Германия пребори Португалия с гол на Марио Гомес

Иберийците нацелиха гредите на два пъти в страхотен трилър на "Арена Лвов"
Обновена: 10 юни 2012 11:18 | 9 юни 2012 23:58,
114
Германия пребори Португалия с гол на Марио Гомес
Играчите на Германия ликуват след гола на Марио Гомес. Снимка: Reuters

Германия победи Португалия с 1:0 в мач от втора група на европейското първенство по футбол. Двубоят се игра на стадион "Арена Лвов".

Германия бе по-добрият отбор през първото полувреме, но момчетата на Йоги Льов не успяха да материализират превъзходството си. Те дори имаха късмет, защото в последната минута преди почивката Пепе нацели напречната греда.

Двайсетина минути преди края на редовното време Марио Гомес засече с глава прекрасното центриране на Сами Кедира и нападателят на Бундестима матира перфектния в днешния мач Руи Патрисио, пращайки топката в долния му ляв ъгъл.

Пет минути преди края на мача Нани нацели напречната греда. Последва канонада към Нойер, но той и Бадщубер се превърнаха в герои за своя отбор след самоотвержени намеси. По този начин Германия се изравни на върха в групата, заедно с Дания. И двата тима имат по 3 точки, докато Португалия и Холандия остават без спечелена точка в група Б.

Подробности за мача прочетете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
1
 
! Отговори
до Хер Флик преди 11 години
На практика само фамилията му не е германска.Майка му е германка, роден и израстнал в Германия, роден език му е немския, баща му е германец с испански произход, баба и дядо му по баща са дошли като млади преди половин век.
59
0
 
1
 
! Отговори
Хер Флик преди 11 години
Mарио Гомес- типично германска фамилия!
58
0
 
3
 
! Отговори
Latino преди 11 години
Da ne zabravim sred nai-dobrite vav futbola sa Brazilia,Arjentina,Urugvai i dr. No Brazilia sa nai-dobrite.
57
1
 
2
 
! Отговори
Щурците преди 11 години
Германчетата играят най-тромавия и скучен футбол.С много късмет и 2 греди ги спасиха от това португалия да ги бие. И на кой казваш слабак- на Испания ли, които се подиграват с германците,където ги хванат? Хаха или най-силното първенство пак е испанското. Испаия , Англия,Италия - това са най-добрите във футбо;а. Германците само се опитват,но по принцип ги бият.
56
2
 
2
 
! Отговори
FCB преди 11 години
Германия почти винаги играе най-силно и стига безапелационно до финал, където често губи от слабаци - Дания 1992 - Испания 2008 - примерно плюс на световното пак от Испания ,а какво да кажем за Байерн със своите загубени финали -преди 20 дни единия и то от от най-слабия отбор в Европа ! Така че интересно ми е кой ще победи Германия на този еврофинал !!! Германците нямат психика да печелят финали, защото 40 % от отбора са чужденци без дух, те не пеят химна и са като наемници в клуб !Не им пука.
55
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Без да изпъкват някакви суперзвезди (като португалските ***), немската машина върви напред .
54
2
 
3
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
Фен съм на Испания , живея в Германия ! А кажете ми на кой Бог да се моля ???!!!
53
0
 
9
 
! Отговори
аз пък ви казвам преди 11 години
Германия ще стане ШАМПИОН !!! Най-много ще допринесат за успеха : Гомес , Свинската щайга /Швайнщайгер/ и оня симпатичен турчин Месуд Йозил !!!
52
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те па в отборите на Англия и Франция едни чистокръвни англичани и французи, да ти умре коня :-) :-) :-)
51
2
 
7
 
! Отговори
Фен преди 11 години
Германците не ги мислете, с този отбор ще стигнат поне до финал...Интересно е "фаворитът" Англия дали ще отпадне за пореден път още в групите, или ще има честта да отпадне на четвъртфинал :-)
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Скучен мач. Заспах накрая след гола.А за цветнокожата сбор - какво искате от Германия? Нали така ви угажда на политиката ?
49
2
 
9
 
! Отговори
интегриран циганин преди 11 години
Ей братчеди ,вие плюете немското отбор защото от мач не разбирате! Германското отбор ша вземе купата ,слушайте ми думата !Аз и още 4 *** сме вътре в нещата и знаем ,почистваме Олимпиящадион в Берлин и ги виждаме как тирнират хората! А с Льов сме големи авери ,постоянно ни кани в стаята му да пием кафе ! Е ,не ни плащат кой знае колко много ,само 1500 евро нето ,но и това ни стига !
48
2
 
5
 
! Отговори
95 върви се лекувай преди 11 години
докато е време ! Какво те притеснява ,че в немският нац. отбор има ТУРЦИ ?! "Държавата ,която преди е държала да е чиста нация ,сега й дойде акъла ,преди е била ръководена от шизофреници като теб"!
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много разбирачи имало в форума. Само плюят по Дойчланд от скука и омраза. ***.
46
2
 
13
 
! Отговори
Machiavelli преди 11 години
Док ай, канариМного точен коментар, но за жалост много рядко се четат такива. 90% от коментиращите говорят на базата на нищото и са типичните "разбирачи".Тия били ***, ония били грозни, пък третите били ***. А ние какви сме?Аз снощи гледах мача в едно заведение и в него освен немци, имаше и няколко португалци, които се бяха накичили със знамена и какво ли не и тогава се видя и що за хора са немците. Снимаха се с португалците и един не видях да гледа лошо. Манталитет ***, манталитет...
45
0
 
11
 
! Отговори
75 до 80 преди 11 години
"няма "полски" територии в Германия, а даже има немски в Полша"Болен ли си - нали точно това казах.Повтарям:Лукас Валдемар Подолски и Мирослав Йозеф Клозе са германци от германската област Обершлезиен, намираща се днес на територията на Полша.Сега изясни ли се?
44
15
 
12
 
! Отговори
Голям резил ! преди 11 години
Германия ми е най-противния отбор на това първенство. Някаква мешана скара от турци, поляци, *** и латиноси играещи под името на Германия ни се представят като супер отбор.Ами не са !Само ги бутат напред, защото така изисква Новия Световен Ред.Държавата, която в миналото е държала най-много на чистата раса, днес е представена от маса ***.Ако Хитлер можеше да види какво правят с Германия щеше да се обърне в гроба.За капак треньорът им Йоким Льов е гей ! Ще ги добутат поне до финал.
43
4
 
7
 
! Отговори
факт преди 11 години
немците играха под всякаква критика. къси пасове, бавно развитие, грешки.
42
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
lets go germany
41
5
 
11
 
! Отговори
Древността преди 11 години
Гомез е една древна немска фамилия!!!!!!

Спонсорирани публикации