 30 години. Пак такива протести правихме, пак така подскачахме и се надявахме на светло бъдеще, а какво излезе, че вместо светлина, видяхме калта на дъното. И сега така ще стане, щом и Славуца се тъкми за премиер. Комунистите прогониха половината млади, сегашните кандидат- въшки ще прогонят и останалите. Няма ли свестни хора в тази държава, до кога простаци ще ни тормозят?
229
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американски астронавти кацнали на Марс. След малко към тях се приближил човек, накичен със златни синджири. Представил се като Арман Бабикян.- Всички на Марс ли носите толкова злато?- А, не. Само арменците сме така.
228
2
 
3
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Аз мразя всички, които имат повече пари от мен!! Оставка и народен съд за всички които са взимали заплата от 2000 лв през последните години!!Всички те са мафиоти!!
227
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези просташки внушения на герберастките *** само показват истинското пошло и изкривено от злоба лице на ГРОБ и само още повече подклаждат народното въстание срещу мафиотите и май не осъзнават,че ще горят в ада...най-добре ще гори мазнинката на кашалота Борисов.
226
3
 
6
 
! Отговори
Дани преди 3 години
И медиите са виновни. Отразяват само мнението на къмпингуващите по кръстовища та. Що не питате какво мислят другите граждани за протеста. Нашата гледна точка не е ли важна?
225
11
 
4
 
! Отговори
Герберасти, четете преди 3 години
Цвeтaнoв прeд ФAКТИ: Кoрупциятa e в гoлeмитe инфрacтруктурни прoeкти (ВИДEO)Бoриcoв caм e пoкaзaл c дeйcтвиятa cи зaвиcимocт oт ДПC, cмятa прeдceдaтeлят нa EAЦC и бивш "втoри" в ГEРБ
224
2
 
11
 
! Отговори
До 234 преди 3 години
Внимавайте.Ако тия някога се изкъпят,ще настинат и ще пипнат пневмония.
223
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лоша новина за Чобанов и руската му съпруга, няма да успее, да хакне изборите.
222
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
260За да може да си хакне и фалшифицира избори те, затова.Още един кандидат за следствието.
221
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хепънингът,,Да oakaмe София,,с БСП и Мая продължава.
220
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А водни оръдия кога за палаткажиите и навлеците блокирали незаконно кръстовища.Някаква групи безделници на хранилка.В Берлин разкраха за нула време митингуващите *** с водни оръдия и сълзотворен газ,а 130 са арестувани.Тук лентяи нарушават правата на останалите,замърсяват ,сигурно са и заразени и никой не ги закача.Че Божков ТВ да ги снима за " всенародний" потрес,да си оправдава комисионната.Нагледахме се на цирка,разкарвайте ги по законния ред.Хем,за кукловодите ,ще е по икономично.
219
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Екипът на инж. Александър Чобанов, изобретател на българската машина за гласуване, отвори символично училище за гласуване...От страна която е на 116 място по демокрация - машина за гласуване? Има десетки видове машини за гласуване, които са сертифицирани, т.е. проверени срещу фалшификация, но българина прави собствена! Не съм против инженера, но от коя фирма е той, по чия препоръка е конструирал машината и.т.н. знае ли се? Една такава машина трябва да работи абсолютно сигурно, като медицинска
218
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Таквиз са организаторите,че устроили протестиращите с палатки като на къмпинг за летуване,че още на кръстовища и направо на пътищата върху асфалта,а знаят ли те колко пари трябва да вложат за един такъв проект на къмпинг с път асфалтиран в него,че още с зелени площи и видове по обслужващи модули за хранене,здравнохигиенни,водоснабдяване,електрификация,допълнителни услуги,регистрации,бариери и охрана,които изискват разрешения с такси и т.н. като навсякъде за проекти се плаща по реда,а не на ръка.
217
3
 
19
 
! Отговори
С БСП Напред ! преди 3 години
БСП олигарсите си превзеха незаконно 3 площада в София !
216
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сат Н"слушам си жизнения опит"Ясноооо, затова ли защитаваш БСП олигарси?
215
1
 
1
 
! Отговори
мдааа преди 3 години
До ДиагнозаПрав си -и атак може !
214
2
 
20
 
! Отговори
опааа преди 3 години
Да си обират крушите и да се пръждосват на майната си !
213
3
 
19
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
До Да ве даЧакай да се сетя откога твоето мнение ми определя живота? Ммм.... май не го определя. Мога да си кодя откъдето избера, и точно това правя. На протеста нямам какво да правя защото не го подкрепям. Всъщност никой не го подкрепя, нали? Само се пънете да изглеждате много и страшни. Но времето ви изтича....
212
4
 
26
 
! Отговори
Оставка и за Радев ! преди 3 години
Хората искат промяна в управлението , значи и Фигуранта Радев трябва да си подаде оставка - вече 4 години е в управлението и нищо полезно не е направил за хората !
211
2
 
17
 
! Отговори
Диагноза преди 3 години
Остана само едно последно действие - полицията да се прибере и да остави на софиянци сами да решат кой от къде , накъде, как и дали ще се придвижва!!! Явно нямаме държава със закони, затова нека оставим на самите столичани , демократично да решават през къде , кога , как и дали ще минават. Това е демокрацията - народът решава, не полицията или политиците !!!