200 000 коли напускат София преди Великден

Софиянци тръгват на път за празниците
43
200 000 коли напускат София преди Великден
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Интензивно е движението на изхода от София към магистрала „Тракия“ в края на последния работен ден преди празниците.

От Пътната полиция, които следят за движението на автомобилите и нарушители на пътя, обясниха, че трафикът на изхода на София в посока АМ „Тракия“ е по-натоварен от обичайния, по-голям е и броят на преминаващите тирове.

Даниел Иваничков от Агенция „Пътна инфраструктура“ (ИПИ)  напомни, че е забранено водачите да използват аварийната лента по магистралите.

„Апелирам към водачите на пътни превозни средства, когато използват автомагистрален участък за пътуването си - дали евентуално на „тапа“, или при инцидент, да не карат в аварийната лента - това не е правилно и не следва да бъде изпълнявано. Напомням, че глобите за това действие според Закона за движение по пътищата са много сериозни, а по този начин се задръства и аварийната лента и специализирани автомобили като линейки и пожарни не могат да преминават“, каза той, цитиран от БНР.

От „Автомобилна администрация“ посочиха, че се очаква около 200 хиляди автомобила да напуснат София.

Дежурни екипи, които да следят за трафика на тирове и автобуси ще има от днес до края на празничните и почивните дни.

Ще се извършват и проверки по ЖП гарите и автогарите, обясни директорът на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация“ (ИААА) Бойко Рановски.

„Целта е с тези засилени проверки да не допуснем движение на автомобили, които са с технически неизправности, на водачи, които не притежават необходимите документи за извършване на обществен прево,з и да може хората, които са тръгнали да пътуват, да пътуват спокойно и сигурно и да стигнат до мястото, за където са тръгнали да празнуват“, каза Рановски.


 


43
Още по темата: трафикАПИколи
Още от София
Гратисчии извън трамвая, търсачи на силни усещания
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 1 седмица
Същите тези гащници, които под управлението на царя, станишев и орешарски уригваха на гладно, сега са се разпасали по почивки и гурмета... Споко, Славчо Чалгаджията скоро ще ви върне отново в 1-ви клас.
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
200 хиляди возила по 100 лева за резервоар , прави 20 милиона лева, после ми хвърлят риби, яйца и домати по софийските улици.
35
0
 
2
 
! Отговори
Софиянец кореняк преди 1 седмица
Дано ако може тези отпътували Софиянци завърнали се по родните си места извън Софийско и тези тръгнали по екзотични почивки, ако може Господ да така да направи, че да НЕ се връщат обратно в София.
34
1
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 1 седмица
Селяндурниците си отиват у дома и в София почва да се диша.
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Елемаг

200 к са само колите, като включиш 3-4 калпака на кола, Софето ще остане без "граждани" :))
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Имат пари хората - обикалят. Колеги преди дни споделиха кой къде отива за почивните дни. Втрещен съм. Повече от 14 човека заедно със семействата си отиват на море в България, 4-ма отиват със семействата си и комания на море в Гърция, 6 споделиха, че са запазили къщи за гости и заедно с кумове и приятели ще почиват някъде в планината. През последните 5 години хората имат по- високи доходи. Вижда се по съседите. Няма вече къща без 2 коли. В хипермаркетите е тъпканак. Купуват като за последно.
31
0
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 седмица
Столичанци отиват нанякъде,софиянци не.
30
0
 
4
 
! Отговори
Циганин Комунист преди 1 седмица
Днес 200 000 утре 400 000
Закриване я тази държава най накрая!
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не са 200 000, а поне два пътих400 000 повече, а София е поне 3-4 милона минимално. Като се изнесат 1-2 милона пак остава хипер-мипер-мегаполис с поне 2милона. Изобщо не гледайте статистиките, а слушайте кфо ви казвам.
28
1
 
9
 
! Отговори
Левтер преди 1 седмица
"Софиянци", какво да ги правиш...
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Невероятна дискриминация! Двадесет години работих в чужда държава. Никога не изпитах лошо отношение! Ужасих се, когато се върнах окончателно-злоба, омраза, завист, безотговорно отношение към всичко, наглост, и много още неща. Защо? Ако не се обичаме, уважаваме, помагаме, как да изплуваме? Никога, отчайващо е!
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това само ченге може да го измисли - "....напомни, че е забранено водачите да използват аварийната лента по магистралите." А къде да спра, бе? Правилно е да се каже "без неотложен повод." Нали затова се нарича аварийна лента! Запалва ми се колата и аз в движение вадя от багажника пожарогасителя ли? Всяка година тия стават по-тъпи тия. Пукам гума и не мога да спра и застрашавам живота на цялото движение ли? Обясни на едно 3 годишно дете, че не може да отиде до тоалетна. Гений!
25
0
 
2
 
! Отговори
един от бедните преди 1 седмица
До Бедните българи!?

Защо съм жив ако не мога да заредя за 50 лева бензин?И не, не съм БОГАТ.
24
8
 
6
 
! Отговори
CCCP преди 1 седмица
До Софиянец
Другарю софиянец, радвай се, че си се родил тук и вероятно не ти се налага да изплащаш панелка в Люлин. Предлолагам обаче, че имаш роднини в чужбина и знаеш защо са там - същото, заради което хората извън София идват насам. Сигурно си трето поколение аристократ, отхранен със златна лъжица? Не вярвам...
23
6
 
15
 
! Отговори
Елемаг преди 1 седмица
Още малко,тия 200 000 произродените деца,дето по сметка са създадени и те и се прибирате.Като се закрият всички агенцийки и нишо правещи там в София.Да си отдъхне държавата.Самите софиянци не ги искат.всички КАлинки обратно на село.
22
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хората си имат родни места и си отиват там.
21
4
 
13
 
! Отговори
И преди 1 седмица
Моля ви не се връщайте !!!
20
7
 
8
 
! Отговори
Бедните българи!? преди 1 седмица
А пак кажете, че българите са бедни!
19
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Половината софиянци си заминават по родните села където са родени!
18
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ще си отдъхнем няколко дни от скотовете