Татяна Воложанина сложи край на кариерата си

Таня учи сериозно в НСА и иска да стане треньор
15 окт 2023 22:45, Нели Христова
5
Татяна Воложанина сложи край на кариерата си
Снимка: БГНЕС

Татяна Воложанина обяви край на спортната си кариера в художествената гимнастика. Това съобщиха от Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ).

"Завършвам спортната си кариера, но не приключвам с гимнастиката, имах възможността да работя с най-добрите треньори, получих огромен опит и знания. Благодаря ви госпожо Раева за всичко, което сте направила за мен, благодаря на личния си треньор Силвия Стойнева-Русева и на всички хора които са изминали този път заедно с мен, вярваха в мен и ме подкрепяха. Това беше един невероятен етап в живота ми. Сега започвам нов, интересен и професионален етап като треньор. Готова съм да предам своите знания и умения. I have many plans and l don’t say Goodbye", каза Воложанина.

Президентът на БФХГ Илиана Раева отдаде дължимото на гимнастичката ни, определяйки я като "класа" и "талант".

"Много, много ще ми липсват класата и талантът ти, Татяна Воложанина...

Най-близките ми колеги от гимнастиката знаят, че аз трудно харесвам гимнастички. Още от дете е така. Но същите тези мои колеги знаят, че Таня е една от тези малко, много малко гимнастички, които са ми от любимите

Таня е класа! Таня е талант! Много обичам да я гледам. Ще ми липсва страшно много! И на състезания, и в тренировките.

Много съм ядосана на член на предишния комитет, който дава по време на курс съчетание на Таня за това, че и липсва артистичност. Това повлия твърде много на кариерата и. Не се прави така! Понятието артистичност в Художествената гимнастика е все още непонятно на голяма част от съдиите. Но това е друга тема. Това повлия твърде много, в отрицателна посока на Таня.

Последното и състезание беше клубното държавно. Тази уникална топка Таня направи след него. Любителите няма да имат привилегията да го видят на живо.

Гимнастиката губи една изключителна гимнастичка - обожавана, отричана…, но твърде ярка и впечатляваща. Не само с единствените по рода си пируети в света, а със своята чистота и прецизност в изпълнението.

Таня преживя трудни моменти, но не позволи да ги показва и споделя. Силно момиче… много интелигентна, умна и възпитана.

Таня учи сериозно в НСА и иска да стане треньор. Ще изнася и мастър класове в чужбина. Вече има покана за първия.

Танчето ми е много специално момиче. Винаги ще и помагам, ще си гледам понякога съчетанията и. С усмивка и топлина ще си спомням топката на “Принцеса Анастасия” и бухалките на “ Тоска”. Ние си знаем защо.

А когато говоря или си спомням за гимнастичката Таня, до нея винаги ще стои Силвия Стойнева. Блестящ тандем. Игри мен принос има и Брани.

А сега, на всичките и критици само ще кажа: Твърде сте малки, за да коментирате КЛАСАТА на Таня!

Обичам те, невероятна моя! Знам, че ще успееш във всичко!

Винаги можеш да разчиташ на мен!

Респект, Таня!", написа Раева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
путин е виновен преди 6 месеца
И зеленски!
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Само на 20 години и спира с гимнастиката??? Защо? Контузия да има, разбирам. Та тя е в разцвета на силите си. Странна история.