В кадър: Оправия с жълтите павета няма, пак "потънаха" и се разместиха

Вижте как изглеждат след ремонта
24 ное 2023 10:27, Александър Попов
285

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Предстои ли ремонт на ремонта на ремонта на жълтите павета в центъра на София?

И след последния ремонт резултатът никак не очарова преминаващите пред парламента. Паветата са хлътнали, на места са се разместили или са се образували големи фуги. Особено видими са те при специалните метални лайсни-"държачи", които бяха поставени при последните дейности в края на лятото.

Сега се очаква и инспекция на новата столична власт на ремонта, който бе направен безплатно от фирмата, която го извърши.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още по темата: жълтите павета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
1
 
8
 
! Отговори
смууучи София преди 5 месеца
До 0077 "Крайно време е ,"жълтите павета" да станат ПЕШЕХОДНА зона и да се премахнат всички паркинги...." ----------- бонке, ти ли си?
195
4
 
8
 
! Отговори
0077 преди 5 месеца
Крайно време е ,"жълтите павета" да станат ПЕШЕХОДНА зона и да се премахнат всички паркинги....
194
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
219- говоря за 1984г тогава детето ми беше на няколко месеца и не искам да се повтаря, тогава с него на ръце се редих на всякакви опашки защото си го гледах сама. А за тока и водата беше гадно защото хем заплатите бяха ниски, хем майчинските ги нямаше никакви.
193
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен "ЕХЕЕЕ- КО БЕШЕ САМО ПРЕЗ СОЦА- РЕДИХМЕ СА НА ОГРОМНИ ОПАШКИ ЗА ХРАНА, ДВА ЧАСА ИМАШЕ ТОК ДВА ЧАСА НЯМАШЕ ВОДА, ПОСЛЕ КУПОНИ" ------------- нещо си се объркл.. говориш за първите години на "демокрацията"
192
1
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 месеца
Те не са за дъжд и сняг. Само за сухо време са :D
191
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ЕХЕЕЕ- КО БЕШЕ САМО ПРЕЗ СОЦА- РЕДИХМЕ СА НА ОГРОМНИ ОПАШКИ ЗА ХРАНА, ДВА ЧАСА ИМАШЕ ТОК ДВА ЧАСА НЯМАШЕ ВОДА, ПОСЛЕ КУПОНИ....И НАКРАЯ ФАЛИРА, ЧАУШЕСКО ГО ГРЪМНАХА, А НАШИЯ ГО ЗАПРЯХА И СЕГА ДЕЦА И ВНУЦИ НА НАЙ ЧЕРВЕНИТЕ ДРУГАРИ СТАНАХА ОЛИГАРСИ И ВЛАДЕЯТ ИКОНОМИКАТА НА ДЪРЖАВАТА- КАКВОТО КАЖЕ КРЕМЪЛ ТОВА ПРАВЯТ- ТЕ СЪС МИЛИОНИТЕ СИ ВДИГАТ И СВАЛЯТ ПРАВИТЕЛСТВА, А НИЕ ПРОТЕСТИРАНЕ САМО АКО НИ ПЛАТЯТ.
190
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Всички автомобилисти на околовръстното. Центъра е за велосипеди и тротонетки. Аман.
189
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Интересно защо криворъките общинари, годни само да набучат украинското знаме на СОС изобщо пипаха жълтите павета? Толкова е просто - каквото пипнат, съсипват го. За мен обяснението е, че проекта с жълтите павета беше проект за открадване на част от парите за "ремонта", а сега продължават с ремонт на ремонта, на ремонта.
188
1
 
13
 
! Отговори
2 преди 5 месеца
Отдавна ви казах, паветата да ги наредят тия дето ги извадиха на измисления протест. Нека търсят стогодишната и повече технология как се прави тая работа. На Запад знаят, в Марсилия и Виена, там ги пратете да питат. И после пискайте, че ченгетата бият. Да унищожиш вековна емблема на столицата, какво заслужават ***.
187
4
 
7
 
! Отговори
Т. Живков преди 5 месеца
Нищо де, нали има банани в изобилие. За какво са ви асфалти и паважи?
186
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пак кмета е виновен нали- Ех, кмете, кмете...
185
5
 
17
 
! Отговори
НЕ СЪМ КОМУНИСТ преди 5 месеца
ама как така по времето на Бай Тошо в България се произвеждаха кораби, мотокари, автобуси, коли и компютри а сега не можем да наредим една улица с павета ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
184
0
 
7
 
! Отговори
УСТА КОЛЬО преди 5 месеца
КАЗАХ ВИ ГО ОЩЕ СЛЕД "РЕМОНТА" - ТИЯ ОТ ТАЯ ФЕРМА ЗНАЯТ ЛИ КАК СЕ ПОЛАГАТ ПАВЕТА, КАКВИ СА ТЕЗИ ФУГИ НА СНИМКАТА??!!!...
183
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Няма нужда от нов ремонт. Така са си добре. Просто отгоре да ги напръскат с графити, за да се вържат в стилово отношение с останалата градска среда. И няма толкова да личи, че са изкривени.
182
0
 
8
 
! Отговори
Крундел преди 5 месеца
проблема е елементарен за решение и е от две части, първо трябва здрава основа, а не от варовиков трошляк, който при мокрене се размеква и поддава и второ - плътно редене на тези павета без фуги - те се "закачат" едно за друго с издатини по страните си, след което се опитат в бордюра с петоъгълни крайни павета, за термичните разширения и свивания се оставят дистанционни фуги, които се пълнят с битум, но явно никой не иска да го направи като хората или контрола е от менталноограничени...
181
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
*** да си наредят паветата.
180
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
През соца и танкове и ракетни установки имахме, и минаваха през паветата и всичко беше подредено.
179
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ако искат тези прословути жълти павета, трябва бетонна основа. Ако ли не, асфалт. Ще е по-удобен и за пешеходците. И задължително по-висококачествен. Може и да е в жълт цвят, като толкова много им харесва. То това да беше проблема на София, кривите павета...
178
0
 
7
 
! Отговори
Един Българин преди 5 месеца
До Т. Живков Защото имаше манифестации, а трудно се къртят с крака. Все пак хората нямаха и възможност да си купят кола, но там трябва да е пешеходна зона. Не е нормално подобно движение, а обиколните булеварди - Сливница, Николаев и пр трябва да имат кръстовища на 2 или 3 нива като на Лъвов мост!
177
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В България има няколко римски пътища в по добро състояние от жълтите павета.