Кметът на София Васил Терзиев дарил първата си заплата

Парите са за храна на дете с малнутриция
19 дек 2023 07:51, Елка Василева
74
Кметът на София Васил Терзиев дарил първата си заплата
Снимка: архив, БГНЕС

Дарих първата си заплата като кмет за осигуряване на храна на дете с малнутриция, което е средна или тежка форма на недохранване. Това написа във фейсбук кметът на София Васил Терзиев.

Още по темата
Той обясни, че е получил 1466,97 лв. за приблизително половин месец на поста и символично е задържал само един лев от тях. „Още през юли бях обещал, че ще дарявам заплатата си като кмет за каузи и инициативи на гражданите“, припомни кметът и допълни, че смята дарението за много личен акт, но е длъжен да споделя дали и как си спазва обещанията като публична длъжност.

„Всички разбираме, че дарения не са системно решение на проблемите. Съзнавам и че тази сума е твърде малка и няма да разреши проблемите, с които се сблъсква Деян“, заяви столичният кмет и уточни, че детето е на 16 г. и се храни предимно с храни за медицинска употреба, за да може да поддържа тегло около 20 кг. Пациентите с малнутриция не могат да усвояват нормалната храна и затова имат нужда от специална храна, обясни още Терзиев.

Кметът написа и че Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) наскоро е приела да реимбурсира ентералните храни от началото на 2024 г., а дотогава децата и възрастните, които се нуждаят от тези храни, все още разчитат на дарителски кампании. Васил Терзиев призова всички, които могат, да подкрепят страдащите от малнутриция. Зад каузата от години стоят „Национална мрежа за децата", сдружение „Общност Мостове“ и още много организации, родители и лекари от цялата страна, пише още кметът.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
8
 
12
 
! Отговори
ФАКТ преди 4 месеца
А какво е свършил за тази първа заплата кметчето?Най нелигитмният парламент със най голямо неодобрение.Кмет избран със 20 000 гласа колкото за един провинциален град.... Скоро ще приключи всичко.
7
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Само либералите могат да измислят такива глупави ПР акции. Да купи капачки и да събира. Слабоумник.
6
9
 
8
 
! Отговори
Ceci_ преди 4 месеца
А трябваше да я даде като глоба за все още несъбраните паднали дървета из София.
5
7
 
0
 
! Отговори
Бизнесмен с Ауди преди 4 месеца
По принцип не виждам лошо да дарява пари, но можеше да помисли повече за какво да ги дари. Най-добре щеше да е да организира парад на скъпи коли с награди. Ще дойдат както гражданите на столицата, така и нейни гости, включително от чужбина. Всички ще гледат скъпите коли и ще се възхищават. На която кола се възхищават най-много, тя ще получи за награда заплатата на кмета.
4
4
 
14
 
! Отговори
Иви преди 4 месеца
Ще се разплача .... Колко мило .....
3
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И кметът боко мутрата така я даряваше. Резултатът го знаете, нали.
2
8
 
14
 
! Отговори
Миро преди 4 месеца
А Радев кога и какво ще дари
1
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Втората няма да успее.Ще има пак избори.