Еднократният билет за метрото няма да поскъпва

Това обяви Георги Георгиев
28 юни 2022 19:37, Росен Стойчев
1
Еднократният билет за метрото няма да поскъпва
Снимка: БГНЕС

Няма да поскъпва еднократният билет за метрото. В това увери председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев пред БНТ.

 "Няма да подкрепя увеличението от 1.60 лв на 2 лева на цената на билета, продаван на каса в метрото, защото не виждам аргументи за това.

Още по темата
Заявих го и днес на представителите на различни политически сили, подписали предложението. Поздравявам колегите от общинския съвет, работили по новата тарифна политика на София – тя вече е обект на обществено обсъждане и ще я гласуваме в края на юли. Предстои да анализираме внимателно всички техни идеи, но тази за поскъпването е необоснована", заяви Георги Георгиев, председател на Столичния общински съвет.

В новата проектонаредба е предвидено билетите на хартиени носители, които се продават от шофьорите и на метростанциите да се увеличат на 2 лв. Председателят на общинския съвет обаче е против това да важи и за метростанциите, защото решението не е обосновано.

За удобство на гражданите ще бъдат въведени пътуване с Билет 30 плюс и Билет 60 плюс – те дават същите права за пътуване като еднократния билет, както и бонус - 30 и 60 минути всъщност е времето за безплатното прекачване от едно превозно средство на друго.

Пътуването след 30-ата или 60-ата минута си остава неограничено, както и досега. Има и много др


1
Още по темата: метроСофиябилет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Люлин 1 преди 1 месец
Картофената принцеса още Не знае, че до Сливен още няма метро. Обаче Тиквата няма да я остави да свидетелства срещу него в края на годината.