Отрова за животни систeмно се разпръсква край детска площадка

Кой убива бездомни кучета и котки в столичния квартал "Овча купел"?
Обновена: 8 дек 2020 08:58 | 8 дек 2020 08:33, Ния Христова
85
Отрова за животни систeмно се разпръсква край детска площадка
Снимка: Pixabay
Системно се разпръсква отрова за животни край детска площадка в столичния квартал "Овча купел". Затова сигнализират стопани на домашни кучета. Последният случай е от преди няколко дни, когато домашен любимец умира, докато е разхождан от стопанина си.
 
Хората от района се притесняват, защото в близост има и детска площадката. Опасенията им са да не се стигне и до индицент с някое дете.
 
"Мъжът ми е разхождал кучето, когато то е изяло нещо. Той забелязва нещо странно и животното започва да се мъчи. За броени минути се стига до фаталния край. Ветеренарен лекар казва, че е било отровено със силно отровно вещество, което го убива за минутки", разказва Емилия Малакова пред Нова тв.
 
Други съседи разказват, че са виждали още мъртви домашни любимци.
 
"Често се случва да се събуждаме и да виждаме трупове на малки котенца. Моето куче също бе натровено преди няколко седмици и едва го спасихме. Не знам как е възможно такова нещо", разказват съседи.
 
"При такива случаи работим с МВР. След като те направят проверка труповете на тези животни се връщат при нас. Не препоръчваме на гражданите да пипат тези трупове, защото много често отровата е много опасна", казва Веселин Асенов, директор ОП "Екоравновесие".

85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Нора преди 3 месеца
До Munchen_DEГосподине, селяндурщина е да се заселиш в град,да живееш в апартамент 60 квадрата заедно с куче.Едно време селяните са били по-умни - те са отглеждали кучета ,за да им пазят дворовете с добитъка и стадата.А Вие за какво гледате куче - да начешете егото си ли?Като сте толкова милостив ,грижете се за някой инвалид или дете-сираче.
33
0
 
4
 
! Отговори
Виктор преди 9 месеца
Кучкарите били притеснени за... децата?Я виж ти! Но ако беше така, щяха да си водят любимците на повод, както е според закона, нали? За да не застрашават децата.Пък ако кучкарите започнат да спазват закона, няма да им пречи отровата. Нещо повече, убеден съм, че и отрова няма да има.
32
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кучетата трябва да се разхождат с намордник!Ако кучето е с намордник, не може да изяде нищо и не може да ухапе никого!
31
0
 
11
 
! Отговори
ехо преди 9 месеца
Почнаха пак да не вземат мерки срещу бездомните кучета.Трябва пак някой да го нахапят, то имаше май скоро случай, за да почнат да вземат мерки. И не мога да разбера, има си място да си пускат кучетата да тичат, те пак търсят разни паркове, спортни площадки и сега пък и детска площадка. Има много нагли или дебиилни хора!
30
0
 
16
 
! Отговори
Азимов преди 9 месеца
Когато невръстното ви дете хване кучешка тения, ще разберете мотивите на човека, сложил отровата.
29
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За съжаление като ученик и на мен ми се наложи да направя такова нещо с една квартална глутница която всяка сутрин ме гонеше докато пътувах към училище. Не ми беше приятно, но на всеки телефон който звъннах ми казаха че нищо не могат да направят и трябваше да взема нещата в свои ръце.
28
0
 
14
 
! Отговори
Вълнаро преди 9 месеца
Ами малко грубо, но ако беше с намордник и на каишка, нямаше да яде на детската площадка.. В никакъв случай не одобрявам тровенето на животни, гледката е ужасна!
27
0
 
13
 
! Отговори
щом не разбират, че преди 9 месеца
Кучета нямат място на детски площадки. Друга тема са "мините" които оставят някои от стопаните след домашните си любимци. Явно това е начина да ги откажат да водят кучетата си на детските площадки.
26
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До БългаринЕй такива като тебе си изхвърлят животинките на улицата! От там идват бездомните животни - от домовете на долни и безсърдечни твари!
25
4
 
12
 
! Отговори
Не ме трий преди 9 месеца
ВСИЧКИ КУЧЕТА НОСЯТ ПАРА.. . ЗИТИ....
24
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Съберете се, ангажирайте частни разследващи фирми, те ще следят района ще монтират фото капани и ще го хванете изрода... Средствата оправдават възмездието.
23
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кучкарите да емигрират и да се махат от България! Ако не искат да изгубят песовете си!
22
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И ОТКЪДЕ НАКЪДЕ КУЧКАРИТЕ ИМАТ ПРАВО ДА ХОДЯТ ПО ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ?!
21
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Интересно къде са любителите на бездомни кучета когато глутница от тях нахапят и обезобразят някое дете?
20
3
 
28
 
! Отговори
аз да ви обадя преди 9 месеца
Тоя -либераст да се замисли дали мястото на дърисливото му псе и на/до детската площадка и тогава да плаши децата с отравяне. Дали на родителите не им е писнало децата им да газят в отработени продукти на миличките кученца, и да не знааят кое дете ще бъде следващия клиент в спешното -я без пръсти на ръката , я с поражения за цял живот.
19
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Отровата е разпръскана около детска площадка, а не на място предназначено за разхождане на кучета. Нещо повече да се обяснява необходимо ли е? Спазвайте законите и правилата, понеже живеете в градска среда, направена от хора, за хора, не вредете на околните и никой няма да ви трови кучетата.
18
3
 
5
 
! Отговори
ГосТ преди 9 месеца
Ето,един ядосан, но мислещ :)
17
11
 
13
 
! Отговори
Munchen_DE преди 9 месеца
Някой иска да подсигури спокойствие за хлапаците си, само че не си дава сметка, че и те ще си лапнат пръстите после. Точно в старата част на Овча купел знам за каква дива селяндурщина става въпрос, там времето е спряло още в края на 19 век.
16
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Много грешно си насочвате възмущението, хора. Пак казвам- закони и наредби бол! За 6г мовто куче - кастрирано, чипирано, валсинирано, с торбички за събиране на повода и тн, е проверено 1 път на Народния! Това нормално ли ви се вижда? По закони сме по-строги от Виена сигурно, а на практика ниииищо не се проверява и санкционира! Никой не може да забрани на хората да имат домашно животно, това, което се иска, е да има контрол! И за него не са виновни кучкарите, а общинарите.
15
3
 
31
 
! Отговори
Първо преди 9 месеца
Ами то по закон е забранено кучета да се шматкат извън обозначените специално за кучета алеи за разходка,а още по-малко и на детски площадки,тоест това,че има умрели кучета е първо и най-вече проблем и отговорност на собствениците им.