Уимбълдън вдига забраната за руски и беларуски играчи

Санкцията ще остане за спортисти, които получават финансиране от държавата
31 мар 2023 22:44, Стела Стоянова
16
Уимбълдън вдига забраната за руски и беларуски играчи
Снимка БГНЕС

Организаторите на "Уимбълдън" обявиха, че отменят забраната за участие на руски и беларуски тенисисти в турнира. На представителите на тези страни ще бъде забранено да изразяват подкрепа за правителствата на своите страни. Освен това санкцията ще остане за спортисти, които получават финансиране от държавата.

"Беше невероятно трудно решение. Смятаме, че предвид всички фактори, това са най-подходящите условия за домакинство на турнира тази година. Благодарни сме за подкрепата на правителството, тъй като ние и други заинтересовани тенис организации разгледахме този сложен проблем и се споразумяхме за условия, които вярваме, че са изпълними", каза Иън Хюит, президент на All England Lawn Tennis and Croquet Club (AELTC).

Преди това руските и беларуските тенисисти имаха право да участват в турнири на ATP и WTA с неутрален статут във всички страни с изключение на Обединеното кралство.

През 2022 г., след като представителите на Русия и Беларус не бяха допуснати до Уимбълдън в ATP и WTA, те решиха да не дават рейтинг точки на участниците в този турнир от Големия шлем. ATP и WTA също глобиха All England Lawn Tennis Club и UK Lawn Tennis and Croquet Association с 1 милион долара за изключване на руснаци и беларуси от състезания в Лондон, Ийстбърн, Нотингам и Бирмингам.

Преди това руските и беларуските тенисисти имаха право да участват в турнири на ATP и WTA с неутрален статут.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Мхм, преди 1 година
значи скоро приключва войната... И кое ще е следващото бедствие,приготвено от ши33о-зелените нео-глобал-либерара3ти?!?!?!?
11
8
 
4
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
РУСКИТЕ СПОРТИСТИ ПРАЩАХА ЗАПЛАХИТЕ ДО БЪЛГАРСКИТЕ УЧИЛИЩА !!! НАТООООООВЦИТЕ ПРЕДУПРЕЖДАВАТ : МРАЗЕТЕ РУСИЯ !!!
10
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ужас ...
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не мислите, че го правят от високоблагородни, аристократични чувства? Просто руските тенисисти са страшно добри и имат много фенове по цял свят. Всичко е за пари, а лукавите британци го изкарват сякаш от тях да мине. В тениса всеки тенисист е сключил солидни договори и спонсорите много ще се разсърдят, ако техните хора бъдат изхвърлени от турнирите. Каквото и да си говорим винаги иде реч за пари.
8
2
 
12
 
! Отговори
Ти да видиш преди 1 година
Нямало дискриминация!
7
10
 
1
 
! Отговори
Дракон преди 1 година
Еми да, който от тях иска сега ще имигрира на Запад. Хитър ход.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явро Иван Ванич с една мешка уранич е преплувал каналич и до.плувал обогатявал чугунич. ***.е дака ВарВанич паркирал чугурич енд нуйранич та уимбедоничда врата и порти да си отвори русиче да уелкоми
5
1
 
8
 
! Отговори
мдааа преди 1 година
както се казва : всичко е пари :)
4
8
 
22
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Разумно решение. Няма по-големи наглеци от укрите. Дайте да им дадат направо по един Голям шлем хаха. Беларуската им разказа играта в Мелбърн !!!
3
7
 
25
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ПОЗОРА НА СКАПАНАТА ЕВРОПА НЯМА КРАЙ !!!
2
38
 
8
 
! Отговори
Грешка е това преди 1 година
Руснаците се възпитават,че всички са против тях и затова те трябва да воюват за да оцелеят. Те никога не считат себе си за виновни, а другите народи са неблагодарни и лоши. Премахването на санкциите ги окуражава и подкрепя в злините,които извършват. Докато Путин е жив така ще бъде
1
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно, тия да си играят за рубли и копейки.