СУ вдига наемите на студентите

Това е първо повишение от петнадесет години
17 фев 2023 21:07, Росен Стойчев
37
СУ вдига наемите на студентите
Снимка: БГНЕС

Софийският университет увеличава наемите за общежитията за студенти. Това става ясно от сайта на Поделение "Социално – битово обслужване".

"Считано от 01.03.2023 г. месечните наеми за ползване на студентските общежития се повишават, като размерът им е определен на база ползваната полезна площ при цена 2,81 за кв. м. Това е първото увеличение на наемите от 2007 г.", уточняват от СУ.

Още по темата

Увеличение има и на купоните за храна в студентските столове.

Считано от 01.03.2023 г. базовата стойност за едно хранене в студентските столове с № 1,4 и 35, над която правоимащите ползват в пълен размер държавна субсидия ще бъде 6,00 лева с ДДС за едно хранене, като тази сума се определя както следва:
– 3,00 лева заплащат лицата, имащи право на държавна субсидия;
– 1,45 лева държавна субсидия за поевтиняване на храната;
– 1,55 лева за режийни разходи от държавната субсидия.

При стойност на консумираната храна равна или повече от 6,00 лв. с ДДС, се ползва пълна субсидия от 3,00 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: наемистудентирешение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Не разбрах преди 1 година
Ако стаята в общежитието заедно с банята/тоалетна и антренцето с дрешника (разпределение като в хотелите) са с площ 20 кв.м., значи наемът ще е 56.20 лв. И ако в тази стая живеят двама или трима студенти, те ще си делят тези 56 лв ли? Правилно ли разбрах? А общите части на блока (стълбище, коридори, фоайета) ще се имат ли предвид? И тяхното ползване ли ще се включи в наема? Освен това, на всеки етаж има помещение, предназначено в него да се готви и да се ползва като трапезария. Влиза ли в наема?
8
3
 
1
 
! Отговори
Аз Митко преди 1 година
До ПетяХей Петя,звучиш ми много познато.Ходех с една Петя от Студентски град навремето - не си спомням от къде беше.Май някъде от източна България беше.Ама бяха само за няколко нощи, ама доста палави бяха.И май аз ти скъсах бикините ... :) Дано не ми се сърдиш още...
7
8
 
3
 
! Отговори
Петя до 7 преди 1 година
ЕйЧар означава човешки ресурси. Не съм деловодителка, а магистър по трудова психология и организация на управлението. Ама какво се обяснявам на човек, който не знае чужди езици. Много под нивото си ми.
6
12
 
3
 
! Отговори
Петя преди 1 година
Не говоря с простолюдие, което нищо не е постигнало в живота. Постигнах много в живота благодарение на аналитичният ми ум.
5
2
 
7
 
! Отговори
Ь преди 1 година
Ох *** Пено, след като не можеш да си изкривиш устата и произнесеш Личен състав или Отдел кадри, язък за парите на родителите ти.
4
1
 
7
 
! Отговори
Дааа преди 1 година
Крайно време е наемите да се доближат до свободните. За да остават пари за образование, а не за ремонти и манджи.
3
14
 
6
 
! Отговори
Петя преди 1 година
Ох, преди 15 години дойдох на София само с едни скъсани бикини да уча Психология. А сега съм ръководител на ЕйЧар екип в голяма компания и мъжът ми е богат програмист. Толкова връзки завързах и още си спомням първата ми квартира с носталгия. Какви палави нощи имаше.
2
7
 
19
 
! Отговори
О, божке преди 1 година
Какви са тези комунистически цени? Докога държавата ще спонсорира куцо, кьораво и сакатто с безплатни квартири и храна, а те ще докарат тук 20-годишните си бмв-та и ще задръстят целия град? За образование тук от години не говорим. Поне го направете скъпо, за да има някаква бариера пред всеки селляндур тръгнал да завладява Софията!!
1
1
 
3
 
! Отговори
СУ, МУ и ТУ преди 1 година
Индексация на цените заради инфлацията?