200 000 коли напускат София преди Великден

Софиянци тръгват на път за празниците
43
200 000 коли напускат София преди Великден
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Интензивно е движението на изхода от София към магистрала „Тракия“ в края на последния работен ден преди празниците.

От Пътната полиция, които следят за движението на автомобилите и нарушители на пътя, обясниха, че трафикът на изхода на София в посока АМ „Тракия“ е по-натоварен от обичайния, по-голям е и броят на преминаващите тирове.

Даниел Иваничков от Агенция „Пътна инфраструктура“ (ИПИ)  напомни, че е забранено водачите да използват аварийната лента по магистралите.

„Апелирам към водачите на пътни превозни средства, когато използват автомагистрален участък за пътуването си - дали евентуално на „тапа“, или при инцидент, да не карат в аварийната лента - това не е правилно и не следва да бъде изпълнявано. Напомням, че глобите за това действие според Закона за движение по пътищата са много сериозни, а по този начин се задръства и аварийната лента и специализирани автомобили като линейки и пожарни не могат да преминават“, каза той, цитиран от БНР.

От „Автомобилна администрация“ посочиха, че се очаква около 200 хиляди автомобила да напуснат София.

Дежурни екипи, които да следят за трафика на тирове и автобуси ще има от днес до края на празничните и почивните дни.

Ще се извършват и проверки по ЖП гарите и автогарите, обясни директорът на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация“ (ИААА) Бойко Рановски.

„Целта е с тези засилени проверки да не допуснем движение на автомобили, които са с технически неизправности, на водачи, които не притежават необходимите документи за извършване на обществен прево,з и да може хората, които са тръгнали да пътуват, да пътуват спокойно и сигурно и да стигнат до мястото, за където са тръгнали да празнуват“, каза Рановски.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: трафикАПИколи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
Същите тези гащници, които под управлението на царя, станишев и орешарски уригваха на гладно, сега са се разпасали по почивки и гурмета... Споко, Славчо Чалгаджията скоро ще ви върне отново в 1-ви клас.
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
200 хиляди возила по 100 лева за резервоар , прави 20 милиона лева, после ми хвърлят риби, яйца и домати по софийските улици.
31
0
 
2
 
! Отговори
Софиянец кореняк преди 2 години
Дано ако може тези отпътували Софиянци завърнали се по родните си места извън Софийско и тези тръгнали по екзотични почивки, ако може Господ да така да направи, че да НЕ се връщат обратно в София.
30
1
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 2 години
Селяндурниците си отиват у дома и в София почва да се диша.
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Елемаг200 к са само колите, като включиш 3-4 калпака на кола, Софето ще остане без "граждани" :))
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имат пари хората - обикалят. Колеги преди дни споделиха кой къде отива за почивните дни. Втрещен съм. Повече от 14 човека заедно със семействата си отиват на море в България, 4-*** отиват със семействата си и комания на море в Гърция, 6 споделиха, че са запазили къщи за гости и заедно с кумове и приятели ще почиват някъде в планината. През последните 5 години хората имат по- високи доходи. Вижда се по съседите. Няма вече къща без 2 коли. В хипермаркетите е тъпканак. Купуват като за последно.
27
0
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Столичанци отиват нанякъде,софиянци не.
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не са 200 000, а поне два пътих400 000 повече, а София е поне 3-4 милона минимално. Като се изнесат 1-2 милона пак остава хипер-мипер-мегаполис с поне 2милона. Изобщо не гледайте статистиките, а слушайте кфо ви казвам.
25
1
 
9
 
! Отговори
Левтер преди 2 години
"Софиянци", какво да ги правиш...
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Невероятна дискриминация! Двадесет години работих в чужда държава. Никога не изпитах лошо отношение! Ужасих се, когато се върнах окончателно-злоба, омраза, завист, безотговорно отношение към всичко, наглост, и много още неща. Защо? Ако не се обичаме, уважаваме, помагаме, как да изплуваме? Никога, отчайващо е!
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това само ченге може да го измисли - "....напомни, че е забранено водачите да използват аварийната лента по магистралите." А къде да спра, бе? Правилно е да се каже "без неотложен повод." Нали затова се нарича аварийна лента! Запалва ми се колата и аз в движение вадя от багажника пожарогасителя ли? Всяка година тия стават по-*** тия. Пукам гума и не мога да спра и застрашавам живота на цялото движение ли? Обясни на едно 3 годишно дете, че не може да отиде до тоалетна. Гений!
22
0
 
2
 
! Отговори
един от бедните преди 2 години
До Бедните българи!?Защо съм жив ако не мога да заредя за 50 лева бензин?И не, не съм БОГАТ.
21
8
 
6
 
! Отговори
CCCP преди 2 години
До СофиянецДругарю софиянец, радвай се, че си се родил тук и вероятно не ти се налага да изплащаш панелка в Люлин. Предлолагам обаче, че имаш роднини в чужбина и знаеш защо са там - същото, заради което хората извън София идват насам. Сигурно си трето поколение аристократ, отхранен със златна лъжица? Не вярвам...
20
6
 
15
 
! Отговори
Елемаг преди 2 години
Още малко,тия 200 000 произродените деца,дето по сметка са създадени и те и се прибирате.Като се закрият всички агенцийки и нишо правещи там в София.Да си отдъхне държавата.Самите софиянци не ги искат.всички КАлинки обратно на село.
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората си имат родни места и си отиват там.
18
4
 
13
 
! Отговори
И преди 2 години
Моля ви не се връщайте !!!
17
7
 
8
 
! Отговори
Бедните българи!? преди 2 години
А пак кажете, че българите са бедни!
16
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Половината софиянци си заминават по родните села където са родени!
15
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ще си отдъхнем няколко дни от скотовете
14
3
 
16
 
! Отговори
Софиянец преди 2 години
"Бате, отиаме на селу при мама и тати да папаме агнье, щоту у лидала килоту 15 леа, а доди време за вноската на панелката"> t. нормален софийски