След незаконната сеч в Борисовата градина ще бъде ли залесена отново?

Нямало разрешение за влизането на тежка техника в парка
29
След незаконната сеч в Борисовата градина ще бъде ли залесена отново?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Все още не е ясно какво точно се е случило и как е допусната тежката техника, заяви пред БНТ кметът на район "Средец" Трайчо Трайков по повод установената незаконна сеч в бившата къпалня "Мария Луиза" в Борисовата градина.

Трайков отхвърли твърдения на общински съветници в Столичния общински съвет, че влизането на тежка техника е станало след разрешение на район "Средец". По думите му това би било опасно и невалидно, тъй като трябва да има експерти от района с тях.

„Имам уверението от председателя на Столичния общински съвет, че ще се проведе разговор между всички, които имат достъп до парка. Нямаме правомощия към регулирането на достъпа до парка“, каза той.
Трайков настоя казусът да не се замита под килима, защото е важно какво следва оттук-нататък.

„Това за мен е престъпление, не съм видял все още всички предприети стъпки в юридическа насока, за мене е притеснително, че колегите от Столичната община също не знаят какво става“, каза той.

Трайчо Трайков призова в крайна сметка отново да бъде залесена тази част от парка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
лес е руска дума и съответно забранена според европейското законодателство. от днес ще ползвате думата 'гора'. тоест вместо 'зал*сяване' ще стане 'загоряване'. капиш?
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този,който е изсякъл дърветата да залеси мястото.Отделно да му се наложи яка глоба и да му се отнеме терена,който трябва да остане на всички софиянци,а не на някоя богата мутра.