Босовете на ЦСКА дължат близо 80 млн. лева

В момента само марката държи клубът, смята Лъчезар Николов-Чезари
Обновена: 27 авг 2012 16:54 | 27 авг 2012 16:53,
78
Босовете на ЦСКА дължат близо 80 млн. лева
Лъчезар Николов-Чезари внесе яснота около борчовете на ЦСКА. Снимка: Булфото

Бизнесменът Лъчезар Николов -Чезари разкри, че дълговете на ЦСКА възлизат на 80 милиона лева. Данните са на база на официалната проверка на финансовото състояние на клуба, направена от Инициативния комитет "ЦСКА Възраждане".

Николов, който е част от комитета за спасение на ЦСКА, призна тези факти при гостуването си в Актуално студио "Дерби".

"Към днешната дата клубът има задължения в размер на 60 милиона лева. Това е което си признаха официално от "Титан". Сумите са за най-различни дългове. Отделно индиецът Прамод Митал има да получава 6 000 000 евро. Също така трябва да се платят и над 5 милиона лева за осигуровки на футболистите, които досега са били отлагани", отсече Чезари.

"Към този момент срещу ЦСКА са заведени 80 дела от бивши играчи, институции и частни лица", каза още той.

"Клубът умишлено е воден към фалит. Ръководството е тотално абдикирало от отбора. Новото акционерно дружество - "ЦСКА Възраждане", обаче не може да придобие мажоритарния пакет акции, тъй като има различни законови спънки. Договорката с "Титан" е да вземат 50% от властта."

"Въпреки многобройните дългове и проблеми, с които е затрупан ЦСКА, това няма да ни откаже. Тази ситуация със сигурност ще ни затрудни повече в мисията, с която сме се заели, а именно, да се възроди клубът и да се изчисти името му."

"Аз и бизнесмените, които сме се заели с тежката задача ще направим всичко, което е по силите ни, за да се изчистят дълговете, за които се смята, че възлизат на около 80 милиона лева", добави Чезари. Един от най-известните фенове на червените определи управлението на сегашните собственици като "некадърно".

"Политиката на "Титан" е тотално сбъркана. Вместо да се взимат високоплатени чужденци, трябваше да се заложи на момчета от ДЮШ", смята Николов.

"Въпреки високите задължения, "вариантът Ботев" и да се обяви фалит е неприемлив за клуб като ЦСКА. В момента единствено марката ЦСКА държи този клуб", категоричен е той.

Още новини за ЦСКА четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
1
 
! Отговори
! преди 11 години
Тича старо, тича младовъзрастно и голобрадоКлони кършат, хвърчат трескив хор подемат - "К*р за лефски"Хващат Гонзо гадни типовекъсат черните му слиповетой крещи, обзет от треска"Моля ви се !! К*р за лефски"Порихме ви и пак ще ви опъваме,гувяда!
57
1
 
3
 
! Отговори
киро преди 11 години
Към Чезаре и към тия с два грама мозък : Чезаре, с тия 80 милиона защо не направите 80 детски градини за да ви помнят 800 години....... да сте чували за Евлоги и Христо Георгиеви.... / за тъпанарите по долу справка - Софийския университет - двама седят пред главния вход /.
56
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какви са новините от Подуене? Батков как ги търпи тези лигльовци, подуенски!?
55
4
 
5
 
! Отговори
САМО ЦСКА! ! ! преди 11 години
ЦСКА е отсранявал англииски отбори за разлика от "Кърлеж" с. Подуене. ЦСКА е единственият БГ отбор със някакви успех в Европа. Подуенските селяни са дълбоко и трайно комплексирани. Подуене е отбора на деспотичното ДС. САМО ЦСКА!
54
0
 
2
 
! Отговори
виж преди 11 години
Комисионните на Стойчо Младеновtinyurl/info-news-bg
53
0
 
5
 
! Отговори
прасчо преди 11 години
А това,че ги нахулиха на тия пернишки пеликани е най-голямата грешка от 1948 насам.Не че и оня папагал Лупи беше стока,но в сравнение с тези е пионерче.......
52
5
 
4
 
! Отговори
прасчо преди 11 години
Единствения отбор в България,който реализира милионни трансфери е ЦСКА,нека направим едно просто сравнение,спомнете си Стоичков,Бербатов,Стенли и сега ми кажете за трансферите на Левски.....
51
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До софиянецПо Тошово време имахме само два читави отбора: Отборът на армията ЦСКА и отборът на Милицията - Лвски-Спартак. ЦСКА поне имаше и международни успехи, Левски по-малко но и той имаше. Помни че ако няма поне два отбора които да стават поне малко няма да имаме футбол та дай да не *** клона на който седим. Дори и Левски ще преглътна че е бил отбор на Ченгетата (а може би и още е) само да имаме нещо
50
6
 
4
 
! Отговори
Нели преди 11 години
Говедарии стига сте писали глупости щото вашето отборче при комунизма го носеха на ръце а сега искате да смените името да не срамите името на апостола и да носи името ФК Али Реза Подуяне
49
3
 
3
 
! Отговори
БГ преди 11 години
Да си платят всичко до стотинка. Това са парите на българския данъкоплатец. Изобщо на не си помислят да фалират, докато не си платят с лихвите.
48
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато Гърнето и Праховеца управляват футболен клуб се случва ТОВА.Същото е когато Пожарникар управлява държава.Всичко е въпрос на време.Краят е ЕДИН.
47
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Един от най-известните фенове на червените определи управлението на сегашните собственици като "некадърно"."А някой да се сеща че и управлението на държавата в момента е НЕКАДЪРНО????
46
2
 
3
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 11 години
Тия сега и Витоша с. Бистрица да ги хване ще ги прати в отходните полета на ТИТАН ООД !
45
3
 
6
 
! Отговори
До 62 преди 11 години
Това ще е *** по новите Евро-директиви.
44
11
 
17
 
! Отговори
софиянец преди 11 години
Кой луд ще плати за това комунистическо отборче 80млн. лв. ???? Тоя пък Чезаре -фалитът бил неприемлив вариант , бе кой луд ще инвестира в това посмесище , дето и стадион като хората и лиценз няма !?!? Това е края на съветския клонинг цска- София , амин !!!
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Abe teq sa ludi da platqt 80miliona za kochina. Xaxaxa tova she stane nai skupata kochina v sveta.
42
3
 
18
 
! Отговори
гацо преди 11 години
Ми направо във В група и тренер да им бъде ,,най успелия,, чичо Митко Пенев.
41
4
 
11
 
! Отговори
ЦСКА метаморфози преди 11 години
5 май 1948г. "Чавдар" + "Септември" (София) = "Септември при ЦДВ". 1950г - "Народна войска",1951г. - ЦДНВ 1953г. - "Отбор на софийския гарнизон1954 г. - Централен дом на народната армия - ЦДНА 1962 г. ЦДНА + ДСО Червено знаме = ЦСКА Червено знаме1968 г. ЦСКА + Септември (София) =ЦСКА Септемврийско знаме. След19 юни 1985 г. ЦСКА става Средец, През 1987 г. към Средец е добавено определението ЦФКА.През сезон 1989-1990 се възвръща името ЦСКА 2012-2013 вероятно закриване на ЦСКА поради "голяма излагация" в Европа и огромни неизплатени дългове.
40
12
 
16
 
! Отговори
ЦСКА за смях преди 11 години
Знаят кой е ЦСКА, ама от Москва. Живея в Лондон 15 години, и англичаните ми казват че Цска София им звучало като Интер Баку. И продължавам да ги питам, защото като чуя отговора получавам душевен оргазъм.
39
9
 
15
 
! Отговори
Галеник на БКП преди 11 години
ЦСКА е единственият отбор - галеник на комунистическа държава, който не е спечелил европейска купа.

Спонсорирани публикации